Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Thailand

Intro

All inclusive Thailand – den fulländade semestern

För bara några decennier sedan verkade det ganska omöjligt att boka en så lång resa som en all inclusive till Thailand. Mallorca kunde på sin höjd komma ifråga, men att flyga tvärs över jordklotet till en riktigt exotisk plats, där både mat, dryck och boende skulle ingå i priset? En all inclusive till Thailand är inte längre är ett ouppnåeligt mål, utan fullt möjligt för både backpackern och barnfamiljen. Vi köper resor till Thailand med all inclusive som aldrig förr – Thailand är numera det allra mestpopulära resmålet i Asien för svenskar. Expedia erbjuder flera resor till Thailand med all inclusive, där du på hotellet kannjuta av både mat och dryck utan att behöva tänka på pengarna, och om du har idétorka ordnar många hotell aktiviteter. En poäng med att vara på semester är ju att göra det så enkelt för sig som möjligt, eller hur?

continued

Om detta blir ditt första besök i Thailand finns det mycket att imponeras av, men även om du varit här förr finns det alltid nya upptäckter att göra. Det finns en mängd skäl att besöka Thailand: maten, sandstränderna, det kristallklara blå vattnet, korallreven, Bangkoks pulserande liv … Thailand har helt enkelt det mesta du kan begära av ett semesterland. På Expedia hittar du massor av alternativ när det gäller resor och boende i Thailand med all inclusive. Med ett all inclusive-hotell får du den semester du drömmer om – utan stress och utan att behöva planera något mer för dagen än vilken strand du ska slå dig ner på. Du slipper dessutom jaga runt efter restauranger varje kväll – maten finns på plats. Läs vidare och du får tips om vad du kan göra under din vistelse, och också lära dig några vanliga, och ovanliga, fakta om landet.

Top things to Do

Thailand all inclusive - att se utanför hotellet

Det som vi mest förknippar med Thailand är kanske de paradislika sandstränderna med palmer som vajar i vinden och vatten som är overkligt blått. Det finns en mängd fantastiska stränder i Thailand, men om du vill besöka den som anses vara den allra vackraste ska du ta dig till Maya Beach. Stranden ligger på ön Koh Phi Phi Leh som är en del av ögruppen Phi phi Islands. Här har flera filmer spelats in, bland annat The Beach (2000) med Leonardo di Caprio. För den filmintresserade finns det även fler platser än Maya Beach att besöka i Thailand.

Något du inte får missa när du åker till Thailand är att besöka en flytande marknad. Det finns gott om flytande marknader i Thailand, och en av de största ligger i Pattaya. Mat och varor säljs från otaliga stånd längs kanalerna och du kan antingen ta dig fram på träplattformar och gångbroar eller hyra en båttaxi. Ta chansen att smaka på det stora kulinariska utbud som Thailand har att erbjuda. Inget ont om thaikiosken hemma i Sverige, men här i Thailand blir smakupplevelsen något helt fantastiskt. Prova gärna klassikerna pad thai, tom yam goong och tom kha gai. Avsluta med någon av de många färska exotiska frukterna som finns att köpa på marknaderna i Thailand: mangostan, rambutan eller cherimaya.

Mat är centralt i Thailand, men en kanske lika stor plats har den rika kulturen. Det finns exempelvis mer än 30 000 buddhistiska tempel i Thailand och ett av de mest fascinerande är Wat Arun, eller gryningstemplet. Templet ligger intill floden i Bangkok och är med sin speciella design och imponerande storlek en riktigt mäktig syn.

Om du är ute efter lugn och en vacker naturupplevelse bör du styra kosan tillKoh Tarutaosom är den största ön i nationalparken Ko Tarutao National Marine Park. Här finns både korallrev och djungel som bjuder på ett mycket rikt djurliv med bland annat sjöanemoner, delfiner, havssköldpaddor och apor. Under en båttur genom mangroveträsken kan du ha turen att få syn på en vattenvaran: en ödla som kan bli upp till tre meter lång men som turligt nog är helt ofarlig för människan.

Är det istället ett pulserande nattliv som lockar på semestern är det Thailands huvudstad Bangkok du ska besöka. Denna storstad är känd för sitt enorma utbud av nattklubbar, jazzbarer, klassiska pubar och mer eleganta lounger. Här kan du roa dig dygnet runt. Missa inte RCA, Royal City Avenue, Bangkoks största klubbområde där allt kan hända.

Did you know that?

Visste du detta om Thailand?

De thailändska ortnamnen kan vara svåra att uttala för oss svenskar, men ett av de enklare är väl namnet Bangkok. Bangkok är dock en förkortad version – egentligen heter Bangkok ”Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”. Så när någon frågar dig vart du tänker resa på semestern kan du svara ”Jag ska till Thailand. Har bokat ett fantastiskt all inclusive-hotell i Phuket och så gör jag några dagar i Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.”

James Bond-filmen Mannen med den gyllene pistolenspelades in på ön Koh Khao Phing Kan – en ö som numera kallas James Bond-ön. Hit vallfärdar turister varje dag, för vem vill inte se de branta klipporna och stranden där Bond en gång steg i land för att möta skurken Scaramanga.

Många har nog lagt märke till Thailands apor, men färre har nog sett de slamkrypare som finns här. Slamkrypare är fiskar som underligt nog kan krypa och andas uppe på land. Detta kan de göra tack vare att de rör sig framåt med fenorna och andas genom huden.

Find things you can do in Thailand

The local perspective

Här hänger lokalbefolkningen i Bangkok

Upptäck ställena bortom de vanliga turiststråken när du bor all inclusive i Thailand. I Bangkok är det aldrig långt till thailändarnas egna favoritställen. Khaosan Roa där visserligen en perfekt gata om du är ute efter att träffa backpackers från alla världens hörn och utbyta erfarenheter om att resa i Thailand, men om du istället föredrar att nosa upp de platser där lokalbefolkningen hänger ska du undvika Khaosan Road.

Men du behöver inte gå långt från Khaosan Road för att komma undan turiststråken. Ett stenkast därifrån ligger en trevlig och stor marknad som lokalbefolkningen gillar att besöka: Banglamphu. Här kan du köpa allehanda prylar, kläder och hushållsartiklar. En annan klassisk marknad är Pak Khlong Talat. Före gryningen skeppasdet stora lass med grönsaker, frukt och blommor till marknaden från Chao Phraya-floden. Gå dit tidigt på morgonen och njut av marknadens alla dofter och färger!

Ett ypperligt sätt att komma ifrån turiststråken i Bangkok är att hyra en cykel. Cyklister följer samma trafikregler som fotgängare i Thailand, så det är lätt att ta sig runt på de smågatorna och gränderna i staden. Den ofta livliga trafiken kan verka skrämmande, men om du bara skaffar en karta över Bangkok och tar det varligt så är cykeln ett perfekt sätt att lära känna staden. Om du trots det känner dig osäker på att ta dig runt på egen hand finns det ett flertal arrangörer som anordnar cykelturer där en guide lotsar dig runt i staden. Ibland avslutas cykelturerna med en tur på en longtailbåt som tar dig längs kanalerna tillbaka till utgångspunkten.

Den nöjesmässiga sidan av Thailand upplever du bäst i området Ratchadaphisek, eller Ratchadasom det ofta kallas. Här samlas lokalbefolkningen på välbesökta nattklubbar och karaokebarer, och du kan också bowla eller till och med åka skridskor om andan faller på.

Thailands historia

Thailandär en monarki, vars historia enligt thailändarna själva börjar på 1200-talet. Det var då Sukhothaigrundades, vilket anses vara det första egentliga thailändska kungadömet. Thailand var dock bebott långt innan dess. Man har hittat spår av mänskliga bosättningar som är 40 000 år gamla.

Det som skiljer Thailand från de andra länderna i Sydostasien är att det ända sedan grundandet på 1200-talet aldrig varit någon europeisk koloni. Däremot har det funnits ett antal korta perioder med burmesiskt styre. Värt att veta är också att Thailand inte alltid har hetat Thailand: fram till 1939 och under några år mellan 1945 och 1949 hette landetSiam.

En av Thailands många regenter är Kung Chulalongkorn(1868‒1910). Han hade stor betydelse för utvecklingen i Thailand eftersom han bland annat avskaffade slaveriet och grundade det omfattande järnvägsnätet i Thailand.Han gjorde flera resor i världen och besökte intressant nog även Sverige. Kung Chulalongkorn blev inbjuden av den svensk-norske kungen Oskar II att besöka den internationella konst- och industriutställningen i Stockholm 1897. Eftersom den thailändske kungen var särskilt intresserad av att se sågverksindustrin föll det sig naturligt att även besöka norra Sverige. Kung Chulalongkorn åkte därför till Ragunda i Jämtland, där man 100 år senare uppförde en thailändsk paviljong till hans minne, mitt i det karga svenska bergslandskapet.