Vår prisgaranti

Vi gillar alla att få valuta för pengarna och det finns inget värre än att boka ett hotell eller en paketresa och sedan upptäcka att du kunde ha fått det billigare någon annanstans. Därför har vi en garanti för följande bokningar:

Endast hotell:

Om du bokar och betalar för ett hotellrum på Expedia.se och sedan hittar ett lägre pris på ditt hotellrum på vår webbplats eller på någon annan webbplats behöver du bara meddela oss så återbetalar vi mellanskillnaden.

Till skillnad från andra webbplatser ger vi dig mer än bara 24 timmar efter att du har slutfört din bokning när det gäller hotellbokningar. Om du hittar ett lägre pris senast 48 timmar före incheckning kan du höra av dig till oss så kommer vi att matcha det priset. Det spelar med andra ord ingen roll om du hittar det lägre priset 3 timmar eller 3 månader efter att du har slutfört din bokning. Du kan fortfarande utnyttja vår prisgaranti.

Självklart måste det lägre priset gälla samma hotell, datum, antal nätter, prisplan, rumstyp och inkludera alla skatter och avgifter.

Jämförelse av prisplaner
Expedias prisplan för förbetalda bokningar utan återbetalning Konkurrenternas prisplan för såväl förbetalda som ej förbetalda bokningar utan återbetalning
Expedias prisplan för förbetalda bokningar med återbetalning Konkurrenternas prisplan för såväl förbetalda som ej förbetalda bokningar med återbetalning
Expedias prisplan för förbetalda bokningar utan återbetalning Konkurrenternas prisplan för såväl förbetalda som ej förbetalda bokningar med återbetalning
Expedias prisplan för förbetalda bokningar med återbetalning Konkurrenternas prisplan för såväl förbetalda som ej förbetalda bokningar utan återbetalning
Bokningar som betalas senare/på hotellet

Flyg + hotell (när de bokas tillsammans):

Om du bokar och betalar för flyg + hotell samtidigt på Expedia.se och hittar ett lägre pris på flyg + hotell på vår webbplats eller på någon annan webbplats INOM 48 TIMMAR behöver du bara meddela oss så återbetalar vi mellanskillnaden.

Självklart måste det lägre priset gälla samma datum, flygnummer, flygtider, antal nätter, hotell, prisplan, rumstyp och inkludera alla skatter och avgifter.

Expedias prisgaranti omfattas av våra villkor (se nedan) och gäller endast förbetalda hotellbokningar och bokningar av flyg + hotell (när de bokas tillsammans).

Fyll i det korta formuläret nedan så gör vi resten.

Villkor

  1. Prisgaranti (bokningar av endast hotell) - Om du bokar och betalar för ett hotellrum på Expedia.se och sedan hittar ett lägre pris för samma hotellrum på Expedia.se eller på någon annan webbplats 48 timmar FÖRE INCHECKNING återbetalar vi mellanskillnaden. Expedias prisgaranti gäller endast fristående hotellbokningar som betalas i förskott på Expedia.se. Jämförelsen måste gälla samma hotell på en fristående basis (inte som en del i ett bokningspaket med flyg + hotell).
  2. Prisgaranti (bokningar med flyg + hotell) - Om du bokar och betalar för flyg + hotell (när de bokas tillsammans) på Expedia.se och sedan hittar ett lägre pris för samma kombination av flyg + hotell på Expedia.se eller på någon annan webbplats INOM 48 TIMMAR återbetalar vi mellanskillnaden.
  3. Lämna en ansökan - Du skickar in din ansökan för prisgarantin genom att fylla i prisgarantiformuläret 48 timmar före incheckning eller senast 48 timmar efter bokningen om ansökan gäller flyg + hotell.
  4. Jämförelsen måste göras med samma resplan och samma villkor - Prisgarantin gäller endast för exakt samma resplan - med samma flyg, flygnummer, flygtider, hotell, rumstyp, prisplan, relevant återbetalnings- och avbokningspolicy och datum för hotellvistelsen - som den som har bokats på Expedia.se. Prisgarantin gäller för det totala priset för den bokade resan, inklusive alla skatter och avgifter. Garantin gäller inte för bokningar på webbplatser där hotellets namn eller andra bokningsuppgifter avslöjas först efter att köpet har genomförts. Du måste uppfylla samtliga krav som ställs för det lägre priset (om sådana finns), till exempel krav på bostadsort och ålder, för att skicka in en ansökan om prisgaranti.
  5. Jämförelsen måste finnas tillgänglig för allmänheten - Prisgarantin gäller endast priser som både har annonserats och är tillgängliga för allmänheten på en webbplats som riktar sig till kunder i Sverige. Exempelvis omfattas inte priser som gäller i följande fall: priserbjudanden på webbplatser för medlemsprogram; företagsrabatter eller företagspriser; gruppresor, charterresor, bonusprogram, prestationsincitament, möten, sammankomster, sammanslagna eller interna priser; priser som vinns via auktion eller liknande eller priser som endast gäller om kuponger eller kampanjer som inte erbjuds allmänheten utnyttjas. Det lägre priset får inte komma från en webbplats som du ringer till för att få ett pris, eller från ett e-postmeddelande som du har fått. Priset måste anges och kunna bokas i samma valuta som bokningen på Expedia.se (utan hänvisning till valutaomvandlare).
  6. Anspråksgodkännande - Alla ansökningar om prisgarantin måste godkännas av Expedia.se. Vi godkänner inte skärmbilder eller andra anspråk på bevis för ett lägre pris som vi inte kan bekräfta själva. Vi kommer inte heller att godkänna eller fullfölja några anspråk om vi efter eget gottfinnande anser oss ha anledning att misstänka att de är resultatet av tryckfel eller andra felaktigheter, att de utgör bedrägligt förfarande eller anmäls med ont uppsåt. Om anspråket godkänns återbetalas det aktuella beloppet till det bankkort som användes vid bokningstillfället. Det kan ta upp till 30 dagar eller till nästa faktureringsperiod innan överföringen syns på ditt kontoutdrag.
  7. Ändringar - Vi förbehåller oss rätten att efter eget gottfinnande ändra eller avsluta prisgarantin eller begränsa dess tillgänglighet för vem som helst, vid vilken tidpunkt som helst och av vilken anledning som helst, eller utan anledning, utan att meddela dig om detta och utan att det innebär något åtagande gentemot dig. Villkoren som finns på webbplatsen Expedia.se vid tidpunkten för ansökan avgör om du kan använda prisgarantin. Vår underlåtenhet att genomdriva eventuella bestämmelser i dessa villkor utgör inte något undantag från dessa bestämmelser. Villkor för prisgarantin regleras av svensk lag.