Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and Breakfast
London

Intro

Bed and breakfast i London

I London möts du av ett intensivt stadsliv med mycket att göra, och i staden finns många museer, teatrar, restauranger och shoppingmöjligheter. London har vuxit i ett stadigt tempo sedan den grundades och var under tidigt 1800-tal den största staden i världen. Staden är en ständig turistfavorit och räknas till och med som Europas näst mest besökta resmål med över 14 miljoner turister varje år. Listan över ställen att besöka kan göras lång – Tower Bridge, Tate Modern, Harrods, London Bridge och National Gallery är bara ett fåtal populära ställen att besöka. Du får inte heller missa shoppingen när du är i London, för här finns flera av Europas allra bästa butiker!

continued

När du turistar i London är ett bed and breakfast ett mysigt och ofta prisvärt sätt att bo. Uttrycket ”bed and breakfast” brukar på svenska översättas till ”rum och frukost”, och det är en bra beskrivning på vad man har att vänta sig av ett sådant boende. Många B&B i London erbjuder så klart mycket mer än så, och du har ofta tillgång till hotelliknande service med exempelvis gratis wi-fi och personal dygnet runt, utöver rummet och frukosten. Det allra viktigaste när du söker ett boende är dock att tänka på läget. Vad är du ute efter när du åker till London? Det kan vara värt att göra upp en liten plan innan du bestämmer dig för ditt boende, så att du har nära till de attraktioner och stadsdelar som lockar dig mest. Här kommer några exempel på bra och billiga bed and breakfast i London, som kanske passar dig.

Top things to Do

Några bed and breakfast London har att erbjuda

Abbey Point Cafe B&B

Abbey Point Cafe B&B är ett fint litet B&B i London beläget i stadsdelen Acton, med mindre än fem kilometer till Wembley och de kända arenorna. Personalen hjälper dig med guidade turer och bokning av biljetter, och här finns även tillgång till ett kafé, bagageförvaring, reception och avgiftsfri parkering. Wi-fi, TV och minibar finns också. Incheckning kan vanligtvis ske under hela eftermiddagen och kvällen, men du måste se till att kontakta hotellet innan du anländer för att vara säker på att receptionen är bemannad när du kommer.

B B Belgravia

Man välja och vraka bland olika bed & breakfast i London, och vill man komma nära Apollo Victoria Theatre eller Sloane Square så kan B B Belgravia vara ett bra alternativ. Hotellet lånar ut cyklar gratis och har ett bibliotek. Gratis wi-fi, platt-TV och gratis lokalsamtal erbjuds också på alla rum. Här får man även hjälp med bokning av biljetter och guidade turer, och vill man sätta sig i trädgården och läsa en gratis dagstidning går det utmärkt. Strykjärn, strykbräda och hårtork kan man få låna om man frågar personalen.

Charlies Hotel – B&B

Charlies Hotel hittar du i Camden Town, och det ligger mindre än fem kilometer från Emirates Stadium, British Library och London Zoo. Receptionen är öppen dygnet runt och har personal som talar flera språk. Det finns 20 rum totalt, och i varje rum finns gratis wi-fi och TV. Parkeringen är gratis, men det finns bara ett begränsat antal platser.

Linchens Bed and Breakfast

Linchens Bed and Breakfast ligger nära flygplatsen Gatwick, bara fem kilometer från British Wildlife Centre, och mindre än tio kilometer från Queen Victoria Hospital och Standen. Det är ett litet mysigt London-B&B med bara tre rum. Gästerna erbjuds gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och ett picknickområde. Det går även bra att låna barnsängar, hårtork, strykjärn och strykbräda, men glöm inte att kontakta personalen för att ordna detta.

Croham Park Bed & Breakfast

Med 35 minuters resväg till Wimbledon är Croham Park Bed & Breakfast i södra London ett fint alternativ. Här kommer man bort från storstaden men bor fortfarande inom räckhåll för allt som London har att erbjuda. Det finns fyra rum och alla har TV, wi-fi, hårtork och dusch. För den som vill röra på sig är det trevligt att ta en promenad i området, där det finns vackra trädgårdar och parker. Gillar man golf finns Croham Hurst Golf Club, Purley Downs Golf Club och Addington Golf Club inom räckhåll.

Bay Tree House B&B

Bay Tree House B&B i London ligger i New Southgate i stadens norra delar, precis vid en stor park där det finns tennisbanor och vackra picknickmöjligheter. Blir man hungrig kan man kila över till ett område i närheten, där det finns allt från fish & chips till kinesisk mat. När det är dags att åka in till staden ligger tunnelbanestationen Armos Grove väldigt nära och är enkel att ta sig till. Hotellet har tre rum – The Daffodil Room, The Rose Room och The Blue Room, som alla är dekorerade i gammal engelsk stil. Alla rum erbjuder dessutom gratis wi-fi och flaskvatten. Vill man låna hårtork eller strykjärn så går det bra om man frågar personalen.

Did you know that?

Visste du att ...

… många poeter och författare är begravda i Westminster Abbey? Här finns den berömda poeten Edmund Spencers grav och enligt historikern William Camden är det högst troligt att graven innehåller opublicerat material av hans beundrare – bland annat Shakespeare, som ska ha lagt dit opublicerade dikter som hyllning till Edmund.

... världens äldsta zoo grundades i London år 1828? Till en början var syftet med London Zoo, eller Regent’s Zoo som djurparken ibland kallas, att bedriva forskning, men parken öppnade för allmänheten 1847. Idag finns här 806 djurarter och parken är hem till drygt 19 000 djur och insekter.

… St Paul’s Cathedral i London var Londons högsta byggnad mellan år 1710 och 1962?

Find things you can do in London

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Frågar man en Londonbo vad man absolut inte får missa kan svaren bli mycket olika. Som vanligt handlar det om tycke och smak. Vill man inte gå på museum, musikal eller fotboll kan ett besök i berömda Chinatown passa bra. Chinatown uppstod när kinesiska sjömän valde att överge sina skepp och bosätta sig vid hamnen i Limehouse. Brittiska soldater som kom hem runt 1950 hade fått smak för kinesisk mat, och Chinatown ökade då i popularitet och har sedan dess flyttat till stadsdelen Soho. Chinatown vimlar av restauranger och sevärdheter, och här kan man lätt fylla en dag med upplevelser. Du kan naturligtvis också välja att bo i Chinatown när du bokar ett bed & breakfast i London.

Camden Market är utnämnd till ett av Londons mest populära turistresmål, men är också mycket populär bland Londonborna själva. Runt 100 000 personer kommer till marknaden varje helg, och bäst är att åka hit på en söndag om man vill vara säker på att allt är öppet. De flesta butiker och stånd på marknaden håller dock öppet även på lördagar. Här hittar man verkligen lite av varje, men några exempel på vad som kan fyndas är konst, kläder och skivor.

Den som är fotbollsintresserad vet förmodligen redan att London är en fantastisk fotbollsstad. Det är den absolut mest populära sporten i London och många klubbar har sitt hem här, bland annat Chelsea och Arsenal. Ett derby som anses klassiskt är när Arsenal möter Tottenham, och skulle det vara så att ens Londonbesök inträffar i samband med detta möte ska man absolut överväga att se matchen – om det går att få tag i biljetter. Den mest omtalade arenan är Wembley, som bland annat huserat UEFA Champions League-finaler och är det engelska fotbollslandslagets hemarena.

Madame Tussauds vaxkabinett är en av de största turistattraktionerna i London, och även om det inte besöks så mycket av just Londonborna själva, är det ändå värt ett besök. Museet grundades av Marie Tussaud som gjorde sin första vaxdocka år 1777. Den första dockan föreställde Voltaire, och nu för tiden finns vaxdockor av alla möjliga kändisar utställda på museet – bland andra The Beatles, Beyoncé, David Bowie, Robin Williams och Arnold Schwarzenegger.

Dagsutflykter nära London

Det är inte bara i Londons centrum som det finns mycket att se! Det finns många guidade turer och om du blir sugen på att komma bort från storstaden någon dag, kan du bege dig ut på en dagsutflykt. Till exempel kan man åka till Windsor Castle, som ligger strax utanför London. Här finns vackra trädgårdar med utsikt över Themsen och konstverk av exempelvis Rembrandt. Andra tips på dagsutflykter är att åka till Greenwich via båt, besöka Brighton, eller att sticka iväg till Oxford som bara ligger en timma bort från London. Visst låter det härligt att vakna upp på ett klassiskt B & B i London, äta den generösa frukosten och sedan ge sig iväg för att upptäcka allt vad staden med omnejd har att erbjuda?