Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and Breakfast
Stockholm

Intro

Bed and breakfast i Stockholm

Att bo på bed and breakfast i Stockholm kan vara det perfekta valet när du är på besök i huvudstaden. Benämningen bed and breakfast beskriver väl vad konceptet innebär, nämligen just ett rum och frukost. På bed and breakfast (B&B) kan du bo bekvämt och vakna upp till en god frukost. Det engelska namnet används även i Sverige, och för många svenskar förknippas denna typ av boende med engelsk lantlig idyll. Det stämmer också att upplevelsen av att bo på B&B i Sverige många gånger liknar den engelska, men naturligtvis i svenska hem och med en svensk frukost. Idag innebär boendetypen dock inte bara att du bor i ett rum i människors privata hem. För den som vill bo på bed and breakfast i Stockholm finns en rad olika alternativ,och flera av dem är moderna, hotelliknande inrättningar. Här har du ofta tillgång till wi-fi och andra bekvämligheter.

continued

Utbudet av B&B i Stockholm är både stort och varierat, och du kan garanterat hitta ett boende som passar dig perfekt här. Är du på jakt efter ett boende med närhet till stadens puls, eller vill du hellre njuta av lugnet i skärgården? I Stockholm kan du välja mellan att bo i de centrala delarna av staden, i den vackra skärgården eller på landet med bilavstånd från staden. Välj det som passar dig och dina semesterplaner bäst. Bed & breakfast i Stockholm har i allmänhetgod standard, men du kan välja mellan enklare och lyxigare ställen, allt efter vad din plånbok tillåter. Beroende på var du väljer att bo finns det en mängd saker att upptäcka i närheten av boendet. Med lite tur kan personalen tipsa dig om de trevligaste restaurangerna och fiken i området, eller till och med avslöja sina smultronställen i staden.

Top things to Do

Stockholm B &B– ett ypperligt boende

Three Crown Bed and Breakfast

Ett stenkast från Centralstationen hittar du Three Crown Bed and Breakfast. Detta är ett av flerabilliga bed and breakfast i Stockholm och ett bra alternativ för den som vill bo centralt utan att lägga hela reskassan på boendet. Detta B&B ligger på Kungsholmen och namnet Three Crown vittnar om närheten till stadshuset med de ikoniska tre kronorna på hustaket. När du bor här har du hela Kungsholmens utbud av kaféer, restauranger och butiker runt hörnet och hela centrala Stockholms shoppingutbud finns på promenadavstånd. Det är smidigt att ta sig till och från detta bed and breakfast om du kommer direkt från flygplatsen, eftersom tåg och bussar från flera av Stockholms flygplatsergår till och från Centralstationen. Three Crown har tio rum och det erbjuds singel- och dubbelrumsamt familjerum med tre bäddar. Du kan hyra lakan och handdukar, vilket gör att du kan resa lätt. Detta bed and breakfast i Stockholm har även en liten bar/lounge där du kan ta en drink tillsammans med dina vänner innan ni ger er ut för att upptäcka stadens nattliv.

Le Mat B&B

För den som hellre bor på ett bed and breakfast med närhet till naturen än ett bed and breakfast i Stockholms innerstad är Le Mat ett utmärkt val. Det ligger i Åkersberga, cirka 30 minuters bilväg från Stockholm city. Le Mat B&B startade sin verksamhet i Sydeuropa och har nu spridit sig hela vägen till Stockholm. Le Mat B&B har 17 rum och du kan välja om du vill ha dusch och toalett på rummet eller i korridoren. Här kan du vakna upp till doften av nybakat bröd för på Le Mat serveras det hembakat. Frukostbuffén som serveras varje morgon består av ekologiska och – i så stor utsträckning som möjligt – närproducerade råvaror. Detta B&B erbjuder även en del extra service, som ett gästkök där du kan värma mat eller koka kaffe, och det finns en liten tvättstuga. Dessutom är husdjur tillåtna, vilket underlättar för alla djurägare. Kom bara ihåg att anmäla detta före din ankomst!

Kastellet Bed & Breakfast i Stockholms skärgård

Kastellet Bed & Breakfast i Vaxholm bor du på ett romantiskt bed and breakfast i en byggnad med anor från 1500-talet. Kastellet, tillsammans med Waxholms fästning, var en del av det svenska försvaret fram till första världskriget, men är idag omgjort till ett bed and breakfast i unik miljö. Här finns det 27 rum, och badrum finns i korridoren. Rummen är vackert inredda med spetsgardiner och kakelugnar, och för att ta vara på det unika läget kan det vara härligt att boka ett rum med havsutsikt. Endast frukost serveras, så som namnet avslöjar, men det finns möjlighet att boka bord på någon av restaurangerna i och runt kastellbyggnaden. Kastellet ligger på en liten ö alldeles utanför Vaxholm, och det är bara en mycket kort båttur in till fastlandet där det finns ett stort utbud av restauranger. Promenera längs kullerstensbelagda gator, köp en glass, dingla med benen från en brygga och njut av att bo på ett mysigt B&B i Stockholms skärgård.

Did you know that?

Visste du att ...

… det finns hela fem filmer där ”Bed and Breakfast” finns med i titeln? Den första hade premiär redan 1930 och är en brittisk komedifilm. Man trodde länge att den hade gått förlorad, men den återfanns 1992 när det brittiska filminstitutet genomförde en kampanj för att spåra gamla filmer. Filmen baserades på en pjäs av Frederick Whitney och några av skådespelarna i filmen, som Jane Baxter och Richard Cooper, var på sin tid mycket kända skådespelare.

… bed and breakfast inte på något sätt är en ny företeelse? Det har länge funnits bed and breakfast och för många hundra år sedan var det i första hand i kloster som denna typ av verksamhetbedrevs. Även idag kan du bo på bed and breakfast i gamla kloster, och sådana B&B bjuder ofta på en riktigt härlig atmosfär. Även om du inte hittar ett bed and breakfast inhyst i ett gammalt kloster, kanske du kan bo på ett bed and breakfast i närheten av ett kloster. I Sverige har vi flera gamla kloster som är väl värda ett besök. Om du befinner dig i södra Sverige kan du till exempel kolla in Vadstena Kloster i Östergötland.

… uttrycket bed and breakfast från början kommer från England och Irland? Här är uttrycket och boendeformen väldigt vanlig. I andra europeiska länder kallas oftast B&B för något annat, som översatt till svenska skulle motsvara pensionat eller gästhus.

… Stockholm rankas som en av Europas tio mest populära destinationer? Med upp emot elva miljoner gästnätter per år (statistik från 2012–2013) förstår man vilken dragningskraft Stockholm har både på svenskar och på utländska besökare. Man tror att antalet gästnätter kan komma att öka med hela 22 % fram till 2020 och därför planeras en hel del nya hotell att byggas i staden. Kanske kommer även antalet bed and breakfast i Stockholm att öka?

Find things you can do in Stockholm

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

I Stockholm finns det ett oändligt utbud av saker att göra. Det finns klassiska turistattraktioner som Kungliga Slottet i Gamla stan, och Skansen,Gröna Lund och Vasamuseet på Djurgården, men det finns naturligtvis ocksåmängder av undangömda smultronställen som stockholmarna själva älskar. Stockholm är en storstad med ett högt tempo, men med sin närhet till vattnet och naturen har staden mycket att erbjuda även för den som vill ta det lugnt. En av Stockholms pärlor är Rosendals trädgårdpå Djurgården. Här finns vackra trädgårdar och i äppellunden kan besökarna slå sig ned och njuta av en god lunch från Rosendals restaurang och kafé. Shopping finns det gott om i Stockholm, och du kan hitta allt från lyxiga märkeskläder till billiga second hand-butiker. Det är populärt med marknader och bland annat arrangeras en loppis på Hornstulls marknadvarje söndag mellan maj och september. Hornstull är en trendig stadsdel i Stockholm som även har gott om barer och restauranger. Här ligger även singelbiografen Bio Rio, som är en av få biografer av denna typ i Stockholm. Här visas smalare filmer och det finns även en trevlig liten bar i foajén.

I Stockholm är vattnet alltid nära och det kan vara härligt att se staden från vattnet. Runt om i staden finns det möjlighet att hyra kanot, bland annat i Brunnsviken. För en billig peng kan du paddla runt kring Hagaparken och kanske få en skymt av Hagaslott. Ett annat tips är att besöka någon av restaurangerna längs Mälarens stränder. Längs med Söder och Norr Mälarstrand ligger det mängder av ställen där du kan njuta av solnedgången.Stockholms olika stadsdelar bjuder alla på något unikt och överallt finns det mysiga och trendiga kaféer där det serveras gott kaffe och goda bakverk. Väljer du att bo på ett centraltbed & breakfast i Stockholmhar du nära till alla dessa smultronställen!