Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotbollsresor
Arsenal

Intro

Emirates väntar – se Arsenal spela live!

Längtar du efter att se Arsenal spela fotboll på Emirates Stadium? Då är det hög tid att du förverkligar din dröm med en fotbollsresa till London. Arsenalhjältarna står redo att bjuda på en show du sent glömmer. En äkta Arsenalsupporter måste åtminstone en gång i livet ta sig till London och se Arsenal spela. Fans som älskar engelsk fotboll, och Gunnersfans i synnerhet, får bara inte missa chansen att se en match i Premier League, Champions League, FA-cupen eller Ligacupen på Arsenals moderna hemmaarena. Många tror att det är nästintill omöjligt, och framförallt hutlöst dyrt, att se Arsenal spela fotboll – främst på grund av den negativa mediabevakningen kring Premier Leagues biljettpriser istort och Arsenals i synnerhet – men sedan flytten från Highbury till Emirates Stadium har det blivit mycket lättare att få tag på Arsenal-biljetter.

continued

Det enklaste med att boka en resa till London är att hitta flyg till och hotelli den brittiska huvudstaden. Det kan däremot vara desto knepigare att få tag i biljetter till fotbollsmatcherna, men det är långt ifrån omöjligt. Det stämmer visserligen att cirka två tredjedelar av alla matchbiljetter är säsongsbiljetter, men det finns gott om möjligheter att få tag på biljetter till officiella matchpriser direkt från klubben. Många som har säsongsbiljetter kan inte använda dem varje match, och därför går många av dessa tillbaka till klubben, som säljer matchbiljetten å säsongskortinnehavarens vägnar. I vår guide får du inte bara veta hur du har störst chans att få tag på biljetter till Arsenal, du får också tips om annat som förgyller din fotbollsresa. London erbjuder mängder av aktiviteter, särskilt när fokus för din resa är fotboll.

Top things to Do

Planera din fotbollsresa till London

Hur får man tag på biljetter till Arsenal?

Det finns ett antal sätt att köpa dina biljetter på, några av dem bättre än andra. Det allra bästa och enklaste sättet att få tag på Arsenalbiljetter är att registrera sig för ett Red Membership. Mot en relativt låg årsavgift har man riktigt goda chanser att knipa biljetter flera gånger under året, men det gäller att man är på hugget. Det officiella medlemskapet ger flera förmåner, bland annat förtur till matchbiljetter och annat smått och gott. Det finns flera olika typer av medlemskap beroende på ålder och vilka förmåner man är ute efter, så det är viktigt att vara noga med att läsa igenom informationen innan du fattar ett beslut om vilket medlemskap du väljer. När du väl är en Red Member kan du logga in på Arsenals officiella hemsida och se vilka biljetter du har tillgång till. Man bör komma ihåg att samtliga matcher delas in i olika kategorier, och det är svårare att få tag på biljetter till Arsenal-Manchester United och Arsenal-Chelsea, eller till slutspelsfaserna i Champions League, som hamnar i kategori A. Men om man håller koll på vilket datum och vilken tid biljetterna släpps är det inte alls omöjligt att man även får biljetter till den stora drömmatchen.

Hur mycket kostar Arsenalbiljetter?

Biljettpriserna är inte mycket högre än förbiljetter till allsvenskan i Stockholm. Man kan få tag på billiga Arsenalbiljetter som en Red Member, d.v.s. bra biljetter för en femhundralapp med lite tur, och det går även att hitta billigare biljetter på de översta sektionerna. Missuppfattningen om biljettpriserna har främst att göra med mediabevakningen av biljettpriserna, men beror också på de hutlösa priserna på svarta marknaden och på suspekta biljettsidor som utlovar matchbiljetter. Det är viktigt att vara medveten om att många personer utanför arenan som utlovar ”official Arsenal tickets” ofta säljer falska biljetter, och att det i Storbritannien kan få tråkiga konsekvenser att vara inblandad i någon som helst transaktion med såväl falska som äkta biljetter utanför arenan. Samma problem är vanligt återkommande på nätet, där folk ofta blir lurade på enorma summor pengar. Vad gäller tillgänglighet så bör man komma ihåg att det ofta är lättare att få tag på biljetter till cupmatcher, och biljetter till ligacupmatcher brukar dessutom säljas direkt av klubben för halva priset jämfört med de vanliga biljettpriserna. På så vis kan man göra riktiga klipp till matcher i Capital One Cup, i synnerhet när Arsenal möter en av Englands storklubbar.

Andra tips inför din fotbollsresa till Norra London

När du väl är på plats i London gör du bäst i att ta dig runt med tunnelbana, buss eller taxi. Bor du långt utanför London kan det vara värt att boka en hyrbil, men kom ihåg att på matchdagen är det väldigt svårt att parkera i närheten av Emirates Stadium. Om du har bil är det bättre att parkera bilen vid en tunnelbanestation och ta den sista sträckan med Londons utmärkta kollektivtrafik.

Se till att vara på plats i god tid, i synnerhet om du ska hämta ut dina Arsenalbiljetter i biljettluckan innan matchen. Du kommer även att vilja uppleva uppladdningen i området runt arenan. Flera av pubarna i området fylls av fotbollsfans och stämningen är praktiskt taget alltid familjevänlig. Det troligaste är att du tar dig till arenan med tåg eller tunnelbana, och i så fall har du flera stationer att välja mellan, beroende på vilken linje du kommer med. De närmsta stationerna är Arsenal (Piccadilly Line), Holloway Park (Piccadilly Line), Tufnell Park (Northern Line), Highbury and Islington (Overground) eller Drayton Park (Great Northern). Innan eller efter matchen bör du som Arsenal-supporter självklart också besöka Arsenal-butiken.

Did you know that?

Visste du …

… att Arsenal grundades i sydöstra London? Klubben förknippas idag med norra London, men klubben grundades faktiskt långt ner i sydöstra London, i Woolwich Arsenal. Året var 1886 och det var en grupp kanontillverkare som startade klubben, vilket förklarar smeknamnet The Gunners. Arsenal är också den enda klubben som stoltserar med en tunnelbanestation döpt efter sig. Stationen hette tidigare Gillespie Road men bytte namn år 1932, efter att klubben flyttat från Woolwich till norra London.

… att klubben stoltserar med flera rekord? Genom åren har Arsenal växt till en global storklubb med ett imponerande prisskåp, men det kanske mest imponerande är att den har rekordet som den klubb som har flest säsonger i Englands högsta serie, de har aldrig åkt ur serien sedan säsongen 1919-1920. Idag är klubben starkt förknippad med den legendariske tränaren Arsène Wenger som varit i klubben sedan 1996. Wenger var den första utländska tränaren att vinna Premier League när han kammade hem titeln kort efter sin ankomst, under säsongen 1997-1998. Sedan dess har Arsenal slagit otaliga rekord med flerfaldiga mästartränare, bland annat flest konsekutiva minuter i Champions League utan att släppa in ett mål, hela 995 stycken.

… att den brittiska klubben Arsenal inte är ensam om sitt namn? Det finns flera fotbollsklubbar runtom i världen som också heter Arsenal. Bland annat i Argentina, Ukraina och Australien.

Find things you can do in Arsenal

The local perspective

Gör som de lokala Arsenalfansen

När det gäller att hitta hotell till din fotbollsresa i norra London så måste man tänka efter först. Boka inte ditt boende på måfå, utan gör lite efterforskningar för att lista ut vad som passar dig bäst. Om du har Arsenal-biljetter till en kvällsmatch på en vardag kan det vara smart att bo nära arenan, i synnerhet om du bara stannar en natt. Om du ska se en eftermiddagsmatch och stanna över helgen så kan resten av London också fungera bra, eftersom det finns bra kollektivtrafik till och från arenan från de flesta delar av staden. Men tänk på att stämningen inför matchen byggs upp runt Highbury and Islington, där Emirates ligger. Om du väljer att bo runt till exempel Angel har du en behaglig halvtimmespromenad till matcharenan via en rad parker, men framförallt pubar, där hemmafansen samlas för en pint innan det är dags att bege sig till stadion. Angel är ett populärt område i London, och det ligger samtidigt väldigt nära centrala London och King’s Cross, vilket innebär att man har utmärkta förbindelser med buss och tunnelbana på nära håll.

På själva matchdagen bör man vara på plats i god tid innan matchen. Man kan givetvis börja dagen med ett besök på Arsenalmuseet som ligger intill Emirates Stadium, i Northern Triangle Building. Om du hellre tar det lugnt och tar en öl innan matchen och kanske en lunch på en klassisk engelsk pub, finns det en uppsjö av bra ställen att värma upp på runt Highbury Fields, och mer specifikt utmed Holloway Road och Overground-stationen Highbury and Islington. Om du kommer från Angel så finns det flera riktigt bra restauranger utmed Upper Street som leder hela vägen upp till stadion. Här kan du välja och vraka bland restauranger såväl före som efter matchen. Prova på någon av de klassiska brittiska pubarna om det traditionella engelska köket lockar. Om du å andra sidan känner för något mer elegant finns det även flera utmärkta restauranger i området.