Need Some Inspiration?

Select a Theme
Golfresor
Golfresor

Intro

Världens bästa Golfresor

Golf är en sport som har en lång historia och som alltjämt ökar i popularitet. Varför är då golfen så populär? Att det är en sport som man kan ägna sig åt under en hel livstid och som inte är beroende av ålder, kön eller förmåga, är antagligen en anledning. Men den starkaste dragningskraften är nog den fantastiska naturupplevelse som en golfrunda kan erbjuda. Det finns golfresor som tar dig till världens alla hörn och många spännande golfbanor att upptäcka. Besök traditionsrika Skottland, Irland med sina spektakulära naturupplevelser eller exotiska Dubai. Självklart bjuder även Sverige på många omväxlande höjdpunkter. Boka en golfresa till en av alla de golfpärlor som finns här på hemmaplan eller utforska banor runt om i världen – valet är ditt! Varför inte anta utmaningen och prova något nytt?

continued

Innan du bokar din resa kan det vara bra att tänka över vissa aspekter av resan. Vill du spela varje dag eller bara under några dagar? Ska fokus ligga på golfen eller vill du ha möjlighet att göra andra saker också? Vill du ha nära till stadspuls eller vill du hellre ha lugn och ro? Gillar du en aktiv semester med golfpaket där du kan se fram emot en 18-hålsbana varje morgon? Eller vill du ha en mer klassisk semester med sol och bad där du samtidigt får chansen att förbättra din sving? Du kanske bara vill resa bort över en långhelg på en golfweekend med några vänner och passa på att uppleva vacker natur samtidigt? Det finns mycket att tänka på när du ska boka din golfresa. Låt dig inspireras och få tips på vad du bör tänka på innan du bokar, så att du lättare kan ta reda på vilken sorts golfresa som passar dig bäst.

Types

Olika typer av golfresor

Det finns många alternativ när du planerar din golfresa. Om du vill göra det enkelt för dig kan du boka ett golfpaket där både boende och spelande ingår och du kan i vissa fall välja att lägga till all inclusive. Om du hellre vill kunna välja själv går det förstås bra att boka allt separat, men då kan det vara bra att vara ute i lite extra god tid för särskilt populära ställen. Du kan även välja att kombinera din golfresa med ett storstadsbesök eller med sol och bad. Eller varför inte med ett besök på vingårdar i Kalifornien eller whiskeyprovning i Irland? Om du vill förbättra din sving eller ta grönt kort kan du passa på att gå i en golfskola.

Det finns gott om golfbanor över hela världen, även om vissa länder har gjort sig ett namn som en förstklassig golfdestination. Bland dessa finns klassiska namn som Skottland (där den moderna golfen sägs ha uppstått) och Spanien (med vackra banor som har en strålande utsikt mot Medelhavet och bergen), men även nykomlingar som Dubai, där du kan få en minst sagt luxuös golfupplevelse utöver det vanliga. Även här hemma i Sverige kan du få en riktigt härlig golfresa, och du hittar prisbelönta banor i exempelvis Göteborg, Stockholm, Halmstad och Uppsala. Boka ett golfpaket, så ser du till att det aldrig är långt från ditt boende till tee! Om du åker med någon som inte spelar golf är det en bra idé att boka en golfresa i närheten av andra aktiviteter eller sevärdheter, så kan ni kombinera båda sakerna. Om du blir golfsugen under vinterhalvåret är det ju svårt att tillgodose detta behov på hemmaplan, och då är det bara att boka en golfresa till ett land där sommarvärmen hägrar och bjuder på ljumma kvällar och härliga golfrundor!

Suggestions/Where

Resmål för den perfekta golfresan

Golfresor i Sverige

Ibland behöver man inte resa så långt för att få ut vad man vill ha av resan. Om bara vill åka på en kort resa, till exempel en golfweekend, kanske du inte vill sitta halva helgen på flyget. Om du vill stanna på hemmaplan är ett förslag att besöka Bro Hof Slott Stadium Course som rankats högst av de svenska golfbanorna av hemsidan top100golfcourses. Slottet ligger några mil norr om Stockholm och du kan boka golfpaket med boende både på herrgårdar och på hotell i närheten samt boenden i Stockholm. Om du vill resa längre söderut så lär Göteborgsregionen vara den golfbanetätaste i Sverige, och här har du dessutom nära till banor i norra Halland. Om du vill spela golf i Göteborg och samtidigt besöka staden kan Sankt Jörgen Park kanske passa. För dig som vill åka på golfresa till Uppsala finns flera banor att välja på i närheten, från enklare banor till banor i toppklass. Fem minuter från centrum ligger Upsala golfklubb som är Upplands äldsta golfklubb och har klassats som den 30:e bästa golfanläggningen i Sverige av världens största golfmagasin Golf Digest. Om du vill ha en riktigt magisk golfupplevelse kan du bege dig till Sveriges nordligaste golfbana i Björkliden i Lappland, norr om polcirkeln. Golfbanan har under sommaren öppet dygnet runt så här har du goda chanser att spela golf i midnattssolens sken. Under vintern har banan öppet under vissa kvällar, så då kan du spela norrskensgolf med självlysande bollar.

Golfresor i Spanien

Om du gillar ett varmare klimat kan en golfresa till Spanien vara en bra idé. De bästa banorna ligger längs med kusten i områden som Costa del Sol och Costa Blanca. Här får du bra kvalitet och prisvärda anläggningar. Om du vill åka på en golfweekend kan golfbanor i Alicante vara ett bra alternativ. Ett annat alternativ är en golfresa till Mallorca som är ett riktigt paradis för golfare. Här finns ett behagligt klimat och många välskötta golfbanor. En riktig semesterklassiker är även Gran Canaria, och det är inte att undra på. Här är klimatet behagligt året om och det gör ön till ett särskilt bra alternativ på vintern. Det finns även banor här som kan erbjuda starttider med kort varsel, så ett golfpaket på Gran Canaria kan även passa om du bokar golfresor sista minuten. Ön har även mycket annat att erbjuda, till exempel trevliga vandringsleder, dykning i världsklass, museer och kultur samt självklart god mat och vin.

Golfresor i Skottland

Besök golfens hemland och boka in en golfresa till Skottland. Hit är det enkelt att ta sig, både för en golfweekend och för en lite längre vistelse. Om du gillar storslagen natur och mysiga pubar kombinerat med klassisk golf är Skottland inget dåligt val. Det mest kända området är St Andrews Links, och här kan du verkligen känna historiens vingslag eftersom det har spelats golf på området sedan 1500-talet, och området har flera olika banor.

Tips

Viktigt att tänka på när du bokar din golfresa

Om du vill ta med dig dina egna klubbor är det viktigt att ta reda på flygbolagets regler. Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar i allmänhet ut en avgift för att checka in dem, och den avgiften kan variera kraftigt. Ett annat alternativ är att boka golfutrustning som du hämtar upp på flygplatsen. Det kan även finnas möjligheter att hyra utrustning på plats, så det är en bra idé att kolla upp vad som passar bäst för just din resa. Något annat som är viktigt att ta reda på innan du bokar är handicapgränsen för banan där du har tänkt spela. Ofta är gränserna lägre utanför Norden än vad vi är vana vid i Sverige. Kolla även upp starttider. På särskilt populära banor kan det ibland vara svårt att få sådana, så se till att boka dessa i god tid.

En sak att tänka på är också att se till så att du får spela på banan du har sett ut. Många banor tillåter bara spelare som är medlemmar i den aktuella golfklubben, medan andra tar ut en s.k. green fee för att du ska få spela på deras banor. En greenfee kan vara en hel dag, eller så gäller den bara för en runda, så kontrollera vad som gäller på klubben som du vill spela på! Ett annat alternativ om du vill spela hos en klubb som du inte är medlem hos är att se om de har pay and play-banor. Det innebär också att du spelar mot en avgift, men här kan du vara mer flexibel och behöver inte lösa någon form av medlemskap hos klubben. Pay and play-banor är ofta korta hål med få hinder, så det brukar vara en bra lösning för nybörjare, men även mer erfarna golfare kan med fördel spela här.

Did you know that

Visste du att …

… Skottland må vara golfens hemland, men det finns de som säger att ursprunget till sporten spelades i Nederländerna under namnet Kolf? Sporten spelades under 1200-talet på gator i städerna, men förbjöds så småningom i flera städer eftersom den orsakade skador på bland annat fönster. Sporten spred sig sedan till Skottland men blev inte riktigt populär förrän på 1500-talet.

The Honourable Company of Edinburgh Golfers var världens första golfklubb när den grundades 1744?

… golf var en OS-gren vid de olympiska sommarspelen 1900 och 1904? Sporten försvann efter det från programmet, men till sommarspelen 2016 kommer golf återigen att vara en OS-gren.