Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
All Inclusive Sista Minuten

Intro

Åk på en all inclusive i sista minuten

En sista minuten-resa är ett perfekt alternativ för dig som vill kunna unna dig en resa trots att budgeten kanske är begränsad, för dig som glömde att boka i tid och för dig som vill upptäcka nya resmål – många gånger får du upp ögonen för destinationer du aldrig hade kommit på själv när du söker den vägen. Resebolagen har ofta uppbokade platser som behöver fyllas, vilket öppnar upp för möjligheten att göra riktiga fynd när priserna sänks då avresedatumet närmar sig. Kanske kommer du att hitta en ny spännande favoritdestination som du aldrig skulle ha kommit att tänka på annars. 

continued

Du kommer att bli förvånad över vilket brett och varierat utbud som ofta finns tillgängligt, till och med riktigt nära inpå avresan. Så om du inte är rädd att prova på något nytt, kanske en sista minuten-resakan vara något för din nästa semester. Ett annat smart sätt att hålla budgeten under kontroll på semestern ärall inclusive-resorna, där du betalar ett paketpris för allt från boende och mat till drinkar och underhållning. En av fallgroparna med semesterresor kan ju annars vara att det är svårt att beräkna hur mycket det faktiskt kostar att leva på semesterorten, och på det här sättet slipper du bekymra dig om det. All inclusive är dessutom något som passar såväl singlar som barnfamiljer – kort sagt alla som vill slippa planerandet och stressen under semestern och bara kunna luta sig tillbaks och ta det lugnt. Om du vill slå två flugor i en smäll kombinerar du de här två trenderna till en sista minuten all inclusive, så kan du åka på en mycket billigare, verkligt vilsam drömsemester! Här bjuder vi på några tips för hur du får ut allt det du vill ha från just din semester.

Types

Olika typer av sista minuten- resor med all inclusive

När du börjar söka efter en sista minuten-resa märker du snabbt att det finns olika alternativ. Vissa erbjuder bara flygresa, andra flyg och hotell, ibland är boendet specificerat och ibland är det inte det. Det kan också finnas många olika avreseorter, så det gäller att hålla ögonen öppna. Börja därför med att avgränsa din sökning till de alternativ som faktiskt är all inclusive på det sätt du vill.

När det kommer till all inclusive-anläggningar finns det förstås också många olika alternativ. En vanlig uppdelning är att de riktar sig till antingen par eller barnfamiljer, och där kan utbudet variera stort beroende på inriktningen. Om du är ute efter att få koppla av i lugn och ro med din älskade ska ni satsa på en av de många anläggningar som riktar sig till vuxna – på många av dem är barn rentav inte tillåtna. Där kan du ofta få underbart sköna spa-behandlingar eller äta en romantisk middag med levande ljus utan att störas av stoj och stim.

Om du istället vill ta med hela familjen på semestern ska du förstås söka efter ett ställe som satsar på den typen av gäster och aktiviteter. Det går faktiskt att hitta billiga sista minuten-resor med all inclusive även för familjer om du har lite tålamod. Familjeanläggningarna satsar ofta mycket på att erbjuda olika aktiviteter för barnen, och vem uppskattar inte roliga pysselkvällar eller vattenlekar? Ofta finns organiserade aktiviteter så att föräldrarna kan syssla med annat – som att koppla av vid poolen – under tiden. Många gånger kommer också maten i en familjevänlig variant med buffé så att det säkert finns något som passar alla.

En trend i all inclusive-världen är det ökande antalet anläggningar med inriktning på hälsa. Varför stressa runt och pricka av sevärdheter på semestern när du istället kan luta dig tillbaka med en egen wellness coach som skräddarsyr allt från din mat till dagens träningspass, bara för dig?

Slutligen behöver en semester faktiskt inte innebära sol och bad. Varför inte välja en lite annorlunda all inclusive-semester och istället åka till snön? Idag finns många högklassiga anläggningar som erbjuder allt från slalom till afterski i ett enda prisvärt paket. Det enda du behöver göra är dyka upp!

Suggestions/Where

Var hittar jag en bra sista minuten-resor med all inclusive?

Det finns många fina destinationer där du kan hitta både sista minuten-resor och all inclusive. Ett exempel är Spanien, vars popularitet aldrig tycks minska. Här hittar du inte bara sol och bad utan läckra tapas att plocka av när du börjar bli hungrig, läskande sangria att smutta på i solnedgången och medryckande flamenco. Även på Kanarieöarna kan du hitta riktiga fynd när det kommer till sista minutenmed all inclusive. Kanarieöarna må höra till Spanien, men de bjuder på en alldeles egen kultur och känsla. Välj Gran Canaria om du vill shoppa och festa, Teneriffa om du reser med barn eller Lanzarote om du gillar träning och kulturliv.

Egypten är ett annat bra alternativ. Det fantastiska med Egypten är att du kan kombinera sol, bad och god mat med spännande utflykter till tempel, pyramider och nationalparker. Vad sägs om en utflykt till konungarnas dal eller kanske till pyramiderna i Giza? Passa på att besöka en marknad och handla lite av den goda kryddblandningen dukkah att ta med hem. Sedan kan du ta dig tillbaka i lugn och ro för en fantastisk middag och avsluta med en halwa. Blir det bättre än så?

En annan exotisk destination med utmärkt all inclusive är bubblaren Mexiko. Här är klimatet hett och temperamentet hetare. Passa på att festa, simma med delfiner, dyka med hajar eller surfa på de fantastiska vågorna i semesterklassikern Cancún på östkusten, eller utforskaPuerto Vallarta på västkusten. Glöm inte heller att prova några av landets kulinariska specialiteter som såsen mole och tamales. Här är din chans att få reda på hur dina fredagstacos egentligen ska smaka!

Föredrar du att inte åka så långt finns förstås också fantastiska Grekland. Det finns många bra alternativ praktiskt nära den sjudande storstaden Aten, där du hittar världsarvet Akropolis. Även Greklands många populära semesterdestinationer, som Kreta och Rhodos, erbjuder ljuvliga alternativ för en sista minuten all inclusive. Slipp långa flygresor utan benutrymme och få mer tid att sitta under de jättelika olivträden och beundra utsikten.

Find things you can do

Tips

Tips för bra sista minuten-resor med all inclusive

Det finns många tips för hur du får till en riktigt bra och billig sista minuten-resa med all inclusive. Det allra första tipset är en stor portion tålamod. Det finns många olika alternativ, och eftersom sista minuten-resorna främst består av restplatser som resebolaget vill fylla upp ändras de hela tiden och antalet platser är ofta begränsat. Prova olika avresedatum, orter, reslängder och priser. Den bästa sista minuten-affären får du ofta om du inte har väldigt specifika önskemål på din resa utan kan tänka dig en rad olika alternativ.

Det är ofta frestande att åka på resor med ospecificerat boende eftersom det är billigare, men kom ihåg att det är smartare att ta ett specificerat boende om du till exempel vill vara säker på att vara nära stranden, att stället är familjevänligt eller om du vill det ska vara inriktat på något särskilt, som hälsa. Ett bra tips är också att vara öppen för olika resmål – det finns många resor till de största resmålen, men de är också populärast. Om du kan tänka dig att åka till ett lite mindre känt ställe finns det ofta pengar att spara. Andra faktorer som påverkar priset är förstås när på året du väljer att resa. För en bättre affär lönar det sig alltid att hålla sig utanför de stora semestertiderna och skolloven. Allra bäst är det också att resa med kort varsel, eftersom priset ofta sjunker ju närmare avresedagen du kommer. Packa väskan och var beredd!

Tips för själva anläggningen är att kontrollera vad all inclusive egentligen innebär just där. Vanligen brukar boende och tre måltider per dag ingå, men utöver det finns det stora skillnader. Om du vill ha ett helhetsgrepp på vad resan faktiskt kommer att kosta dig lönar det sig att kontrollera vad som ingår i övrigt. Ingår drycker, underhållning, utflykter och aktiviteter? Hur är det med eventuella spa-behandlingar eller träningspass? Finns det flera restauranger att äta på, eller intas alla måltider på samma ställe? Är det buffé som gäller eller en finare middagssittning? Det viktigaste är att du vet vad du köper så att du slipper bli besviken.

Did you know that

Visste du att …

…Club Med var först medall inclusive-konceptet som startades på Mallorca 1950? Den tidens all inclusive liknande dock snarare att bo på ett kollektiv där medlemmarna lagade mat tillsammans, delade tvättutrymmen och bodde i strandhyddor. På den tiden attraherade de dessutom mest singlar och unga par medan dagens anläggningar är mycket populära även hos barnfamiljer.

… researrangören SuperClubs högste chef blev adlad (eller den jamaikanska motsvarigheten till detta) av Jamaikanska regeringen för sina insatser för turism i samband med all inclusive i Karibien? SuperClub var de som var först med karibisk all inclusive, vilket sedermera blivit mycket framgångsrikt.

… det oftast är en viss skillnad på begreppen helpension och all inclusive? Det kan vara svårt att veta den exakta skillnaden, men oftast omfattar helpension endast själva maten och måltidsdryck, medan all inclusive oftast även täcker vissa drycker i baren, mellanmål, snacks, och ibland även olika typer av aktiviteter. Detta kan dock variera, så det är som sagt alltid bäst att fråga om du är osäker.