Teknikens och sjöfartens hus

Lär dig hantera en ubåt från andra världskriget, se en föreställning av ett mekaniskt band och upptäck väldkända, svenska uppfinningar på detta interaktiva museum.

Teknikens och sjöfartens hus utforskar Malmös historia, från transport till industri. Kliv in i en ubåt, lär dig om banbrytande svenska uppfinningar och lyssna på ett mekaniskt jazzband. Museet är en del av Malmö museers samlingar.

Lär dig mer om Malmös historia på museets utställning Tidernas stad. Se hur staden utvecklades från industristad under 1850-talet till dagens Malmö. Här finns även en liten biograf som visar kortfilmer och dokumentärer om stadens olika tidsepoker. Missa inte The Robot Jazz band, ett band som består av sex robotmusiker. De spelar live varje lördag eftermiddag.

Gå till utställningen Muskler och motorer för att beundra historiska fordon som en hästdragen spårvagn, en traktor och ett ånglok. Utställningen dokumenterar utvecklingen från hand- och hästdrivna maskiner till motorer som drivs av bensin och el. I utställningen Smart kan du lära dig mer om världskända svenska uppfinningar. Till dessa räknas världens första inopereringsbara pacemaker som uppfanns av Rune Elmqvist år 1958. Det finns även ett lekområde för barn.

Kryp genom en U3-ubåt som användes under andra världskriget. Här kan du guidas av krigsveteraner som förklarar hur båtarna fungerar och berättar historier om livet ombord. Audioguider om ubåten är tillgängliga i museets reception och inkluderar intervjuer med före detta besättningsmän på ubåtar.

Museet ligger nära Malmöhus slott, på gångavstånd från centrum. Det finns en kostnadsfri, men liten, bilparkering. Du kan även parkera mot en avgift utanför slottet.

Teknikens och sjöfartens hus är öppet varje dag, förutom vissa helgdagar. Du hittar fullständiga öppettider i museets sektion på Malmö stads officiella hemsida. I inträdet till detta museum ingår inträde till Malmö Museum. Det är gratis inträde för besökare under 19 år.


Se mer av Malmö (med närområde)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Teknikens och Sjöfartens hus


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Teknikens och Sjöfartens hus

Visa alla hotell i närheten av Teknikens och Sjöfartens hus