Stortorget

Besök Malmös äldsta torg för att utforska stadens historiska centrum och gå på gratis kulturevenemang under Malmöfestivalen.

Stortorget är stadens äldsta torg och medelpunkt i den gamla stadskärnan. Besök några av Malmös viktigaste byggnader, gå på kulturevenemang och ät middag på kaféernas och restaurangernas uteserveringar. Torget byggdes 1536 av före detta borgmästaren Jörgen Kock. Vid torgets invigning var det ett av Nordeuropas största torg.

Historiska byggnader och korsvirkeshus kantar torget och ger besökare utmärkta möjligheter att fotografera staden från sin bästa sida. Leta efter Rådhusets holländska renässansfasad, där du kan hitta byster av viktiga personer i Malmös historia. Till dessa hör Jörgen Kock och Mathias Flensburg, en av Malmö Sparbanks grundare. I närheten ligger Apoteket Lejonet, en byggnad från sent 1800-tal och stadens äldsta apotek. Statyn i mitten av torget är tillägnad kung Karl X Gustav på sin häst. Karl X Gustav var regerande kung när Skåne befriades från Danmark.

Sätt dig på något av de kaféer och restauranger som kantar torget och beundra omgivningarna. Många har uteserveringar, där besökare trängs om sommarkvällarna. Kolla in menyerna för att hitta dina favoriter: hamburgare, fisk och skaldjur, koldolmar och internationella rätter.

Kom till Stortorget i augusti om du vill ta del av gratisevenemangen som arrangeras under Malmöfestivalen. Här hittar du konstutställningar, trapetslektioner och sportuppvisningar. Gå till Malmöfestivalens officiella hemsida för att se den fullständiga evenemangskalendern. Under vintern öppnas en skridskobana för allmänheten här. Du kan hyra skridskor och glida runt på isen medan du omges av stämningsfulla ljusslingor och juldekorationer.

Promenera söderut från torget längs Södergatan. Gågatan leder till Gustav Adolfs torg och kantas av bitiker, barer och kaféer.

Stortorget ligger mitt i centrala Malmö, endast fem minuters promenad från Malmö Centralstation. Du kan parkera på torget mot en avgift, men det är både billigare och mer bekvämt att gå.


Se mer av Malmö (med närområde)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Stortorget


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Stortorget

Visa alla hotell i närheten av Stortorget