Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and Breakfast
Göteborg

Intro

Bed and breakfast i Göteborg

Att hitta bed and breakfast i Göteborg är inte svårt. Det finns många bra ställen att bo på, men det är en god idé att se vad som finns och välja sitt boende efter de behov man har. Vill du vara nära centrum eller hellre bo en bit utanför stadskärnan? Vilken typ av service vill du ha? Det finns mycket att göra i Göteborg med omnejd och gör du ett smart val av boende hinner du förhoppningsvis med allt på prioriteringslistan. Göteborg är en fin hamnstad på Sveriges västkust och är landets näst största stad efter Stockholm. Göta älv rinner rakt igenom staden och paradgatan Avenyn bjuder in till shopping, mat och kulturupplevelser utöver det vanliga. Staden har vackra parkområden,stora idrottsarenor samt en nöjespark som är Nordens största. I Göteborg kan du lika gärna njuta av en weekend som en längre semester utan problem!

continued

Uttrycket "bed & breakfast" är engelskt och skulle man översätta det till svenska skulle det bli ”rum och frukost”. Det förkortas b&b, eller ibland BnB, och är en snabb förklaring av vad man kan vänta sig när man kommer till platsen man ska spendera sin natt på. En säng att sova i och en frukost att äta på morgonen är det grundläggande som erbjuds, men många väljer så klart att ge lite extra service för att locka fler kunder till verksamheten. Det går till exempel att hitta b&b i Göteborg som har gratis Wi-Fi och personal dygnet runt. Oftast när det gäller B&B är servicen och standarden inte riktigt lika hög som på ett hotell, men det finns så klart undantag med utökad service och extra omsorg om gästerna. Här kommer några förslag på ställen som man kan prova på i jakten på ett perfekt b&b i Göteborg.

Top things to Do

De bästa bed & breakfast Göteborg har att erbjuda

Le Mat B & B

Det här är ett av de mest besökta bed and breakfast i Göteborg, och många väljer att stanna flera nätter. Det ligger i Lorensberg, som är en mycket fin stadsdel i centrala Göteborg, och härifrån har du nära till det mesta! Kända byggnader och platser i Lorensberg är till exempel Götaplatsen, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsteater, Kungsportsavenyn (”Avenyn”) och Jubileumsutställningen i Göteborg, så vill man besöka dessa är Le Mat B&B definitivt ett bra alternativ. Dessutom ligger Universeum och Liseberg bara en kvarts promenad härifrån. Le Mat B&B har en reception som är öppen dygnet runt, och de erbjuder även gratis Wi-Fi på rummen. Det finns hela 28 rum här och samtliga har platt-TV och dusch. Incheckningstiden är mellan 16:00 och 23:30. Kommer man senare än 23:30 måste man meddela detta i förväg.

5:ans Bed & Breakfast

Detta bed & breakfast ligger i stadsdelen Örgryte, med bara 15 minuters promenad till nöjesparken Liseberg. Om man är ute efter en vacker miljö och ett lite lugnare tempo är det här ett bra val. Här erbjuds också gratis Wi-Fi och avgiftsfri parkering. Njut av trädgården, och inne i lobbyn finns kaffe och en snackbar/deli. 5:ans Bed & Breakfast i Göteborg består bara av fyra rum. Det blir en mycket personlig känsla, speciellt när man får tillgång till badrock, hårtork, dusch, skrivbord och tofflor på rummet. Badrummen här är gemensamma, och utöver det som erbjuds på rummet finns också bagageförvaring och ett mötesrum. Vill man låna strykjärn och strykbräda går det bra om man frågar personalen. Incheckningen börjar klockan 15:00 och slutar 22:00. Hotellet har ingen reception så man måste kontakta personalen i förväg för att arrangera incheckningen.

Nordiska Bed & Breakfast

Nordiska Bed & Breakfast är kanske inte ett regelrätt b&b t i Göteborg, men är absolut värt att nämnas för den som kanske är intresserad av att besöka både Göteborg och Bohus fästning som ligger i Kungälv, norr om Göteborg. Avståndet till fästningen ligger på runt 3 kilometer. Denna vackra fästning började byggas år 1308 för att se till att försvaret av den dåtida gränsen till Norge blev starkare. På en hög klippa vid Göta älv ligger Bohus fästning, som gett namn till landskapet Bohuslän. Hotellet har en bastu, conciergetjänster samt mötesrum, och erbjuder även gratis Wi-Fi, avgiftsfri parkering och ett picknickområde.

Sol & Sand Bed & Breakfast

Även detta lilla b&b på 4 rum ligger i Kungälv. Här finns en fin trädgård och parkeringen är gratis. Huset byggdes så sent som 2009, och man delar badrum med andra gäster men har daglig städning, pillowtop-madrass, gratis Wi-Fi och luftkonditionering. Frukosten på Sol & Sand består av en buffé. På området finns det även möjlighet att ta sig ett träningspass med pilates. I närheten finns även spa med klassisk massage eller massage på stranden. Incheckningen sker från 17:00 och slutar vid 19:00. Har man speciella behov så går det bra att kontakta hotellet på förhand med önskemål.

Sankt Sigfrid Bed & Breakfast

Med tio minuters promenad till Scandinavium och bara fem minuter till Liseberg ligger Sankt Sigfrid Bed & Breakfast. Här finns ett välutrustat kök med tillgång till kylskåp och mikrovågsugn. På rummen finns bland annat platt-TV och gratis Wi-Fi.

Did you know that?

Visste du att...

… Göteborg genom historien fått smeknamnen ”Nya Amsterdam” och ”Lilla London”? Smeknamnet ”Nya Amsterdam” fick staden på grund av sin typiska holländska stadsplanering med de många kanalerna. Under 1800-talets industrialisering flyttade många britter hit, vilket gjorde att staden kallades för ”Lilla London” – något den gör än idag!

...Göteborg fick sina stadsprivilegier år 1621?

The local perspective

Göteborgarnas favoriter

Hoppa på en av Göteborgs spårvagnar och kliv av vid Linnéplatsen för att komma till Slottsskogen. Här kastar göteborgarna ofta frisbee och spelar fotboll samtidigt som några andra lägger ut en filt och tänder upp engångsgrillen. Ta en promenad upp till parkens norra del och njut av en fantastisk utsikt över staden. Har du hört talas om ”jättegrytor”? Det är stora håligheter som inlandsisen gröpt ur berget för ca 12 000 år sedan. Även dessa finns att se i Slottsskogens norra del. I den anlagda djurparken kan man se allt från älgar till sälar!

Vill man se en annan storslagen utsikt ska man ta sig upp till Masthuggskyrkan som byggdes 1914 och är ett av Göteborgs mest kända landmärken. Här uppe får man en strålande panoramavy över staden, och det blir lättare att skaffa sig en uppfattning om stadens storlek och vackra utformning. Efter utsikten över staden får man inte missa att ta sig ner till Majorna, en av Göteborgs mysigaste stadsdelar som ligger i direkt anslutning till kyrkan. Gå nerför backen till Stigbergstorget, där du hittar mysiga caféer, kvarterskrogar, skivbutiker och sjöfartsmuseet Akvariet. Museet grundades 1913, och här kan man lära sig om hur sjöfarten utvecklats de senaste 400 åren. I deras akvarium kan man bland annat se havsanemoner och sjöhästar.

Dagsutflykter

Frågar man andra som bott på bed & breakfast i Göteborg förstår man snabbt att Liseberg varit viktigt i valet. Är man på semester i staden utan att besöka Liseberg har man helt klart gått miste om något. Men även göteborgarna själva älskar att gå på Liseberg. Nordens största nöjespark Liseberg ligger mitt i Göteborg och man tar sig lättast hit med spårvagn och hoppar med fördel av vid Korsvägen. Fantastisk underhållning i form av musik och teater är att vänta, för att inte tala om åkattraktionerna. En väl genomtänkt planlösning prydd av vackra träd och blommor gör besöket på Liseberg till ett rent nöje. Om man är en familj med barn gör man säkrast i att planera in en heldag i parken. Det finns mycket att göra, och ibland kan det vara lite kö till vissa av attraktionerna. Väljer man att tillbringa hela dagen på Liseberg och känner sig sugen på att pröva de flesta av parkens 40 attraktioner kan man skaffa sig ett åkpass. Då får man åka så mycket man bara vill och orkar! Här finns fina restauranger, gott om parkering, barnvagnsuthyrning och numera även en mobilladdningsstation.

Besöker man Göteborg på en riktigt varm sommardag bör man ta sig ut till havet för att bada, äta glass, sola och se den härliga skärgården. Spårvagnarna går till Saltholmen, och där kan man enkelt hoppa på färjan till exempelvis Styrsö. Det är en vacker resa ut till ön och den ger en fin inblick i hur Göteborgs skärgård ser ut. Väl ute på Styrsö finns massor av vackra små hus och trädgårdar att beskåda. Vissa bor här året runt, andra har sina hus endast som sommarstuga. Här finns inga fordon som stör, förutom möjligtvis en och annan flakmoped, men det är ju en del av charmen.