Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Mallorca

Intro

Sista minuten till Mallorca

Mallorca har länge stått högst upp på svenskarnas lista över favoritresemål, och inte utan anledning. Med sitt milda vinterklimat och varma sommarklimat, sina vackra stränder, livliga nattliv, kulturella utbud och fascinerande landskapkan Mallorca förtjusa vem som helst! En sektor av semesterutbudet på Mallorca som verkligen har tagit fart under de senaste åren är all inclusive-hotell. Den här sortens logi har kanske under åren ansetts erbjuda en lägre kvalitet av logi och mat, men den uppfattningen är nuförtiden helt föråldrad – bland alla hotell med all inclusive på Mallorca kan du hitta allt från billiga och bra hotell till de lyxigaste och mest specialiserade all inclusive-resorter du överhuvudtaget kan tänka dig. Det är med andra ord lätt att hitta något som passar just dig och dina önskemål!

continued

Inom all inclusive kan du hitta precis det hotell eller den resort som passar dig och din plånbok. Det är heller inte svårt att hitta billiga resepaket som kombinerar sista minuten all inclusive på Mallorca med flygbiljetter och hyrbil om det är det du vill ha. Det är bara att ge sig ut på internet och söka efter den skräddarsydda semestern som är perfekt för dig. Utbudet av all inclusive-resor till Mallorca är enormt, men för att börja sålla kan du fundera på vad just du vill ha ut av din semester. För en semester där du inte behöver bekymra dig om vardagliga saker som mat, aktiviteter eller någonting alls i den stilen, är ju en resa till Mallorca perfekt – den låter dig fokusera på det viktiga, vare sig det är total avkoppling, kvalitetstid med familjen eller fina dagar tillsammans med den som står dig närmast.

Top things to Do

Sista minuten all-inclusive på Mallorca – välj vad du känner för, varje dag

Vill du tillbringa din semester på ett barnvänligt hotell där du inte behöver bekymra dig för ungarna ens för ett ögonblick och bara kan ha roligt med dem? Kanske ha en romantisk kväll med din bättre hälft? Många av de barnvänliga all inclusive-hotellen erbjuder barnvaktstjänster! Eller vill du kanske bara koppla bort vardagen totalt i all stillsamhet, ensam eller tillsammans – då finns det all inclusive på Mallorca som är endast för vuxna, och vissa som till och med fokuserar på par – perfekt för en romantisk solresa! Det finns såklart även hotell som välkomnar både barn och vuxna och erbjuder både barnpooler och aktiviteter för de små och särskilda områden, såsom pooler, barer och restauranger, bara för vuxna. Om du vill ha en semester inriktad på hälsa och skönhetfinns det en hel del hotell med all inclusive på Mallorca just fördetta, med personliga tränare, spa, gym, yoga och andra fitnessklasser, meditation, särskilda menyer och mycket mer.

Var ditt all inclusive-hotell på Mallorca är beläget kanske också spelar roll – och vare sig du vill vara nära den livliga kusten runt Palma de Mallorca eller föredrar att bo på den lugnare nordkusten i Alcudia eller Pollensa kan du hitta ensista minuten all inclusive till Mallorca som passar dig. Dessutom ligger Alcudia och Palma bara någon timme ifrån varandra med buss eller bil, så om du bor på den ena kusten är det bara en dagsutflykt till den andra. Vägen mellan de två är dessutom mycket imponerande där den slingrar sig mellan branta stup och djupa dalar – den får en verkligen att inse att Mallorca inte bara är en strandö utan också en bergsö! Det enda som är svårt med att boka din sista minuten all inclusive till Mallorca är att välja det som är perfekt för dig!

Om du inte vill röra ett finger på din efterlängtade semester och bara bli bortskämd, är en resa till Mallorca med all inclusive idealiskt för dig – här finns allt du kan önska dig. Mat i överflöd och olika restauranger att välja mellan, flera olika pooler, snacks och drinkar när du känner dig törstig eller småsugen. På kvällarna vankas det underhållning om du känner för det – det är bara att slappna av och njuta. Många all hotell har egna spaanläggningar där du kan få olika sorters massage och skönhetsbehandlingar, bada bastu, prova på turkiskt bad och mycket mer. (Ibland kostar detta extra, titta på hotellets webbsida.)

Did you know that?

Visste du att …?

… den lilla pittoreska byn Deiàhar utgjort ett medelhavs-Mekka för artister, konstnärer och musiker sedan 1932? Detta år byggde den engelske poeten Robert Graves (kanske mest känd för att vara vän med Gertrude Stein och Ava Gardner) – ett hus vid den här avlägsna (på den tiden iallafall) fiskebyn, och det tog inte lång tid förrän den tidens kändisar flockades hit. Vi menar att Alec Guinness, Gabriel García Márquez, Peter Ustinov, Stephen Hawkins (även om han bara var tio år gammal vid besöket), och den långa rad av den tidens kändisar som paraderade runt byn inte kan ha helt fel - Deià har något alldeles särskilt. Om du är mer intresserad av moderna fenomen ska du veta att Richard Branson har ett hus där och att hans gäster (och du kan ju tänka dig vilka de är...) ofta kan hittas i den lokala baren Sa Fonda (schyysch, det här stannar mellan oss!).

… namnet Mallorca betyder ”större ön”? Det härstammar från det latinska ”insula major”, en benämning som ön fick eftersom den är Spaniens största ö. Sedan började människor med tiden att uttala orden fel, och vips så hette ön istället ”Mallorca”. Namnet uttalas egentligen ”Majorca”, eftersom två ”l” på rad uttalas som ”j” i spanskan, men svenskar brukar snarare säga ”Maljorca”.

Find things you can do in Mallorca

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Om av någon anledning alla frestelser på ditt hotell inte hindrar dig från att vilja gå på upptäcktsfärd, finns det stränder runt hela ön som är helt annorlunda än de ibland fulla stränderna runt turistbyarna. För en unik strandupplevelsekan du testa Cala Deià, nära Sóller på öns västkust (ett populärt ställe för kändisar att lägga till med sina båtar). Stranden utgörs av småsten men vattnet är kristallklart och man kan solbada på klipporna. För en annan typ av strandupplevelse tar du dig till S’illot Beach, mellan Alcudia och Pollensa. Båda dessa exklusiva stränder har barer och restauranger, men du kan också be ditt hotell att packa en picknick åt dig – varför inte – det är din semester! 

Mallorca har mer och mer blivit känt för sina utsökta viner, och vi rekommenderar ett besök på någon av alla vingårdar som finns på ön när du kommer hit. Bland de största är Bodegas José L Ferrer, som ligger i den lilla byn Binissalem, och som har ett stort urval av viner. Det är framförallt de röda vinerna som gjort gården känd, och här kan du se hur vinet framställs, provsmaka och handla i butiken. Andra populära vingårdar på Mallorca är Son Prim, Bodegas Macià Batle, Bodegues Bordoy och Anima Negra. Dessa ligger utspridda över ön, men du hittar dem framförallt uppe i de mer högt belägna områdena, eftersom klimatet där passar bättre för vinodlingarna. Det finns en del företag som anordnar rundresor till vingårdar på Mallorca, och då ingår bussresa och provsmakningar av de olika gårdarnas produktion.

Upptäck omgivningarna under din all inclusive-resa på Mallorca!

Drakgrottorna i Porto Cristoär ett av de populäraste utflyktsmålen på Mallorca – dessa fascinerande droppstensgrottor har varit en sevärdhet sedan 1935. Det tar ungefär en timme att gå igenom dem, och du får också höra en vacker konsert i romersk stil och ta en tur på sjön som leder in till grottorna. Grottorna har dessutom en jämn temperatur på 21 grader – svalt och skönt när sommartemperaturerna stiger eller solbrännan skaver!

Guidade rundturer i Alcudias gamla stadsdel är också en av favoriterna – själva området beboddes redan under bronsåldern, men blev en by först när romarna kom. År 1362 grundade kung Johan II av Aragonien själva Alcudia och byggde de stadsmurar du än idag kan vandra på. Den stadsplan som utformades då är den som fortfarande finns, så om du vill vandra runt och insupa gångna tider och fantisera om hur Mallorca var på den tiden är Alcudia definitivt stället för dig.