Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Gran Canaria

Intro

All inclusive Gran Canaria - för dig som vill utnyttja dina semesterdagar till fullo!

Gran Canaria kan kanske betraktas som ett ”välanvänt” resmål för soltörstande skandinaver, men om man skrapar lite på ytan har ön så mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Det bör väl kanske dock nämnas att ön har den längsta kustlinjen i Spanien, 1 583 km totalt – så om du längtar efter att doppa tårna i ljumma vågor och dagdrömma till ljudet av ett kluckande hav så är den perfekta strandenaldrig långt borta på Gran Canaria. De allra populäraste stränderna är Amador, Playa del Inglés, Taurito, Puerto Rico och Maspalomas, men det finns många fler och det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd för att hitta den strand som passar just dig. Kanarieöarna har varit ett turistmål under många år,och vid det här laget har de upphöjt kunskapen om hur man tar hand om besökare väl till en konst.

continued

Om du funderar på att åka all inclusive tillGran Canaria för att fly vintermörkret eller sommarregnet har du otroligt mycket att välja på när det gäller denna ö, och du kan hitta en massa alternativ för en perfekt och prisvärd semester på internet. För semester fylld av upplevelser lockar kanske en fartfylld, kul och blöt dag i vattenparken, kamelsafari, dykutflykter, en lugn busstur där du kan uppleva de mer oupptäckta och unika delarna av ön, eller kanske till och med en helikoptertur! Vare sig du bara vill guppa runt i poolen och bli omhändertagen i solig semestermiljö, ge dig ut på tokiga äventyroch uppleva ett fullständigt unikt landskap, bli ett med det stora hav som omger denna fantastiska ö, eller insupa lite av Gran Canarias uråldriga kultur, så kan du hitta det här. Läs vidare så får du några tips.

Top things to Do

Gran Canaria all inclusive – härligt boende och mycket att uppleva

Gran Canaria kallas ofta en ”miniatyrkontinent”, tack vare öns mångfaldigalandskap. Tröttnar du på att hänga vid poolen och bli uppassad på ditt all inclusive-hotell kan du besöka aktiva vulkaner och studera lavaströmmar, vandra genom grönskande skogar, klättra uppför berg eller djupt ned i mystiska raviner eller till exempel simma i havet (kanske med delfiner om du har tur), rida en kamel eller en häst genom ett ökenlandskap – möjligheterna att skapa ditt livs äventyr är oändliga.

Om du bara vill slappna av och riktigt njuta så är det inte något problem – många all inclusive-hotellerbjuder en mängd olika alternativ för de som verkligen vill skämma bort sig, till exempel massage, ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar, för att inte tala om gym och yogaklasser för de som vill vara lite mer aktiva.Andra hotell har sina egna vattenland, ”infinity”-bassänger, spaavdelningar. En del är endast för vuxna som vill slappna av i en lugn och exklusiv miljö, eller endast för familjer som vill ge de små en unik, äventyrsfylld och oförglömlig upplevelse Andra är en blandning av båda – på Gran Canaria kan du alltid hitta något som är perfekt för dig och de du reser med.

För de som tycker om att ta sig en stund och begrunda universums mysterier under en stjärnfylld natthimmel är Gran Canaria idealiskt. Det är bäst att studera natthimlen från öns högsta punkter – detta är på grund av ett molnfenomen som kallas ”Åsnans mage” av lokalbefolkningen. ”Åsnans mage” drar ned moln till en altitud av 500 meter, vilket gör att de blockerar ljusen från tätbebyggda områden och andra ljusstörningar. Det gör att du kan se himlens alla stjärnor så mycket bättre. För stjärnentusiaster finns det en rad olika utflykter till observatorier tillgängliga.

För naturälskare är ett besök i Gran Canarias botaniska trädgård ett måste. Där finns allt samlat som Kanarieöarnas unika flora kan erbjuda. Trädgården startades faktiskt av en svensk man, Erik Sventenius, som år 1952 beslutade sig för att resa runt alla öarna och samla in varenda unik planta han kunde hitta, för att visa upp dem alla på ett ställe och kunna skydda denna plantrikedom, som i vissa fall verkar komma från en helt annan planet än den vi är vana vid...

Did you know that?

Visste du det här om Gran Canaria

Gran Canaria betyder ”Stora Hundön”? Detta namn tros komma sig av att en dittills okänd ras hundar upptäcktes på ön under det första århundradet e.Kr. Deras historia har gett upphov till mycket spekulation över åren, men med tiden blandades deras blod med ”importerade” hundar och deras unika egenskaper försvann gradvis. Och visst finns det en del hundar på ön, men visste du att det också finns en hel del kameler? Ön ligger ju trots allt inte så förfärligt långt från Afrika, och det märks på flera olika sätt.

På Gran Canaria finns ungefär 160 000-180 000 vuxna kanariefåglar. De vilda kanariefåglarna kallas för Serinus canaria på latin och är grå till gulgröna på ryggen med bruna fläckar, och med gulaktig mage. De tama varianterna brukar vara mer knalligt gula, men det finns även röda varianter.

Agaetedalen har den nyaste lavan, men de äldsta stenarna på ön – lavan är 3000 år gammal medan stenarna är hela14 miljoner år gamla. Idag ägnar sig dalens bybor främst åt fiske och odling men en gång i tiden var skotillverkning vanligt. Ovanligare är odlandet av kaffe på platsen, som gör att Agaete har den enda europeiska kaffeodlingen. Passa på att ta dig en kopp när du är här.

The local perspective

Utforska det lokala utelivet

Även om du kanske är upptagen med att njuta av ditt all inclusive-hotells goda middag och spännande underhållning på kvällarna är det värt att utforska ställena där lokalbefolkningen håller till. Om du vid dagens slut vill sitta på en mysig restaurang vid havet, mysa i kvällsvärmen och insupa folklivet är det bara att bege sig till den lilla hamnstaden Mogán, vilken ligger strax i närheten av de populära ställena Puerto Rico, Patalavaca, Amadores, Arguineguín och Taurito. Den pittoreska byn har en marina där både gamla fiskebåtar och nya lyxyachter samsas. Många båtturer startar härifrån, och om du vill utnyttja dina semesterdagar till max är barerna, restaurangerna och kaféerna längs med hamnen öppna sent.

Är du sugen på lite uteliv finns det många klubbar och barer att välja bland. Sväng loss till livemusik på Sala Duke's i San Bartolomé de Tirajana, ellerbege dig till Heineken Caféeller Eiffel Bari Playa del Inglesför lite skönt barhäng. I Playa del Ingles finns det överhuvudtaget många ställen att tillbringa natten för att festa på.

På Gran Canaria måste du naturligtvis prova öns mat, som exempelvis dess berömda Mojo-sås, ”papas arrugadas” (små skrynkliga potatisar som kokas i saltvatten), fisken och skaldjuren som precis har hämtats upp ur havet. Passa också på att smaka den lokala ostsorten Flor de Guía, eller beställ en förrätt bestående av grillad ost med mojo. Öns natur, kultur, stränder, berg och inte minst den berömda kanarianska gästfriheten kommer att få dig att känna dig välkommen vart du än går och vilket ditt semestermål än är. Börja leta efter billiga resor till Gran Canaria all inclusive med en gång för din perfekta semester. Bo på ett hotell som ger dig möjlighet att njuta fullt ut av din välförtjänta fritid och ta semester från vardagen.

All inclusive Gran Canaria - låt fantasin flöda

För att verkligen utnyttja dina semesterdagar och njuta av den kultur och de unika upplevelser som erbjuds på ön är ju ett all inclusive-hotellpå Gran Canariahelt perfekt – ingen behöver bekymra sig för vad man ska äta och dricka, det är bara att fokusera på att uppleva ön till fullo! Och vare sig du letar efter en billig familjeresa med all inclusive eller ett exklusivt lyxhotell bara för vuxna, så finns det en hel del att välja bland på Gran Canaria. Genom Expedia kan du utforska alla alternativ ochskräddarsy en resa som passar just dig. Med all tid som du sparar genom att inte behöva tänka på vardagligheterna, kan dufullt utnyttja det utbud av spännande utflykter och upplevelser som erbjuds. Vare sig du vill transporteras i en bekväm buss eller hyra en bil för egna äventyr, finns det en massa flexibla och prisvärda alternativ.

Tänk dig att vakna en vinterdag, till strålande sol och 25 graders värme, sträcka på dig och gå ut på balkongen för att se ut över havet, och sedan gå ned till en dignande frukostbuffé, där du kan planera hur du vill tillbringa dagen. Om alla spännande upplevelser som erbjuds gör att det är svårt att bestämma sig är det bara att hoppa i poolen för att rensa hjärnan! Beslutar du dig för att ta bil eller buss till någon spännande destination erbjuder många all inclusive-hotell picknickpaket, som du kan ta med dig när du ger dig ut och ser vart dagen för dig.