Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Teneriffa

Intro

All inclusive Teneriffa - billigt och bra för total avslappning

För dig som vill ha en bekymmerslös semesterresa finns det få alternativ som är bättre än en all inclusive till Teneriffa. På all inclusive-hotell ingår mat, dryck, snacks och aktiviteter. Perfekt för dig som bara vill slappna av i en vecka eller två, men även för dig som gärna ger dig ut på utflykter och hänger med på aktiviteter – på många all inclusive-hotell erbjuds spännande tidsfördriv. Själv slipper du fundera på var och vad du ska äta varje dag, eller vad du ska hitta på under dag och kväll. Till populära Teneriffa är det inte svårt att hitta billiga solresor. På grund av det stora hotellutbudet måste hotellen konkurrera hårt med varandra, vilket innebär att du kan finna en riktigt prisvärd semester.

continued

Ofta kan en semester på ett all inclusive-hotell kombineras till ett resepaket med flygbiljetter, hyrbil eller aktiviteter. På Teneriffa kan du hitta en lång rad olika typer av all inclusive-hotell och resorter, vilket gör det enkelt att hitta ett hotell som passar just dig och de du reser med. Det finns ett brett utbud av all inclusive-hotell bara för vuxna – perfekt för en romantisk semester, eller för dig som bara vill ha lugn och ro vid poolen.En annan kategori är hotell som särskilt riktar sig till barnfamiljer. De flesta all inclusive-hotell som riktar sig till familjer finns på öns sydvästra sida, där det finns en massa barnvänliga aktiviteter i närheten. Dessa hotell erbjuder barnvaktning, dagar fyllda av aktiviteterför barnen, särskilda barnpoolermed mera – så att mamma och pappa också får en chans att slappna av på sin solresa!

Top things to Do

Solresor till Teneriffa - skräddarsy din perfekta all inclusive

Bada i pool eller hav

Om du skulle få för dig att lämna ditt boende medall inclusive på Teneriffa och vilja upptäcka lite mer av ön har du en hel del att välja på. Eftersom ön ligger bara 30 mil från Afrika och har en vattentemperatur som nästan aldrig går under 18–19 C° på vintern är det givet att det är mycket fokus på bad, strandliv och vattensporter. De flesta stränder är långgrunda med ett lugnt hav. Skulle det inte vara nog för dig med poolerna på ditt all inclusive-hotell har ön även två enorma vattenparker: Aqualand Costa Adeje, med vattenrutschbanor, barnpooler och ett delfinarium, och Siam Park, som är Europas största vattenpark.

Hälsa på havets jättar

Det är även mycket populärt att ge sig ut på valsafari eller delfinsafari när man är på Teneriffa. Det är ett av få ställen i världen där man har en bra chans att se valar och delfiner året om. Det finns flera företag som erbjuder dessa safari, och du kan antingen leta upp en som passar dig på internet, eller låta ditt all inclusive-hotell hjälpa dig arrangera en.

Majestätiska Teide – Teneriffas stolthet

Om du skulle tröttna på sol, bad och strand kan du ta dig till öns inre, kanske genom en halv-eller heldagsutflykt till den imponerande vulkanen Teide, som med sina 3 718 meter är Spaniens högsta punkt. För att komma dit åker man först genom grönskande skogar och små byar, för att helt plötsligt hamna i vad som ser ut som ett månlandskap – en unik syn! Om frukost och/eller lunch inte ingår, kan du alltid be ditt all inclusive-hotell att ordna så att du får en picknickmed dig ut – man kan bli hungrig av att gå på vad som lätt skulle kunna vara månen. Teide är ofta snötäckt på vintern, och om du är på Teneriffa då kan du ligga och sola på stranden samtidigt som du tittar på en vulkan som ser ut som en vit sockertopp!

Ser jag i syne eller är det en pingvin?

Loro Parque (vilket betyder Papegojparken) i Puerto de La Cruz, en liten by på Teneriffas nordvästra sida, är ett fascinerande ställe för både stora och små. I denna världsberömda och enorma djurpark (den täcker över 13,5 hektar) kan du hälsa på världens alla djur. Du kan se en späckhuggarshow, gorillor, vita tigrar, sjölejon och många fler exotiska djur.Vandra igenom Europas längsta hajtunnel, där det känns som om du simmar tillsammans med hajarna.Om du vill gå uppåt istället ska du pröva på Loro Parques nyaste attraktion, Katandra Treetops. Det är en enorm voljär med gångar och trappor som tar dig rakt upp i trädkronorna, där du är omgiven av fåglar, många av dem färgsprakande papegojor. Denna djurpark är verkligen en upplevelse, och efter en intensiv dag kan det vara skönt att komma tillbaka till ditt all inclusive-hotell för en drink innan du väljer den restaurang på ditt hotell som bäst avslutar dagen. Om du istället vill gå ut en kväll erbjuder Teneriffa ett oändligt antal restauranger, barer och klubbar.

Did you know that?

Visste du det här om Teneriffa?

Visste du att, på grund av sin strategiska belägenhet på handelsrutten mellan Europa och Amerika, fanns det på 1500-talet många fler pirater i vattnen runt Teneriffa än det fanns i Karibien? Många pirater som blev kända (eller ökända?) för sina plundringar i Karibien ”övade” sig först runt Teneriffa och de andra öarna. Det sägs att kapten Jack Sparrow, i filmen Pirates of the Caribbean, är baserad på en verklig pirat som hette John Hawkins. Hawkins var en slavhandlare och pirat, och han ska ha lärt den berömde sjöfararen och piraten Sir Francis Drake, sin kusin, allt han kunde om sjöröveri.Så många pirater fanns det, och i en sådan utsträckning påverkade de Kanarieöarnas historia, att det till och med finns ett Piratmuseum på ön Lanzarote.

Förutom sina berömda pirater attraherar Teneriffa även moderna kändisar. Ett exempel är rockbandet Queens legendariska gitarrist Brian May, som kom till ön 1971 för att skriva klart sin doktorstes i astronomi (!) vid observatoriet Observatorio del Teide, i Izana. Han blev så förälskad i ön att han sägs ha sagt att han vill att hans aska ska spridas i nationalparken Teide när han dör. Om så är fallet får man nog räkna med att parken blir ett resmål för vallfärdande Queen-fans.

Landskapet runt Teide är faktiskt så extremt att det har använts i filmer som behövde ett månlandskap, till exempel One Million Years BC (1966) och Clash of the Titans (2010).Tar du dig upp på vulkanen är chanserna höga att din guide berättar för dig att Stjärnornas Krig och Apornas Planet spelades in på Teide – det är inte sant, men en mycket populär och vida spridd myt!

The local perspective

All inclusive Teneriffa - vimmel och folkliv både dag och natt

Teneriffa har mycket för den som vill släppa loss under kvällen och natten. Om du vill roa dig tillsammans med lokalbefolkningen en kväll beger du dig till huvudstaden Santa Cruz de Tenerifeeller universitetsstaden La Laguna, som ligger 15 minuter väster om huvudstaden. I Santa Cruz koncentreras nöjeslivet främst runt Plaza Iglesia och i La Laguna i området El Cuadrilatero. I den spanska kulturen börjar folk inte ens tänka på att gå ut förrän efter klockan 22.00, så åk dit tidigare om du vill prova på barerna och restaurangerna medan det fortfarande är lugnt, och senare om du vill studera folkvimlet!På öns sydkust pågår fiestan dygnet runt, och du kommer inte att ha några som helst problem att hitta ett ställe som passar både din stil och din plånbok.

Om du till exempel känner för en avslappnad och bohemisk utekväll åker du till El Medano, en liten fiskeby inte långt från flygplatsen. Här kan du sitta på någon av de många barerna vid byns kaj tillsammans med lokala konstnärer, musiker och surfare, och prova på öns egna öl, Dorada, ett glas vin från Teneriffa eller, om du är modig, en av de lokala drinkarna, såsom parra (palmhonung och rom) eller en mistela (vin, socker, rom och honung).

För den som gillar att ta med sig smakupplevelser hem från en semesterresaär marknaden Mercado de Nuestra Señora de Africa i Santa Cruz ett måste. Här kan du hitta alla Teneriffas delikatesser, såsom mojo-sås, getost, och olika sorters honung. Lokalbefolkningen handlar här, så det är även ett tillfälle att insupa lite av Teneriffas alldeles egna karaktär. Fråga personalen på ditt all inclusive-hotell om öppettider och transport till marknaden, och visa att du har läst på genom att kalla den La Recova, som lokalbefolkningen gör!