Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Mexiko

Intro

Åk sista minuten all inclusive till Mexiko

Ibland vill man bara fatta ett snabbt beslut om vart resan ska bära. Vill du upptäcka världen och kanske resa till en plats som är lite annorlunda än Sverige kan en sista minuten till Mexiko med all inclusive passa dig utmärkt. Mexiko har nämligen många fördelar. Här finns det alltid goda sol- och badmöjligheter och det är lika varmt året om – det skiljer endast fem grader mellan sommar och vinter. För dig som vill uppsöka kulturella sevärdheter finns mycket att välja mellan, bland annat presidentpalatset Plaza de la Constitución, vars interiör är målad av konstnären Diego Rivera. Eller varför inte göra ett besök i Casa Azul, det blåa huset där den eminenta konstnären Frida Kahlo levde. Är mat ditt specialintresse finns här även många intressanta restauranger och krogar där du kan få ditt lystmäte av kryddstark eller chokladdoftande mat.

continued

Har du redan bestämt dig för Mexiko – slå till direkt. Du är nämligen endast några klick bort från din drömsemester i väst. Innan du bokar bör du bestämma dig för vilken del av landet du vill besöka och hur du vill semestra. Vill du ha en riktigt bekväm semester ska du se till att boka din sista minuten till Mexiko med all inclusive. Då får du det mesta inkluderat i resans pris. Ät och drick hur mycket du vill av vad hotellet erbjuder, utan att det kostar någonting utöver det du redan har betalat. Vad som inkluderas kan dock skilja sig från hotell till hotell, så se gärna vad som gäller för den resa du bokar. Även om det kan vara bra att boka din resa i tid, kan du ibland hitta de bästa resorna om du bokar sista minuten all inclusive till Mexiko, eftersom du då kan få tag i helt otroliga arrangemang till ett mycket lågt pris. Som du förstår är det ett smart val att boka en sista minuten till Mexiko med all inclusive, då landet har mycket att erbjuda. Inte nog med att Mexiko är ett klassiskt semesterland för turister som vill sola och bada, det har också en mäktig och uråldrig kultur som sträcker sig hela vägen tillbaka tillmayaåldern samt en rik och varierad natur med vita stränder, azurblå hav, heta öknar, höga berg och grönskandedjungler. Mexiko är helt enkelt ett fantastiskt land för alla smaker. Det enda du behöver tänka på nu är att ta reda på vad just du är ute efter.

Top things to Do

Några besökstips för Mexico City med omnejd

Mexikos huvudstad, Mexico City, är en mycket speciell storstad som ligger i en vacker dalgång. Mexico City är en stad med mycket trafik och smog, men med många vackra byggnader och trevliga människor. I stadens kärna ligger ett av världens största torg, Plaza de la Constitución, och bokar du en sista minuten all inclusive till Mexiko är möjligheten stor att du hamnar på något av de centrala hotell som ligger i området. På ena sidan av det stora torget ligger Palacio Nacional, det berömda presidentpalatset, vars innerväggar är målade av Diego Rivera, en av Mexikos främsta konstnärer. Väggmålningarna skildrarden mexikanska historien från Quetzacóatls ankomst (aztekernas högste gud) till postrevolutionär tid.Står du utanför presidentpalatset ser du en klocka som hänger ovanför huvudingången. Klockan kallas Campana de Dolores och i den ringde prästen Miguel Hidalgo år 1810 för att mana till uppror mot Spanien, vilket utgjorde början till det Mexikanska frihetskriget.

Casa Azul, eller blåa huset på svenska, är det hus som konstnären Frida Kahlo föddes, levde och dog i. Numera är huset ett mycket populärt museum över Kahlos liv och konst. Kahlo målade främst självporträtt, älskade av världens alla konstkännare, och flera av hennes tavlor går att finna i Casa Azul. Här finns även flera personliga föremål från hennes tid med maken Diego Rivera och i de intellektuella kretsarna. Hushållsartiklar, kläder och foton blandas friskt med konst och mexikanskt hantverk.

Sydost om Mexico City, uppe bland bergen, ligger den gamla kolonialstaden Oaxaca de Juárez. Det är svalt och skönt i Oaxaca – och lugnt. Staden har bara 250 000 invånare, i jämförelse med de 21 miljoner som lever i Mexico Citys storstadsområde. Den lokala kakaon är berömd och på stadens caféer kan dusjälv välja din kakaoblandning som sedan mals till en fantastisk drickchoklad. En annan känd dryck från Oaxaca är mescal, som påminner om tequila. Alkoholen utvinns ur speciella kaktusar som växer runt staden och i mescalflaskan lägger man sedan en mask som sägs ge både näring och smak till drycken. Får du en stund över mellan dryckernakandu bege dig till tempelstaden Monte Albán som ligger på en bergstopp utanför Oaxaca de Juárez. Det arkeologiska utgrävningsområdet är vackert och utsikten otrolig. Du kan också besöka någon av de många marknader som arrangeras i byarna runt Monte Albán.

Den historiska staden Teotihuacánligger 45 kilometer nordost om huvudstaden, och har du bokat en sista minuten all inclusive till Mexiko City kan du enkelt göra en dagsutflykt hit. Staden grundades år 600 f.Kr. av mayafolket och antas ha haft mellan 150 000 och 200 000 invånare. Platsen är känd för sina två jättepyramider Pirámide del Sol (Solpyramiden), och Pirámide de la Luna (Månpyramiden). Staden delas upp i fyra delar av två stora vägar. Den ena, som löper nord–syd, är den berömda Calzada de los Muertos – De dödas aveny. Den fick det namnet eftersom aztekerna, som tog över efter mayafolket, trodde att de stora byggnader som pryder vägkanten var stora gravar byggda av jättar till ära för stadens första härskare.

Did you know that?

Visste du det här om Mexiko?

Mexiko är det femte största landet i Nord- och Sydamerika och det trettonde största oberoende landet i världen. Mexiko har över 113 miljoner invånare och är det folkrikaste spansktalande landet i världen. Det är världens tionde största oljeproducent och världens absolut största silverproducent. Mexiko är också det land i Nord- och Sydamerika som har flest platser på UNESCO:s världsarvslista.

Hela Mexiko ligger i den så kallade Eldringen, den ring av vulkanisk aktivitet som finns runt Stilla havet. Ungefär 75 procent av världens aktiva vulkaner befinner sig i denna ring och 80 procent av alla jordskalv sker också här. Popocatépetl anses vara den farligaste vulkanen i Mexiko och ligger cirka 70 kilometer sydost om Mexico City.

Den mexikanska flaggan har tre vertikala ränder och varje rand symboliserar något speciellt. Den gröna randen till vänster står för hoppet; den vita i mitten representerar renhet och enhet; den röda till höger symboliserar blodet som de nationella hjältarna spillt för landet. Örnen som äter en orm i mitten kommer från en aztekisk legend.

Mexico City håller långsamt på att sjunka. Staden byggdes ursprungligen på en sjö vilket gör att den i genomsnitt sjunker 15–20 centimeter per år. Under 1900-talet sjönk Mexico City mellan 9 och 11 meter, vilket har fått olyckliga följder för landet. Infrastrukturen, vattenvägarna och den vackra arkitekturen riskeraratt förstöras helt.

Find things you can do in Mexiko

The local perspective

Var lokalbefolkningen håller hus

Bosque de Chapultepec är en stor och otrolig park på 686 hektar i centrala Mexico City. Den klassas som en av världens största stadsparker, tillsammans med Bois de Bologne i Paris och Central Park i New York. Parken är mycket populär bland lokalbefolkningen och är en fantastisk plats för helgpromenaden. Här finns massor att se och göra, och lokalborna uppskattar båda den gröna ytan och den kulturella aspekten av parken. Bland de främsta attraktionerna finns det monument som dedikerats till Los Niños Héroes (hjältebarnen) – sex tonårskadetter som dog då de försvarade Mexiko mot invaderande styrkor från USA år 1847.I parken finns även museer och ett zoo att besöka. Rent generellt är söndagar den mest populära besöksdagen eftersom museerna i parken då är gratis. Många mexikanska familjer tillbringar hela söndagen i en eller flera delar av parken – promenerar, tittar på attraktionerna eller har en picknick, medan de flesta turister tenderar att hålla sig i den lilla delen närmast Chapultepec-palatset.

Man hittar också mexikanerna i kyrkan. 83 procent av det mexikanska folket är nämligen katoliker. Catedral Metropolitanai Mexico City är den största katedralen i hela Amerika. Den ligger ovanpå en helig aztekplats på den norra sidan av Plaza de la Constitución. Katedralen byggdes i sektioner från 1573 till 1813 runt originalkyrkan som byggdes strax efter spanjorerna erövrade Tenochtitlán. Den är numera en stor samlingspunkt för lokalbor både när det gäller mässa och bikt samtplats för protester av olika slag.

Är du ute efter några riktiga smakupplevelser så har du hamnat i rätt land. Mexiko är nämligen erkänt för sina heta maträtter. Populärt bland mexikanerna själva är veteranrestaurangen Sir Winston Churchill’s, som en gång var Mexico Citys allra finaste. En annan klassiker är Agua y Sal Cebichería, en avslappnad men exklusiv restaurang som serverar den bästa cebiche du kan tänka dig. Söker du ett billigare alternativ ska du bege dig till El Cardenal som har ett brett utbud av mexikanska specialiteter.