Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Thailand

Intro

Sista minuten-resor till Thailand all inclusive

För bara några decennier sedan var det i princip omöjligt att boka sista minuten-resor all inclusive till Thailand. Mallorca kunde på sin höjd komma ifråga, men att flyga tvärs över jordklotet till en riktigt exotisk plats? Att dessutom både mat, dryck och boende skulle ingå i priset? Visst är det fantastiskt att en resa till Thailand inte längre är ett ouppnåeligt mål, utan fullt möjligt för både backpackern och barnfamiljen. Vi köper resor till Thailand som aldrig förr – Thailand är numera det allra populäraste resmålet i Asien för svenskar. Den som vill komma billigt undan och göra det extra enkelt för sig väljer naturligtvis ett all inclusive-hotell. Det finns många alternativ på sådana resor till Thailand, med hotell där du bekvämt kan njuta av både mat och dryck utan att behöva tänka på pengarna.

continued

I Thailand kan du få uppleva det mesta. Här finns underbara sandstränder, med palmer och små bungalows utmed strandkanten. Du kan njuta av den berömda thailändska maten, som under det senaste decenniet verkligen fått ett rejält fotfäste här hemma i Sverige – numera finns det ju en thaimatskiosk i varje stad och samhälle. På din sista minuten-resa all inclusive till Thailand får du chansen att uppleva denna matkultur på plats, precis som lokalbefolkningen. Förbered dig på många smaksensationer! Om du dessutom vill se mer av landets historia och kultur finns det gott om möjligheter till det också, med mängder av tempel och andra imponerande byggnader. Missa inte heller att bege dig ut utanför de utstakade turistvägarna. Det finns massor att se i detta färgstarka och underbara land!

Top things to Do

Upptäck Thailand!

Thailand är en monarki vars historia enligt thailändarna själva börjar på 1200-talet. Det var då Sukhothai grundades, vilket anses vara det första egentliga thailändska kungadömet. Thailand var dock bebott långt innan dess. Man har hittat spår av mänskliga bosättningar som är 40 000 år gamla.

Det som vi mest förknippar med Thailand är kanske de paradislika sandstränderna med palmer som vajar i vinden och vatten som är overkligt blått. Det finns en mängd fantastiska stränder i Thailand, men om du vill besöka den som anses vara den allra vackraste ska du ta dig till Maya Beach. Stranden ligger på ön Koh Phi Phi Leh som är en del av ögruppen Phi Phi-öarna. Här har flera filmer spelats in, bland annat The Beach (2000) med Leonardo di Caprio.För den filmintresserade finns det fler platser än Maya Beach att besöka i Thailand.

Något du inte får missa när du åker till Thailand är att besöka en flytande marknad. Det finns gott om flytande marknader i Thailand, och en av de största ligger i Pattaya. Mat och andra varor säljs från otaliga stånd längs kanalerna och du kan antingen ta dig fram på träplattformar och gångbroar eller hyra en båttaxi. Ta chansen att smaka på det stora kulinariska utbud som Thailand har att erbjuda. Inget ont om thaikiosken hemma i Sverige, men här i Thailand blir smakupplevelsen något helt fantastiskt. Prova gärna klassikerna pad thai, tom yam goong och tom kha gai. Avsluta med någon av de många färska exotiska frukterna som finns att köpa på marknaderna i Thailand: mangostan, rambutan eller kirimoja.

Mat är centralt i Thailand, men en kanske lika stor plats har den rika kulturen. Det finns exempelvis mer än 30 000 buddhistiska tempel i Thailand och ett av de mest fascinerande ärWat Arun, eller Gryningstemplet. Templet ligger intill floden i Bangkok och är med sin speciella design och imponerande storlek en riktigt mäktig syn.

Om du är ute efter lugn och en vacker naturupplevelse bör du styra kosan till Koh Tarutao som är den största ön i nationalparken Tarutao National Marine Park. Här finns både korallrev och djungel som bjuder på ett mycket rikt djurliv med bland annat sjöanemoner, delfiner, havssköldpaddor och apor. Under en båttur genom mangroveträsken kan du ha turen att få syn på en vattenvaran: en ödla som kan bli upp till tre meter lång men som turligt nog är helt ofarlig för människan.

Är det istället ett pulserande nattliv som lockar på semestern är det Thailands huvudstad Bangkok du ska besöka. Denna storstad är känd för sitt enorma utbud av nattklubbar, jazzbarer, klassiska pubar och mer eleganta lounger. Här kan du roa dig dygnet runt. Missa inte RCA, Royal City Avenue, Bangkoks största klubbområde som sprudlar av aktivitet.

Ta det piano på sista minuten-resor all inclusive i Thailand

Det finns en mängd skäl att besöka Thailand: maten, sandstränderna, det kristallklara blå vattnet, korallreven, Bangkoks pulserande liv … Thailand har det mesta du kan begära av ett semesterland. Det finns massor av alternativ när det gäller resor och boende i Thailand. Med ett all inclusive-hotell får du den semester du drömmer om – utan stress och utan att behöva planera något mer för dagen än vilken strand du ska slå dig ner på. Välkommen till Thailand!

Did you know that?

Visste du att…

… Bangkok är en förkortad version av stadens namn? Egentligen heter Bangkok ”Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit”. Det är lätt att förstå behovet av en förkortning.

… det som skiljer Thailand från de andra länderna i Sydostasien är att det ända sedan grundandet på 1200-talet aldrig varit någon europeisk koloni? Däremot har det funnits ett antal korta perioder med burmesiskt styre. Värt att veta är också att Thailand inte alltid har hetat Thailand: fram till 1939 och under några år mellan 1945 och 1949 hette landet Siam.

… en av Thailands många regenter, Kung Chulalongkorn (1868‒1910), besökte Sverige? Han hade stor betydelse för utvecklingen i Thailand eftersom han bland annat avskaffade slaveriet och grundade det omfattande järnvägsnätet i Thailand. Han gjorde flera resor i världen och besökte då en gång även Sverige. Kung Chulalongkorn blev inbjuden av den svensk-norske kungen Oskar II att besöka den internationella konst- och industriutställningen i Stockholm 1897. Eftersom den thailändske kungen var särskilt intresserad av att se sågverksindustrin föll det sig naturligt att även besöka norra Sverige. Kung Chulalong korn åkte därför till Ragunda i Jämtland, där man 100 år senare uppförde en thailändsk paviljong till hans minne, mitt i det karga svenska landskapet.

Find things you can do in Thailand

The local perspective

Umgås med lokalbefolkningen i Bangkok, Thailands huvudstad

Det är alltid roligt att upptäcka ställen bortom de vanliga turiststråken när man reser, och i Bangkok är det aldrig långt till thailändarnas egna favoritställen. Khaosan Road är visserligen en perfekt gata om du är ute efter att träffa backpackers från alla världens hörn och utbyta erfarenheter om att resa i Thailand, men om du istället föredrar att nosa upp de platser där lokalbefolkningen hänger ska du undvika Khaosan Road.

Du behöver dock inte gå långt från Khaosan Road för att komma undan turiststråken. Ett stenkast därifrån ligger en trevlig och stor marknad som lokalbefolkningen gillar att besöka: Banglamphu. Här kan du köpa allehanda prylar, kläder och hushållsartiklar. En annan klassisk marknad är Pak Khlong Talat. Före gryningen skeppasdet stora lass med grönsaker, frukt och blommor till marknaden från Chao Phraya-floden. Gå dit tidigt på morgonen och njut av marknadens alla dofter och färger!

Ett ypperligt sätt att komma ifrån turiststråken i Bangkok är att hyra en cykel. Cyklister följer samma trafikregler som fotgängare i Thailand, så det är lätt att ta sig runt på de smågatorna och gränderna i staden. Den ofta livliga trafiken kan verka skrämmande, men om du bara skaffar en karta över Bangkok och tar det varligt så är cykeln ett perfekt sätt att lära känna thailändarnas Bangkok. Om du trots det känner dig osäker på att ta dig runt på egen hand finns det ett flertal arrangörer som anordnar cykelturer där en guide lotsar dig runt i staden. Ibland avslutas cykelturerna med en tur på en longtailbåt som tar dig längs kanalerna tillbaka till utgångspunkten. Från båten får du också se en annan bild av Bangkok än vad den genomsnittlige turisten får.

Den nöjesmässiga sidan av Thailand upplever du bäst i området Ratchadaphisek eller Ratchada som det ofta kallas. Här samlas lokalbefolkningen på välbesökta nattklubbar och karaokebarer, och du kan också bowla eller till och med åka skridskor om andan faller på.