Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Dubai

Intro

Lyxiga sista minuten resor till Dubai

Under de senaste åren har Dubai blivit ett allt populärare resmål för såväl svenskar som andra nationaliteter, och det är inte svårt att förstå varför. I Dubai kan du spela golf, shoppa, prova på ökensafari eller bara ta det lugnt på stranden. Är du ute efter att koppla av kan du välja ett hotell som ligger direkt på stranden så har du nära till morgonens första svalkande dopp. Många erbjuder även aktiviteter som segling, kajakpaddling, ridning, olika träningspass och mycket annat. Flera hotell har dessutom pool- och spaanläggningar där du kan njuta av massage och olika behandlingar. Vad du än är ute efter under din vistelse i Dubai så kan du hitta ett hotell här som erbjuder det.

continued

Dubai är känt som något av ett shoppingparadis, så om du är ute efter att shoppa loss har du kommit helt rätt. Här finns enorma shoppingcenter som bjuder på så mycket mer än bara fynd i de exklusiva butikerna. Vad sägs om att ta en paus från alla shopping på ett nöjesfält eller kanske i skidbacken? I Dubai är det inga problem! Är du ute efter en mer genuin shoppingupplevelse finns även det runt hörnet. Sök dig till marknaderna och ta del av såväl den lokala kulturen som typiska varor. Guld kan nämnas som något många passar på att köpa här, men du får heller inte missa de fantastiska väldoftande kryddorna. Glöm inte heller att äta – Dubai bjuder på många kulinariska läckerheter du inte får missa. Resan till Dubai tar inte mer än 6,5 timmar, så du kan till och med boka en sista minuten-resa till Dubai med all inclusive över en långhelg.

Top things to Do

Äventyr på din sista minutenresa till Dubai

En imponerande utsikt över staden från du från Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Byggnaden är 828 meter hög och har 162 våningar. Det finns utsiktsplattformar utomhus på både 125:e och 148:e våningen och du kan se såväl staden som havet och öknen. Utsiktsplattformen är ofta fullbokad flera dagar i sträck, så även om du reser på en sista minuten resa är ett tips är att förbeställa biljetter deras hemsida i förväg, då kostar de dessutom knappt en tredjedel av priset på plats. Byggnaden ligger i Dubai Mall, så du kan kombinera båda besöken under samma dag.

Vid Burj Khalifa spelades även Mission Impossible 4 in där Tom Cruise hängde på utsidan av byggnaden och faktiskt gjorde sina egna stunts. Den här filmen var dessutom den mest framgångsrika i serien och gav intäkter motsvarande omkring 5,8 miljarder kronor. En annan upplevelse du inte får missa är en ökensafari. Här kan du rida kamel, få händer målade med henna, se en magdansuppvisning och äta en traditionell måltid vid lägerelden. Välj mellan en eftermiddagstur eller en tur med övernattning och se soluppgången över öknen nästa morgon. Det finns även turer som låter dig prova på sandboarding där du, efter att ha fått hjälp av en instruktör att komma igång, glider nerför sanddynerna på en bräda.

Om du har fått nog av värmen kanske det kan passa med lite skidåkning? Ski Dubai ligger i Mall of the Emirates och här kan du åka skidor eller snowboard, antingen under två timmar, en hel dag eller längre – utrustning ingår i priset. Du kan även åka linbana över skidbacken och du har dessutom chansen att simma med pingviner! För dig som reser med barn, eller om du själv vill ha ett riktigt vattenäventyr, kanske ett besök i Aquaventure Waterpark kan passa? Vattenparken ligger i resorten Atlantis, the Palm, men besökare kan lösa dagsbiljett. Vattenparken sägs vara den mest spektakulära och roligaste i Mellanöstern och Europa, och är uppbyggd på temat Atlantis. Här finns pooler, vilda forsar och rutschkanor – inklusive världens längsta vattenrutschkana – och du kan till och med simma med delfiner eller hajar.

Restauranger och delikatesser

I det traditionella emiratiska köket spelar kryddor som kanel, kardemumma och muskotnöt en viktig roll, och de flesta rätter innehåller fisk, lamm eller får, och vid vissa tillfällen kamel. En populär dessert är friterad luqaimat, ungefär som munkar i Sverige, som serveras med dadelsirap. Om du vill prova på den lokala delikatessen dadlar i choklad är ett besök på Bateel, nära tunnelbanestationen BurJuman, en bra idé. Du kan äta på plats i kaféet eller köpa och ta med dig hem. Personalen låter dig gärna provsmaka först. Vill du hapersisk mat kan du bege dig till restaurang Shabestan där du inte bara kan njuta av läcker mat utan även den vackra utsikten över floden. Traditionell musik spelas alla dagar utom lördagar. Dubai är känt för sina många och fantastiska takterrasser. Flera ligger längs stranden där du får utsikt över havet, medan andra ligger inne i staden där du kan studera alla byggnader uppifrån. Ett populärt alternativ är 40 Kong där du kan njuta av en lyxig drink i en elegant loungemiljö.

Did you know that?

Visste du att …

Dubai har utvecklats i en rasande takt? Som ett exempel kan nämnas att det 1968 fanns 13 registrerade bilar i Dubai, medan antalet nu närmar sig 1,5 miljoner.

Det tidigare inte har funnits något adressystem i Dubai? I kombination med ett bristfälligt postsystem ledde det till stora problem vid leveranser av alla de slag. Dessbättre håller detta nu på att förändras i och med införandet av ett GPS-baserat adressystem där varje byggnad får en tiosiffrig smartkod.

En stor majoritet av Dubais befolkning inte är medborgare i Förenade Arabemiraten? 2013 bestod 51 % av befolkningen av indier, 16 % av pakistaner, 9 % var från Bangladesh och 3 % från Filippinerna.

Find things you can do in Dubai

The local perspective

Dubai – rik historia och exklusivt strandliv

Om du vill uppleva det historiska Dubai ska du bege dig till stadsdelen Bur Dubai som har flera historiska platser och muséer. Här hittar du bland annat Dubai Museum i Al Fahidi Fort som förmodligen är stadens äldsta bevarade byggnad. I museet kan du lära dig om Dubais utveckling från fiskeby till världsmetropol efter upptäckten av oljan. Museet är modernt och använder högteknologiska visuella hjälpmedel för att förklara den historiska utvecklingen och har en spännande arkeologiavdelning. Intressant är även Moskén i Jumeirah. Normalt får turister inte besöka moskéer i Dubai, men här vill man främja förståelsen mellan muslimer och andra kulturer och religioner. Stämningen är som mest magisk på kvällen då belysningen är särskilt vacker.

Den mest kända stranden i Dubai är Jumeirah Beach, och här finns 15 km vit, finkornig sand. På området finns flera olika stränder och strandparker. Vissa är avgränsade hotellstränder där bara hotellets gäster är välkomna, eller så kan dagsgäster vara välkomna mot en avgift, som i allmänhet är relativt hög. Gratisstranden kallas Open Beach, men Jumeirah Beach Park, där du betalar en entréavgift på några dirham, är lite finare. Tänk på att strömmarna ibland kan vara starka längs hela stranden, så håll ett öga på varningsflaggorna.