Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Maldiverna

Intro

Maldiverna all inclusive - förverkliga din drömsemester

Mitt i Indiska oceanen ligger Maldiverna, en drömdestination för många. Maldiverna består av 26 korallatoller som består av hundratals öar. Ögruppen är ett tropiskt paradis, med sina vita stränder, turkosa vatten och vackra korallrev. Varje resort och all inclusive-hotell på Maldiverna ligger på sin egen ö, och det finns över 100 stycken att välja på. Får du efter att ha läst det här ett överväldigande behov av att flyga hit med en gång, är det inte heller svårt att hitta sista minuten-resor till Maldiverna. Ditt all inclusive-hotell en värld där allt du skulle kunna önska dig finns till hands, närsomhelst. Så hur väljer du då ditt perfekta hotell på en plats där alla stränder är perfektaoch alla hotell ligger bara några meter från det varma vattnet? Läs vidare så lär du dig de små skillnaderna mellan dem.

continued

När du tänker på Maldiverna tänker du antagligen lyx, lyx och mer lyx – och visst finns det i överflöd här. Tänk privat pool, personlig butler, egen kock, massage på ditt rum eller på din privata terrass – lyxhotellen tävlar med varandra för att erbjuda det ultimata när det gäller att skämma bort dig. Det här kan kosta, men om du längtar efter paradiset och vill hitta billiga all inclusive-resor till Maldiverna kan du faktiskt hitta det här, det är bara att ge sig ut och leta på nätet. Bestämmer du dig för att köpa ett resepaket som slår ihop både lyxhotell och flygbiljetter behöver en resa till Maldiverna faktiskt inte kosta så förfärligt mycket. När du väl slår dig ned vid poolen på ditt all inclusive-hotell behöver du inte bekymra dig för att betala ett öre mer, det är ju redan fixat!

Top things to Do

Bo all inclusive på Maldiverna och bara slappna av och njut

Maldiverna handlar om att vandra på perfekta stränder, bada i ljumma, turkosa vattnet och låta dig själv totalt koppla bort resten av världen. Inga av vardagens sorger och bekymmer kan nå dig i detta tropiska paradis.

Det är vackert ute – bli vacker på insidan!

För dig som tycker att en perfekt semester måste inkludera skönhet och hälsa finns det all inclusive-hotell som inriktar sig på det ultimata inom det området. Det finns hotell som erbjuder aromaterapi, ayurvediska behandlingar, hydroterapi, andra fokuserar på specifika sorters behandlingar såsom till exempel asiatiska behandlingar med bland annat balinesisk och thai-massage. Det finns ett enormt utbud – de flesta all inclusive-hotell har ett eget spa, men vissa är mer inriktade på hälsa och skönhet än andra, och har mer att erbjuda. Om du är nyfiken på att prova på en ny sorts behandling tittar du på hotellens webbplats eller kontaktar dem direkt för att se vad de har att erbjuda. Givetvis erbjuds även yogaklasser och meditation, och de flesta hotell har sin egen ”yogi” som arbetar där året om.

Maldiverna underifrån

För dig som älskar snorkling och dykning är Maldiverna ett paradis både ovan och under vattenytan. Ögruppen betraktas som det bästa stället i världen där man kan dyka och snorkla året om. Här kan du se delfiner, mantor, revhajar, sköldpaddor, muränor och ett oändligt myller av exotiska fiskar. Om snorkling är en av de höjdpunkter du mest ser fram emot på din semester ska du ta en titt på om det hotell du väljer har snorkling precis utanför, eller om du måste åka båt för att komma till närmaste rev.

Gillar du att dyka har du också kommit till rätt ställe. Om du vill tillbringa en hel del av din semester under vattenytan, finns det några all inclusive-hotell på Maldivernasom är särskilt inriktade på dykning. Om du vill prova på att dyka för första gången, eller kanske bara vill dyka en gång under din vistelse, kan alla hotell ordna det. Vissa hotell tar ut en extra avgift för dykning, medan det är gratis på andra, oftast de dyrare, så det kan vara värt att kontrollera detta innan.

Did you know that?

Visste du detta om Maldiverna?

2009 hölls ett regerings möte under vatten i Maldiverna. President Mohamed Nasheed och hans regering tog på sig sina dykdräkter och dök sex meter ned på havsbotten norr om huvudstaden Malé, där de höll ett möte som varade i 30 minuter. Orsaken till denna något underliga mötesplats var att de ville uppmärksamma världen på farorna med global uppvärmning. Maldiverna är det plattaste och lägsta landet i världen, och man befarar att om havsnivån ökar kommer hela landet att försvinna ned i Indiska oceanen. Klimatforskare har varnat att detta skulle kunna ske inom 100 år – så det är lika bra att vi njuter av denna extraordinära plats på jorden medan vi kan!

Maldiverna är ett muslimskt land och detta återspeglas i en del av lagarna. Samkönade relationer är förbjudna, liksom offentligt utövande av andra religioner än islam. Alkohol utanför hotell och resorter är inte tillåtet. Ta därför inte med dig någon alkohol in i landet från flygplatsen – den konfiskeras i så fall. Vid resorter är klädkoden rätt informell, men att sola och bada topless är inte tillåtet någonstans.

Öarna har varit bebodda så långt tillbaka som 500-talet f.Kr., troligen av buddhistiska människor från Sri Lanka och södra Indien. Sedan 1100-talet har landet varit muslimskt. Under vissa perioder i historien har landet varit under portugisiskt och brittiskt styre, men sedan 1960-talet har landet varit självständigt. Självständigheten firas 29 mars, eftersom detta var det datum de sista brittiska trupperna lämnade landet 1976.

The local perspective

Lokala livet på Maldiverna – där många kulturer har mötts

I och med sin belägenhet på handelsrutterna till och från Asien och Afrika, har Maldiverna sett en hel del folk och kulturer komma och gå. Öarnas närhet till Sri Lanka och södra Indien har gjort att dessa har haft det största inflytandet, men det finns också spår av arabiskt och afrikanskt inflytande i kulturen. Om du vill se hur maldivierna lever och lära dig mer om deras kultur, är en tur till en av de bebodda öarna ett måste. Det finns flera öar med byar där lokalbefolkningen är glada att ta emot turister och få visa upp sin berömda gästfrihet. Här kan du studera lokal arkitektur, gunga på de gungbrädor som finns överallt, eller hänga i deras lokala holhuashi – en lång bänk som täcks av palmblad där byborna sitter och pratar, spelar kort och utväxlar nyheter. Du kan lära dig om lokala hantverk och lokal mat – det finns till exempel maldivisk choklad! Från souvenirbutikerna kan du ta med dig minnen av en intressant dag i en unik kultur. Tänk dock på att Maldiverna är ett muslimskt land, så det uppskattas om du täcker armar och skuldror när du besöker en lokal by – på hotell eller resort kan du klä dig som du vill.

Är du historiskt intresserad kan du åka till Maldivernas huvudstad Malé. Staden är bara 2 km lång och 1 km bred, så med en lokal guide kan du enkelt lära dig allt om denna fascinerande stad, beundra dess unika arkitektur, sitta på ett café vid något av Malés torg och besöka intressanta butiker.

Du kan även hyra en dhoni för en fisketur med en lokal fiskare, då ni ger er ut över korallreven när solen håller på att gå ned. Om mer krävande fiske är något för dig måste du ge dig ut på en sportfiskartur. Runt Maldiverna kan du bland annat hitta wahoo, segelfisk, barracuda, gulfenad tonfisk och regnbågslöpare. Om du har riktig tur och fångar något kan du kanske be en av kockarna på ditt all inclusive-hotell att laga till ditt byte åt dig!

Sport och utflykter på Maldiverna

Alla all inclusive-hotell erbjuder dessutom en rad aktiviteter för den som vill röra på sig – du kan segla, spela tennis, spela volleyboll på stranden, lira lite biljard, lära dig surfa, ge dig ut i en kajak ... Om du är en sådan som inte vill lämna golfklubborna hemma finns det även hotell som erbjuder möjlighet att spela golf!

Om din paradisö en dag känns för liten, anordnar många hotell sina egna båtutflykter. Du kan till exempel välja att åka på en båtutflykt för att se solnedgången – njut av de fantastiska färgerna med en cocktail i handen, om du har tur ser du också delfiner som tar sig en kvällslek.

För en riktig Robinson Kruse-upplevelse kan du be ditt hotell att ordna en picknick åt dig och lämna dig på en öde ö. De kommer att se till att du har allt du behöver på ön, och kommer och hämtar dig när du bestämmer. Annars kan du hyra en lokal fiskebåt, en dhoni, och öhoppa i din egen takt. Flera hotell arrangerar även öhoppningsutflykter för en dag, med lunch inkluderat såklart.