Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotbollsresor
Chelsea

Intro

Fotbollresor - se Chelsea spela live

En helg i London och en dag fullspäckad av fotboll på Stamford Bridge i Chelsea är varje Blues-supporters dröm. Om du älskar fotboll och Chelsea, är det ett måste att någon gång ta dig till London och se ditt lag spela. Flygresan är kort och du kan enkelt ordna ett bra och billigt hotell i Chelsea. Den största utmaningen kan vara att få tag på matchbiljetter till någon av Chelseas matcher. Det är faktiskt inte alltid lätt, och det finns flera fallgropar du bör passa dig för. Väl på plats kan du räkna med en fantastisk fotbollsdag med Eden Hazard, Cesc Fábregas, Nemanja Matic och alla de andra hjältarna i Chelsea. Chelseas arena är en mäktig fotbollsborg med kapacitet för fler än 40 000 åskådare, och det finns planer på att expandera stadions kapacitet till närmare 60 000 för att matcha Londongrannen Arsenals extraordinära Emirates Stadium.

continued

Man behöver inte vara fotbollsfanatiker för att uppskatta en fotbollsresa till Chelsea. Det finns gott om platser att upptäcka, oavsett om man reser med familjen, kompisarna eller sin partner. En fotbollsresa till London och Stamford Bridge står givetvis högt på varje Chelsea-fans önskelista och det är den perfekta presenten till en fotbollsälskare som aldrig varit på en Premier League-match i London. Flyg och hotell är enkelt att ordna, man kan ofta hitta billiga resor förutsatt att man är ute i god tid. Dock är det bäst att börja i andra änden och tänka på fotbollsbiljetter förstför att vara säker på att inte gå miste om biljetter och tvingas se matchen på en pub när man väl är på plats. Att få tag på biljetter till Chelsea kan dock vara knepigt och kräver lite tålamod och ibland även en gnutta tur. Vi förklarar nedan hur du går tillväga!

Top things to Do

Din fotbollsresa till London och Chelsea

Hur får man tag på Chelsea-biljetter?

Efterfrågan på biljetter till Chelseamatcher är väldigt hög och man bör komma ihåg att en stor del av biljetterna till varje match går till säsongsbiljettinnehavare. De biljetter till Chelsea som inte allokeras via säsongskort (inklusive biljetter som säsongskortsinnehavare inte använder och säljer tillbaka till klubben) hamnar i en pott som sedan kan köpas av säsongskortsinnehavare som vill ha extrabiljetter, samt klubbmedlemmar. Det är inte dyrt att bli medlem i Chelsea FC (cirka 25 pund per år) och det är enkelt att registrera sig för ett True Blue Membership. Vilken typ av medlemskap man ska välja beror på ålder och vad man vill att det ska inkludera, men om det endast är möjligheten att köpa matchbiljetter som intresserar, ska man satsa på ett Ticket Only-medlemskap. När man väl är medlem kan man logga in och se datum och tid för när biljettersläpps för varje match. Säsongskortsinnehavare har förtur till alla Chelseabiljetter, därefter medlemmar. Om det sedan finns biljetter kvar går biljetterna ut till allmän försäljning, men detta sker sällan med Premier League-matcher på grund av den höga efterfrågan. Man bör även komma ihåg att man ackumulerar lojalitetspoäng genom att se mindre åtråvärda matcher, som hemma- och bortamatcher mot mindre lag i cuperna, Premier League och i gruppspelet i Champions League. Har man möjlighet att till exempel se några cupmatcher eller bortamatcher per år (dessa ackumulerar många fler poäng än till exempel biljetter till Chelsea-Arsenal eller Chelsea-Liverpool) och köper biljetter via hemsidan som registrerad medlem har man sedan en mycket god chans att få tag på biljetter till de mest dramatiska matcherna i slutet av säsongen, bland annat eventuella semifinaler och finaler i såväl FA-cupen som Champions League.

Har man en större budget och vill skippa att bli medlem så finns det praktiskt taget alltid så kallade Hospitality-paket som är mer av en halv- eller heldagsupplevelse som ofta inkluderar en elegant måltid, utmärkta sittplatser och en rad andra förmåner, beroende på vilket paket man bokar. Men dessa paket är dyra, så räkna med att betala minst 2 000 kr per person. Beroende på match och paket kan det också hamna en bra bit över det.

Slutligen bör man akta sig för att köpa biljetter utanför arenan eller på inofficiella hemsidor. Det finns alltid personer utanför arenan som utlovar ”official Chelsea tickets”, men man bör komma ihåg att alla typer av transaktioner med såväl falska som äkta matchbiljetter är ett brott i Storbritannien och kan innebära att åtal. Kom ihåg att varje officiell matchbiljett är knuten till ett namn och man måste kunna uppvisa legitimation som överensstämmer med namnet på biljetten (detta kontrolleras inte för alla biljetter, men det utförs regelbundet kontroller på arenan).

Hur mycket kostar Chelsea-biljetter?

Man hör ofta om vansinnigt dyra fotbollsbiljetter till Premier League-matcher, och visst är detta sant om man tittar på svarta marknaden. Men om man blir medlem och lyckas få tag på Chelseabiljetter är det inte särskilt dyrt. Man kan räkna med priser från cirka 20 pund och upp till 90 pund när man köper Chelseabiljetter till Premier League-matcher via klubbens officiella hemsida. Biljetter till cupmatcher är ofta billigare än till Premier League-matcher, i synnerhet i cupernas första omgångar, så om det är upplevelsen snarare än motståndet som lockar kan det vara en god idé att se en av de tidiga matcherna i FA-cupen eller Capital One Cup.

Did you know that?

Visste du att …

… Chelsea har en minst sagt intressant klubbhistoria? Faktum är att klubben grundades av en engelsk affärsman vid namn Gus Mears som köpte upp mark runt dagens Stamford Bridge för att bygga landets främsta fotbollsarena år 1896, dock utan några som helst ambitioner att grunda en klubb. När han misslyckades med att övertala Fulham FC om att spela på arenan valde han 1905 att bilda en egen klubb, efter att nästan ha sålt arenan till det engelska järnvägsbolaget som planerade att använda området som en kol- och bangård.

… Chelsea var först i England med att ställa upp en förstaelva med endast utländska spelare, år 1999? Sedan 1989 har man kontinuerligt spelat i toppdivisionen och klubben blev snart känd som Englands mest internationella klubb.

… klubben med åren har samlat på sig en rad rekord? Framförallt gäller detta konsekutiva hemmamatcher utan att förlora, hela 86 stycken mellan 2004 och 2008, och minst insläppta mål på en Premier League-säsong (15 stycken under säsongen 2004/2005).

Find things you can do in Chelsea

The local perspective

Bo nära Stamford Bridge och upplev det genuina Chelsea

Man behöver inte vara fotbollsfanatiker för att uppskatta en fotbollsresa till Chelsea. Utöver ett besök på matcharenan så är London – och framförallt Chelsea – ett underbart resmål för en weekendresa. Man kan även passa på att shoppa och besöka fantastiska restauranger i samband med en Chelseamatch. Men om du reser till London för att se the Blues spela så måste du givetvis göra som de lokala fansen och bo i Chelsea, även om det bara är för 48 timmar. Om du ska gå på en kvällsmatch mitt i veckan och har begränsat med tid så är det smart att boka hotell i Chelsea, då du slipper tampas med kollektivtrafiken innan och efter matchen. Att uppleva stadsdelen i samband med sin fotbollsresa till Chelsea är något helt i sitt slag, och för en äkta Chelsea-supporter är det en oförglömlig upplevelse. I samband med matchen blir du ett med de andra fansen och får möjligheten att uppleva den genuina sammanhållningen som bara fotbollssupportrar kan skapa. Från Chelsea finns dessutom utmärkta förbindelser till både Heathrow Airport (direkt med tunnelbanelinjen Piccadilly Line) och Gatwick Airport (Gatwick Express via Victoria Station), så det finns flera praktiska skäl att ha Chelsea som bas för sin fotbollshelg. Väljer du däremot att bo längre söderut eller västerut så kan det vara smart att boka en hyrbil. Man hittar ett par hotell intill själva arenan, men vill man bo inom gångavstånd och samtidigt ha nära till västra Londons bästa shopping och restauranger så ska man välja ett hotell runt tunnelbanestationerna South Kensington eller Gloucester Road.

Väljer du att boka ett hotell i Chelsea kommer du att ha en rad av Londons unika stadsdelar på gångavstånd. För shopping har man fashionabla Sloane Square och exklusiva Knightsbridge bara några minuter bort, och man tar sig in till centrala London på bara några minuter med tunnelbana, buss eller taxi, samtidigt som eleganta Mayfair, Green Park och Buckingham Palace kan nås snabbt och smidigt till fots. Här äter man gott på de många restaurangerna och pubarna runt King’s Road –sväng till exempel förbi The Pig’s Ear på Old Church Street eller Tom’s Kitchen på Cale Street – eller så kan fotbollsfans se resten av helgens matcher på puben Duke of Clarence på Old Brompton Road, ackompanjerad av en pint pale ale och en utsökt klassisk publunch.