Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and Breakfast
Ullared

Intro

Bed and breakfast i Ullared

Tänk dig hur du kör på slingrande vägar genom det böljande halländska landskapet. Utmed vägen ser du skog, kyrkor och små byar svischa förbi. Känslan av att vara långt från stress och kommers blir påtaglig. Så plötsligt händer det något. Vägarna blir alltmer biltäta, och det är uppenbart att du närmar dig något. Något stort. Plötsligt ser du det torna upp sig i horisonten: det enorma varuhuset GeKås. Du är framme i det lilla samhället Ullared, som i och med varuhuset gjort sig känt som det svenska Shoppingmeckat med stort S. Hit vallfärdar folk från hela landet för att köpa allt från kläder och leksaker till hushållsapparater och mat till låga priser. Med tanke på varuhusets storlek är det många som väljer att boka boende för flera nätter,och vad passar då bättre än att göra det på ett B&B i Ullared?

continued

Den som vill bo på bed and breakfast i Ullared i samband med sin shoppingresa till det lilla samhället har ett antal alternativ att välja mellan, de flesta lite utanför själva samhället. Därför passar det bra att bo på bed and breakfast om du hade tänkt dig se mer av omkringliggande orter och kanske även ha lite närmare till större städer som Göteborg på din shoppingsemester i Ullared. Med egen bil kan du enkelt ta dig runt i närområdet och har då också möjlighet att uppleva de mysiga omgivningarna med sina skogar och härliga fiskesjöar. Om du bor på B&B kanske du också kan få en del bra insidertips av personalen som gärna berättar mer om bygden och sina egna smultronställen just här. När du bokar B&B i Ullared kanske du ska passa på att boka ett något större rum än du egentligen hade behövt för att få plats med all din shopping!

Top things to Do

Bra bed & breakfast i Ullared och omnejd

Kvarnens Pensionat och Bed & Breakfast, som ligger cirka 30 kilometer väster om Ullared, strax utanför Falkenberg, finns det 14 rum att välja mellan. De flesta är dubbelrum, men det finns några olika varianter av dem, där den lyxigaste, på 80 m², ligger i kvarnen som givit detta B&B sitt namn. Utöver detta finns det ett lite större rum med plats för fyra sängar där en hel familj kan bo. Frukostbuffén ingår givetvis, och det finns även gratis Wi-Fi på vissa platser, gratis dagstidningar, ett kafé och möjlighet att låna spjälsäng, strykjärn och strykbräda. I närheten av Kvarnens Pensionat och Bed & Breakfast finns det även möjlighet att spela golf, och bara någon mil bort ligger Falkenberg, med exempelvis Fotomuseet Olympia, Falkenbergs Museum och en mysig stadskärna med shopping och restauranger.

Knappt 20 kilometer nordväst om Ullared ligger samhället Rolfstorp, som är mest känt för att vara platsen där man hittade den synnerligen välbevarade Bockstensmannen i en mosse på 1930-talet. Här finns även Varbergs Bed & Breakfast. Detta B&B har sju rum och alla rummen har gratis Wi-Fi, platt-TV och badrum. Knappt fem kilometer bort ligger Hofgårds golfklubb, som har en 18-hålsbana som skötspå ekologiskt vis. I närheten finns även Grimeton Radiostation, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Det är världens enda körbara elektromekaniska radiosändare, och är bevarad i sitt ursprungliga skick från 1920-talet. I samband med att stationen togs upp på världsarvslistan invigdes även ett nytt besökscentrum, som berättar historien om Grimeton.

Inne i Varberg finns det flera sevärdheter, där den största redan omnämnts tidigare i artikeln – Bockstensmannen. Han ligger i en glasmonter på Varbergs museum, som i sin tur ligger i den stora fästningen. Den är väl värd ett besök i sig, med sitt läge alldeles vid Kattegatt och de fina, välbevarade borggårdarna. På murarna har man en strålande utsikt över Varbergs innerstad, och utanför vallgraven finns det ett kallbadhus, den fina Societetsparken och en stor gräsmatta där det anordnas stora konserter under sommaren. Innerstaden har dessutom många mysiga gågator och ett torg med en myllrande torghandel.

En bit söder om Ullared hittar vi Laholm och Lanthotell Lögnäs Gård, som har både bed & breakfast och spa. Här finns 36 rum, som alla har gratis Wi-Fi, platt-TV och DVD-spelare. Spaavdelningen, som kostar extra, består bland annat av bubbelpool, ångbastu, solarium, fotvård och andra spabehandlingar. På gården finns en restaurang som serverar frukost, lunchbuffé och middagsbuffé. Eftersom Lögnäs Gård är en fungerande bondgård finns det även gott om djur här. För barnen finns Barnens hage, där de små kan bekanta sig med minigrisar, dvärggetter, lamm, kycklingar och kaniner. Sommartid har de dessutom ko- och hästsafari med traktor och vagn.

Om du istället vill bo på bed & breakfast lite längre norrut är Pensionat Kajutan ett ypperligt alternativ. Här, invid sjön Lygnern, finns tio rum som har vardera två enkelsängar, ett litet kök med kylskåp, TV, badrum samt en egen uteplats. Frukostbuffén serveras på restaurang Båthuset, som ligger mittemot. Intill pensionatet ligger ett hälsohus, där gästerna kan träna eller bada bastu för en liten extrakostnad. Kajutan ligger i samhället Sätila, cirka 30 minuter från Göteborg.

Did you know that?

Visste du att …

… 35 procent av alla bed and breakfast i USA ligger i byggnader som anses vara historiskt viktiga och därför skyddas på olika sätt? Den genomsnittliga åldern på den äldsta delen av en byggnad som används för att bedriva ett bed and breakfast är 111 år.

… 72 procent av alla amerikanska B&B drivs av par?

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

I Ullared bor det knappt 800 människor, så det är med andra ord ett mycket litet samhälle vi befinner oss i. Ändå spelar orten en sådan central roll i södra Sveriges shoppingutbud. Det är förstås svårt att nämna Ullared utan att prata om shopping. GeKås gigantiska varuhus gör sig ständigt påmint var du än är i samhället, och runt omkring har det vuxit upp mängder av små och stora butiker som drar nytta av alla shoppingsugna turister som kommer hit. Bland de butiker som kan besökas här finns NetOnNet, som säljer hemelektronik, och outletgallerian Handelshuset, där exempelvis MQ, Scorett och Ullared Lantmän har outletbutiker. Här finns också Sveriges första erotikoutlet, MShop.

Om du tröttnat på shopping är det alltid trevligt att utnyttja den omgivande naturen. I Ullareds närhet finns mycket skog och en hel del småsjöar, som inbjuder till bra sportfiske. Om du vill vandra finns det även många utmärkta vandringsleder i området. Snöra på dig promenadskorna och ge dig ut och insup den friska halländska luften. Dessutom finns faktiskt ett av södra Sveriges högsta vattenfall i trakten, i närheten av sjön Lygnern. Vattenfallet heter Ramhultafallet och dess fallhöjd är 64 meter – ungefär hälften så högt som landets högsta vattenfall Njupeskär som har en fallhöjd på 125 meter. Den som vill se Ramhultafallet på nära håll kan hoppa på båten Isa af Lygnern som kör turer på sjön. Under turen berättas det om historiska händelser och en del skrönor om originella personer som bott runt sjön. Turen är omkring en timme lång och ombord finns lite dryck och kakor till försäljning. Barn under sex år får åka med gratis, så det gör denna tur till en trevlig utflykt för familjer med små barn. Turen avgår från Sätila Sand, en timmes bilfärd från Ullared.

Bed and Breakfast längre bort från Ullared

Med tanke på att det inte finns så många bed and breakfast i Ullared kan man passa på att kombinera en tur till GeKås med ett besök på andra mysiga platser i västra Sverige. I Alingsås, öster om Göteborg och knappt två timmars bilväg norr om Ullared, ligger Villa E Bed and Breakfast, som är ett litet familje-B&B av den klassiska typen. I huset finns fyra rum till uthyrning, två enkelrum med egna balkonger och två dubbelrum. Toalett och dusch delas med de övriga gästerna på detta B&B. Sängarna är bäddade med egyptiska satinlakan, och om du får mersmak efter en natt eller två på Villa E kan du köpa med dig likadana lakan hem. Alingsås centrum ligger på gångavstånd (cirka tio minuter) och där finns en mysig stadskärna med shoppinggallerior, kaféer och restauranger. Du kommer till en badplats vid sjön Gerdsken efter fem minuters promenad från Villa E, och det går även att springa eller gå runt sjön.