Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Trelleborg – en semesterpärla

Skånska Trelleborg, som är Sveriges sydligaste stad, lockar med populära småbåtshamnar, långa sandstränder och roliga aktiviteter.
Unna dig en resa till Trelleborg och utforska stadens mysiga gator och torg, dess fina naturområden och fantastiska badmöjligheter. Att resa hit är en utmärkt idé, oavsett om du är ute efter att uppleva historia, kultur eller friluftsliv!

Är du historieintresserad har du verkligen hittat rätt, Trelleborg är nämligen en av Skånes äldsta städer. Staden har fått sitt namn från en ringborg, en så kallad trelleborg, som byggdes på vikingatiden. Trelleborgen är idag den enda ringborgen från vikingatiden på svensk mark och på sommaren kan du bland annat få chansen att se teater här.

Boka in en weekend i Trelleborg där du promenera på gatorna i Trelleborgs medeltida stadsplan och beundra de vackra historiska byggnaderna, de äldsta byggnaderna ligger vid Gamla torg. Besök Axel Ebbes Konsthall för att se vackra verk av bygdens stora skulptör. Upptäck Trelleborgs museum som visar utställningar med så skilda ämnen som stenåldersliv och modern konst. Ta dig till toppen av det gamla Vattentornet som både är stadens bästa utsiktsplats och mest utmärkande landmärke.

Passa på att besöka Sveriges sydligaste plats, Smygehuk, när du är i Trelleborg. Udden, som ligger strax öster om Trelleborg, är ett naturskönt utflyktsmål omgivet av vackra steniga stränder. Då det finns omkring 35 km kustlinje i kommunen har du alltid nära till havet i Trelleborg, och området är känt för sina långa vita sandstränder. Vill du hellre känna havsbrisen ute på vågorna kan du besöka hamnarna i Gislöv, Skåre eller Smygehamn och ta en båttur.

Stadens läge har betytt att dess hamn sedan urminnes tider varit en viktig förbindelselänk och idag är Trelleborgs hamn Sveriges näst största. Härifrån är färjetrafiken tät, vilket är praktiskt om du vill fortsätta semestern på kontinenten. I Trelleborg sköter Pågatågen och Skånetrafiken tåg- och busstrafiken, men det är en stad med ett väl utbyggt cykelnät – så varför inte upptäcka den smidigt på två hjul?

Även om resor till Trelleborg är som populärast under sommarmånaderna, gör stadens många aktiviteter och sevärdheter det till ett trevligt resmål oavsett årstid. Bokar du ett weekendpaket till Trelleborg får du garanterat den där härliga semesterkänslan!

Boende i Trelleborg

Planerar du att övernatta i Trelleborg? Då är det värt att boka i god tid. Utbudet på hotell är nämligen ganska begränsat.

Följande hotell i Trelleborg är värda att ta en titt på: Best Western Hotel Hansa och Best Western Hotel Magasinet.


Populära hotellerbjudanden i Trelleborg

Se alla 113 hotell i Trelleborg
1,246 kr
Smygehus Havsbad

Smygehus Havsbad

Smyge Strandväg 136, Trelleborg
4,7
av 5, från 3 recensioner
4.0 av 5.0

Detta lägenhetshotell i Smygehamn ligger 1,8 km från Smygehuk och mindre än två mil från Abbekås hamn och Stortorget. Stadsparken och Trelleborgs museum ligger också mindre än två mil härifrån.

766 kr
Best Western Hotel Hansa

Best Western Hotel Hansa

Corfitz Beck-Friisgatan 3, Trelleborg
3,7
av 5, från 400 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Trelleborg ligger fem minuters promenad från Stortorget och Trelleborgs museum. Stadsparken ligger 0,6 km härifrån.

960 kr
Best Western Hotel Magasinet

Best Western Hotel Magasinet

Hamngatan 9, Trelleborg
4,0
av 5, från 146 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell ligger mitt i Trelleborg, tio minuters promenad från Stortorget, Trelleborgs museum och Stadsparken. Trelleborg och Vångavallen ligger dessutom 2 km härifrån.

1,192 kr
Hotel Dannegården Trelleborg

Hotel Dannegården Trelleborg

Strandgatan 32, Trelleborg
4,2
av 5, från 155 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Trelleborg ligger 15 minuters promenad från Stortorget, Trelleborgs museum och Stadsparken. Smygehuk ligger 14,5 km härifrån.

Idala Gård

Idala Gård

Idalavägen 335 , Trelleborg
4,2
av 5, från 45 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Trelleborg ligger mindre än en mil från Stadsparken, Axel Ebbe Konsthall och Stortorget. Trelleborgs museum och Vångavallen ligger också mindre än en mil härifrån.

804 kr
Lilla Ängagården

Lilla Ängagården

Vitrgansvägen 13, Trelleborg
3.0 av 5.0

Denna lägenhet ligger nära stranden i Trelleborg, i samma område som Smygehuk, Abbekås hamn och Abbekås Golfklubb. Sevärdheter i regionen inkluderar även Svaneholms slott och Mossbystrand.

554 kr
Moment Hotels

Moment Hotels

Norra Vallgatan 54, Malmo
4,0
av 5, från 1 655 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Malmö centrum ligger fem minuters promenad från S:t Petri kyrka och Rådhuset. Lilla Torg och Malmöhus ligger också en kvarts promenad härifrån.

621 kr
Hotel Garden

Hotel Garden

Baltzarsgatan 20, Malmo
3,9
av 5, från 4 395 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Malmö centrum ligger tio minuters promenad från S:t Petri kyrka, Lilla Torg och Rådhuset. Malmöhus och HSB Turning Torso ligger också 3 km härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Trelleborg

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.