Början av huvudsektionen

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotbollsresor
Manchester United

Intro

Se Manchester United spela live!

Förverkliga din dröm att se Manchester United spela på The Theatre of Dreams. För riktiga United-fans kan inget mäta sig med att se de rödklädda hjältarna inta Old Traffords gräs, i synnerhet mot en ärkerival i ligan en lördagseftermiddag eller under strålkastarljuset när United spelar en avgörande Champions League-match. Kombinera matchen med några dagar extra i Manchester som du kan ägna åt sightseeing och kanske framför allt till att värma upp inför matchen. Missa inte ett besök på en klassisk brittisk pub för en pint eller kanske en ale på matchdagen. Till Manchester tar du dig enkelt med flyg från exempelvis Stockholm och så detgår utmärkt att boka in en långhelg i Manchester som är öronmärkt för fotbollen och supporteraktiviteter. Om du vill ta en paus från fotbollen finns det naturligtvis mycket annat att göra här.

continued

Det kan ibland vara svårtatt få tag på Manchester United-biljetter till de riktiga stormatcherna, men långt ifrån omöjligt, vilket verkar vara mångas uppfattning. Det är självklart viktigt att vara ute i god tid och lite tur skadar naturligtvis inte heller. Biljetterna kan ibland kosta en del och därför är det viktigt att du tar dig an biljettjakten på rätt sätt och undviker de vanligaste fällorna som kan få dig att betala överpris. Vi guidar dig genom biljettdjungeln så att du får tag på de bästa biljetterna till din fotbollsresa till Manchester för att se Zlatan, Wayne Rooney, Juan Mata och alla de andra superstjärnorna spela förstklassig fotboll på Englands största och mäktigaste arena. Se även till att boka ett trevligt hotell för att verkligen höja din semesterupplevelse i Manchester!

Top things to Do

Planera en ultimat fotbollsresa till Manchester

Att se en match spelas på Manchester United-arenan Old Trafford är en oförglömlig upplevelse som fotbollsfans måste uppleva minst en gång i livet. Stadion andas tradition och bjuder på en stämning som få andra arenor i världen kan mäta sig med. Till skillnad frånpå många andra nybyggda Premier League-arenor känner man verkligen av klubbens unika historia när man tar plats på den mytomspunna arenans läktare. Hejarramsorna som dånar från Stretford Ends klack kommer garanterat att ge dig gåshud, oavsett om du är United-fan eller inte. Om du besöker Old Trafford som neutral fotbollssupporter är det inte omöjligt att du svär evig lojalitet till ”Red Devils” efter att ha upplevt den förföriska stämningen på läktarplats. Förstgäller det dock att skaffa matchbiljetter, och nedan hittar du all information du behöver för att boka Manchester United-biljetter till din fotbollsresa.

Att få tag på biljetter till Manchester Unitedkräver lite planering och tålamod. Om du söker efter biljetter till en match som spelas de närmaste veckorna har du egentligen bara möjlighet att se matchen på plats genom att betala för så kallade hospitality-paket. Men hospitality-biljetter är dyra, och även om de inkluderar en rad förmåner på matchdagen är de för dyra för vanliga fotbollssupportrar.

Hur får man då tag på vanliga biljetter till Manchester United? Steg ett är att registrera sig som medlem på Manchester Uniteds hemsida. Medlemskapet kostar mellan 20 och 35 pund per år, beroende på ålder, och ger en rad olika förmåner. Bland annat får du ett medlemspaket och rabatt på matchbiljetter och klubbrelaterade aktiviteter. Men framförallt får du möjlighet att köpa biljetter innan de går ut till allmän försäljning. Helt plötsligt har du möjlighet att få tag på biljetter till de bästa matcherna iPremier League och Champions League. Värt att observera är dock att medan det är relativt enkelt att få tag på biljetter till cupmatcher, matcher mot botten- och mittenlag i Premier League och mindre europeiska klubbar i CL, är det desto svårare att få tag på biljetter till Manchester Uniteds hemmamatcher mot storklubbar som Liverpool, Arsenal, Manchester City och Chelsea. Systemet är utformat på följande vis: Du anmäler ditt intresse till någon av matcherna och sedan lottas biljetterna ut. Dras ditt namn får du möjlighet att köpa biljetter. Biljetterna går till försäljning för medlemmar sex veckor innan matchen, och ett bra tips är att ringa klubbens biljettkontor kort därefter eftersom många lämnar tillbaka sina biljetter. Då har du chans att få tag på biljetter även om ditt namn inte dras i lottningen.

Nästa fråga är hur mycket Manchester United-biljetter kostar. Premier League-biljetter, och i synnerhet biljetter till Manchester United och andra storklubbars matcher, har ett rykte om sig att vara extremt dyra. Det pratas om astronomiska summor och i vissa fall stämmer det, även om de priserna reflekterar biljettpriserna på svarta börsen. De officiella biljettpriserna har dock stigit de senaste 10–20 åren så det är svårt att få tag på billiga Manchester United-biljetter. Men genom att undvika svarta börsen och vända sig direkt till klubbarnas officiella hemsidor får du goda möjligheter att köpa biljetter till hyfsade priser. Barn, ungdomar och pensionärer betalar dessutom ofta mindre än 25 pund per match, medan biljetter till Old Trafford för vuxna kostar mellan 30 och 55 pund.

Did you know that?

Visste du att…

…Manchester United Football Club grundades 1878 under namnet Newton Heath LYR, och det var först 1902 som man bytte namn till Manchester United FC? Flyttlasset till den då nybyggda arenan Old Trafford gick sex år senare, men bittert nog för United-fans så förlorade man den första matchen på The Theatre of Dreams mot ärkerivalen Liverpool med 4-3.

…två tränare har mer än några andra lagt grunden för klubbens enorma framgångar i modern tid och båda är skottar? Det är Matt Busby, som satt vid rodret i cirka 15 år, och Alex Ferguson, som uppnådde sin legendariska status genom att leda klubben genom dess mest framgångsrika era under hela 27 år.Det intressanta med Busby är att han tillbringade hela sin spelarkarriär hos Uniteds ärkerivaler, Manchester City och Liverpool. Louis van Gaal var faktiskt den första icke-brittiska tränaren att ta över managerrollen i MUFC.

…nästan hälften av spelarna i det dåvarande Manchester United-laget 1958 dog i en flygolycka Tyskland? Planet som laget reste i tillsammans med journalister och tränare hade mellanlandat i München efter en bortamatch och skulle precis vidare mot hemlandet. Man vet inte med säkerhet vad som gick fel, men den främsta hypotesen är att planet på grund av slask och halka inte lyckades få tillräckligt mycket fart. Istället för att lyfta kraschade planet in i närliggande byggnader. Av de 23 personer som omkom spelade åtta av dem i Manchester United och nio andra lagmedlemmar blev allvarligt skadade och tvingades avsluta sina karriärer kort efter olyckan. Idag finns det tre minnesmärken av tragedin på lagets hemmaarena, och även två stycken på plats i Tyskland.

The local perspective

Lokalbefolkningens guide för fotbollsresor till Manchester

Fotbollsfans som bokar en fotbollsresa till Manchester kommer att hitta mycket att göra under sin vistelse. Förutsatt att du planerar att se en inhemsk cup- eller ligamatch på en lördag eller söndag ska du definitivt ta hela helgen och lära känna Manchesterlite bättre. Den här gamla industristaden har haft ett dåligt rykte, men de senaste 10–15 åren har centrala Manchester genomgått en förändring och modernisering med målet att börja konkurrera med London om kreativa branscher och företag. Som resultat väljer nu många brittiska företag idag att etablera sina huvudkontor i innovativa Manchester istället för dyra London. Museer och konst- och kulturinstitutioner har börjat dyka upp i takt med att nya caféer och restauranger förändrar områden och gör dem mer attraktiva för unga personer som väljer bort den dyra huvudstaden till förmån för norra England.

Väl på plats i Manchester ska man framförallt passa på att besöka två fascinerande museer: The People’s History Museum som återger 200 år av Storbritanniens politiska kamper och Manchester Museum, där man kan se egyptiska mumier och låta sig hänföras av den vackra byggnaden och de fascinerande utställningarna.Passa även på att se Manchesters underjordiska tunnlar som användes flitigt under andra världskriget. En plats som blivit mycket populär bland lokalbefolkningen är Northern Quarter. Det är en relativt ny stadsdel som blivit väldigt trendig. Här finns det mängder av butiker, konstutställningar, restauranger, pubar och caféer som kan vara roliga att kolla in. När du har fått nog av sevärdheter så finns det en spännande restaurang- och barscen att upptäcka framåt kvällen. Staden har ett kulturliv och flera kända engelska band och artister, som Oasis, Morrissey, The Verve och The Smiths, har sina rötter i Manchester. Denna engelska stad har ett pulserande nattliv så räkna med några sena kvällar ute, i synnerhet om en United-seger firas på stadens gator.