Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Gran Canaria

Intro

Sista minuten till Gran Canaria

Gran Canaria kan kanske betraktas som ett ”välanvänt” resmål för soltörstande skandinaver, men om man skrapar lite på ytan har ön så mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Det bör väl kanske dock nämnas att ön har den längsta kustlinjen i Spanien, 1 583 km totalt – så om du längtar efter att doppa tårna i ljumma vågor och dagdrömma till ljudet av ett kluckande hav så är denperfekta stranden aldrig långt borta på Gran Canaria. De allra populäraste stränderna är Amadores, Playa del Inglés, Taurino och Maspalomas, men det finns många fler och det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd för att hitta den strand som passar just dig. Även om de flesta stränderna är väldigt populära bland turisterna går det att hitta en lite mindre välbesökt kustremsa om du vill komma bort lite och få lite lugn och ro.

continued

Om du letar efter sista minuten-resor all inclusive till Gran Canaria för att fly vintermörkret eller sommarregnet har du otroligt mycket att välja på när det gäller den här ön. Du kan även hitta en massa alternativ för en perfekt och prisvärd semester på internet. För total avslappning eller en semester fylld av upplevelser är det bara att ta sig en titt och se vad som lockar – kanske en fartfylld, kul och blöt dag i vattenparken, en kamelsafari, dykutflykter, en lugn busstur där du kan uppleva de mer oupptäckta och unika delarna av ön, eller kanske till och med en helikoptertur! Här finns garanterat något som lockar just dig, oavsett din ålder. Om du reser med hela familjen kan du enkelt hitta roliga aktiviteter för en hel vecka eller mer. Gran Canaria är helt enkelt ett perfekt familjeresmål!

Top things to Do

Semester med all inclusive på Gran Canaria

Gran Canaria kallas ofta en ”miniatyrkontinent”, på grund av den otroliga mångfalden av landskap och klimat som man kan hitta på ön. Om du blir trött på att hänga vid poolen och bli uppassad på ditt all inclusive-hotell kan du på bara en dag besöka aktiva vulkaner och studera lavaströmmar, vandra genom grönskande skogar, klättra uppför berg eller djupt ned i mystiska raviner eller till exempel vulkankratern Bandama, där du hittar den mest svåråtkomliga vinpressen i världen, simma i havet (kanske med delfiner om du har tur), rida en kamel eller en häst genom ett ökenlandskap – möjligheterna att skapa ditt livs äventyr är oändliga.

Kanarieöarna har ju varit ett turistmål under många år, och vid det här laget har de upphöjt kunskapen om hur man tar hand om besökare till en konst. Vare sig du bara vill guppa runt i poolen och bli omhändertagen i en kravlös och solig semestermiljö, ge dig ut på tokiga äventyr och uppleva ett fullständigt unikt landskap och ett enastående ekosystem, bli ett med det stora hav som omger denna fantastiska ö, eller insupa lite av Gran Canarias uråldriga kultur, så kan du hitta det här – eller titta runt på nätet för att se vad som lockar dig.

För att verkligen utnyttja dina semesterdagar och njuta av den kultur och de unika upplevelser som erbjuds på Gran Canaria är ju ett hotell med all inclusive helt perfekt – ingen behöver bekymra sig för vad man ska äta och dricka, det är bara att fokusera på att uppleva ön till fullo! Och vare sig du letar efter sista minuten-resor all inclusive till Gran Canaria eller ett exklusivt all inclusive-lyxhotell bara för vuxna, så finns det en hel del att välja bland på Gran Canaria. Genom Expedia kan du utforska alla alternativ och skräddarsy en resa som passar just dig. Och med all tid som du sparar genom att inte behöva tänka på vardagligheterna, kan du ju fullt ut utnyttja det utbud av spännande utflykter och upplevelser som erbjuds. Vare sig du vill transporteras i en bekväm buss eller hyra en bil för egna äventyr, finns det en massa flexibla och prisvärda alternativ.

Om du bara vill slappna av och riktigt njuta så är det inte något problem – många all inclusive-hotell erbjuder en mängd olika alternativ för de som verkligen vill skämma bort sig, till exempel massage, ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar, för att inte tala om gym och yogaklasser för dem som vill vara lite mer aktiva.

Med så mycket att välja mellan och så många alternativ kan det kanske verka lite överväldigande att försöka välja just den sista minuten-resa all inclusive till Gran Canaria som är perfekt för dig, vare sig du kommer med familj, som ett par, som ensam resande eller någon annan kombination. Med Expedia kan du skräddarsy en semester som uppfyller dina eller era behov till punkt och pricka, och kolla priser och alternativ så att din semester blir precis som du vill att den ska vara, till precis det pris du vill betala.

Did you know that?

Visste du att …?

… de första besökarna vid Maspalomas varken kom dit för att sola eller bada, utan snarare för att dricka friskt vatten från lagunen? Palmerna som växer här är hybrider mellan kanariepalmer och dadelpalmer, vilket förmodligen kommer sig av att de tidiga besökarna från norra Afrika lät kärnorna från sina dadlar ligga kvar på marken, vilket resulterade i nya palmer. En av de som stannade till här var upptäcktsresanden Christofer Columbus, som gjorde ett stopp vid lagunen under sin sista resa till Amerika 1502.

… fyren i Maspalomas är områdets överlägset äldsta byggnad? Den invigdes 1889, tog 28 år att bygga och är hela 60 meter hög. Vid tiden för byggandet låg Maspalomas så avsides att byggnadsarbetarna fick frakta allt material med båt, och de fick till och med bygga kajen intill för att kunna lasta av det som fraktats dit. Planen är att man snart ska kunna gå upp i fyren för att njuta av utsikten därifrån.

… Gran Canarias botaniska trädgård startades av en svensk man, Erik Ragnar Svensson? Han beslutade sig år 1952 för att resa runt på alla öarna och samla in varenda unik planta han kunde hitta, för att visa upp dem alla på ett ställe och för att kunna skydda denna plantrikedom, som i vissa fall verkar komma från en helt annan planet än den vi är vana vid.

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Och om du vid dagens slut bara vill sitta på en mysig restaurang vid havet och insupa folklivet, värmen och solnedgången är det bara att bege sig till den lilla hamnstaden Mogán, vilken ligger strax i närheten av de populära ställena Puerto Rico, Patalavaca, Amadores, Arguineguín och Taurito. Den pittoreska lilla byn har en marina där både gamla fiskebåtar och nya lyxyachter samsas. Om du vill organisera en båttur för nästa dag är det mycket troligt att den startar härifrån, och om du vill utnyttja dina semesterdagar till max är barerna, restaurangerna och kaféerna längs med hamnen öppna till sent i den varma kanarienatten.

Så, dags att uppleva Gran Canaria – dess mat – du måste ju bara pröva dess berömda mojo-sås, ”papas arrugadas” (små skrynkliga potatisar som kokas i saltvatten), fisken och skaldjuren som precis har hämtats upp ur havet – dess natur, kultur, stränder, berg och inte minst den berömda kanariska gästfriheten, som kommer att få dig att känna dig välkommen vart du än går och vilket ditt semestermål än är. Börja leta igenom nätet med en gång för din perfekta semester på ett hotell med all inclusive, som ger dig möjlighet att njuta fullt ut av din välförtjänta fritid genom att befria dig från alla vardagsbekymmer och låta din fantasi flyga fritt!

För dem som tycker om att ta sig en stund och begrunda universums mysterier under en stjärnfylld natthimmel är en sista minuten-resa all inclusive till Gran Canaria idealisk. Det är bäst att studera natthimlen från öns högsta punkter – detta är på grund av ett molnfenomen som kallas ”Åsnans mage” av lokalbefolkningen. ”Åsnans mage” drar ned moln till en altitud av 500 meter, vilket gör att de blockerar ljusen från tätbebyggda områden och andra ljusstörningar, vilket gör att man kan se himlens alla stjärnor så mycket bättre. För stjärnentusiaster finns det en rad olika utflykter till observatorier tillgängliga, och ett av hotellen med all inclusivehar till och med ett eget observatorium!