Need Some Inspiration?

Select a Theme
Golfresor
Dubai

Intro

Golf i lyxiga Dubai

För den golfintresserade är exklusiva Dubai definitivt ett resmål som inte får missas. Det är här proffsen helst golfar, och legenden Tiger Woods har till och med investerat i en egen bana! Men det finns något för både experten och nybörjaren som är sugen på golf i Dubai. Dubai har en rik golfhistoria med spektakulära banor och klubbhus. Här spelas också den turnering som Dubai kanske är mest känd för i golfvärlden: Desert Classic Tournament. Turneringen är en av världens största och många av sportens bästa spelare kommer hit för att delta. Golf i Dubai är så pass viktig för turismen att det finns en speciell plan just för att främja golfturismen i området.Det har lett till att det finns en uppsjö golfresor och golfpaket i Dubai för turister både med och utan handikapp.

continued

När du besöker Dubai som golfturist är det viktigt att tänka på prisnivåerna både när det gäller boende och greenfee. Här finns ett antal spektakulära banor och hotell, och kostnaden kan därmed stiga. Då kan det vara bra att köpa ett golfpaket i Dubai för att komma undan för en billigare peng. Om du vill besöka en golfklubb är det också viktigt att i förhand se till att klubben tar emot besökare och inte bara är öppen för medlemmar. Här är det viktigt att också vara ute i god tid för att kunna få tider för att spela på banorna. Det finns mycket att tänka på när du ska boka din golfresa i Dubai. Vi ger dig lite tankar och idéer som du kan låta dig inspireras av samt tips på vad du bör tänka på innan du bokar så att du lättare kan ta reda på vilken sorts golfresa i Dubai som passar dig bäst.

Top things to Do

Spela på golfbanor i Dubai

Al Badia

En av de mest kända banorna i Dubai är Al Badia i Dubai Festival City precis utanför Dubais flygplats. Al Badia är känd för sina vackra dammar, sjöar och vattenfall och representerar perfekt den skönhet och lyx som kännetecknar golf i Dubai. Banan är designad av den legendariske arkitekten Robert Trent Jones Sr, som har ritat runt 500 banor världen runt. ”Solen går aldrig ner över en Robert Trent Jones-bana” är ett uttryck som ofta används om den kände arkitektens verk, och det kan utan tvekan också beskriva en upplevelse på Al Badia. Al Badia anses vara svårspelad även för den mest inbitna golfaren, men drar också många besökare som hellre vill betrakta omgivningarna än spela.

Majlisbanan

En annan klassiker för den som vill upptäcka golf i Dubai när den är som bäst är Majlisbanan. Majlis, som också kallas ”ökenmiraklet” var den första gräsbanan i Mellanöstern och har satt sitt avtryck i Dubais golfhistoria inte bara tack vare detta, utan också för dess design och utformning. Majlis är en grön oas som ligger insprängd i öknen och som är känd för sina sjöar och grönska. Banan har hamnat på Golf Worlds lista över de 100 bästa golfbanorna i världen och är ett av Dubais mest exklusiva golfresmål. Här får du räkna med att öppna plånboken och dessutom vara ute i god tid med bokningen. Men de som har spelat Majlis menar dock att det är mer än värt det. Banan tillhör Emirates Golf Club och är öppen för såväl medlemmar som besökare.

The Montgomerie

The Montgomerie räknas också som ett måste bland golffantaster som vill spela golf i Dubai, och anses vara en av Mellanösterns absolut bästa banor. Målet med Montgomerie var att skapa en golfresort som kombinerade all inclusive-lyx med en design som knöt ihop golfens traditionella skotska greener och de vackra arabiska omgivningarna. Utsträckta gröna greener möter alltså svajande palmer i en unik arkitektur där stadens skyskrapor tornar upp i bakgrunden.

Jumeirah Golf Estates

Om du är ute efter något lite mer speciellt än den klassiska greenen finns det ett flertal golfbanor som byggts efter särskilda koncept. Jumeirah Golf Estates erbjuder golf på fyra teman – jord, eld, vatten och vind. Banorna har designats med de olika elementen i åtanke och tar inspiration från Dubais omgivningar där öken möter vatten. Earth är den mest kända av banorna, och här spelas avslutningen av golfturneringen Race to Dubai. Under högsäsongen kan det vara svårt att få tid, så därför är det viktigt att boka i förväg.

Yas Links

För den som är sugen på en klassisk linksbana med en skruv kan Yas Links, vars stora, vidsträckta greener designats med ett arabiskt tema, vara ett bra alternativ. Banan är känd för att vara mycket avslappnande att spela på. På Sharjah Golf & Shooting Club får den som vill kombinera skytte och golf sitt lystmäte. På denna resort kan du varva turerna på greenen med lerduveskytte och spabehandlingar.

Det finns självklart många andra banor att upptäcka i Dubai för både nybörjaren och proffset. Wadi, Al Awir, Els Club, Jebel Ali och Arabian Ranches är alla vackra och utmanande banor för spelare på alla nivåer.

Did you know that?

Visste du att…

… det i Abu Dhabi, cirka en timmes bilresa från Dubai, finns en golfbana som helt är gjord av sand? Al Ghazal Golf Club har satt sandgolf på kartan. Ett koncept som kanske låter konstigt för de flesta golfare som siktar på att hamna utanför bunkern, men faktum är att det till och med finns tävlingar i sandgolf. Al Ghazal Golf Club har till exempel hållit i World Sand Golf Championship. På banan har greenerna ersatts av bruna kullar som skapats av sand och olja, och som är fasta att gå på. Enligt de som spelat på banan krävs det lite övning för att vänja sig vid sanden.

... Emiratet Dubai grundades 1833 när ätten Al Maktoum slog sig ner på västra sidan av Dubai-viken?

... Dubai har en världskänd vattenpark? Den heter Wild Wadi och har hämtat sitt tema från arabisk mytologi. Ett vattenpardis som är välvärt ett besök!

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

 

Den som vill ha en paus från golfen en stund kan naturligtvis hitta mycket annat att göra. Dubai har ett flertal sevärda attraktioner som bör hinnas med också på en golfresa. Det främsta landmärket är Burj Khalifa som med sina cirka 830 meter räknas som världens högsta byggnad. Många turister ser det som ett måste att åka upp till Burj Khalifas 124:e våning och titta på utsikten. Det går också att besöka Burj Khalifa på natten och njuta av stadens alla ljus i mörkret. Utanför huset finns ett flertal vackra trädgårdar samt världens högsta fontän med vattenkonst.

För den som är sugen på mer klassisk underhållning är Dubais gamla kvarter Bastakia värt ett besök. Kvarteret byggdes under sent 1800-tal för att husera rika köpmän som handlade med fina textilier och pärlor, och de vackra byggnaderna är väl bevarade. Här går det att promenera i de trånga gränderna och till exempel titta på traditionellt hantverk som keramik och möbler. Majlis-galleriet har en stor samling antikviteter som kan vara intressanta att titta på. I en av de gamla byggnaderna ligger också XVA-galleriet, som riktar in sig på modern konst.

Andra aktiviteter

Golf i Dubaihandlar inte bara om banorna. Här finns också ett antal sevärdheter som är väl värda ett besök helt på egen handEmirates Golf Club är ett spektakulärt klubbhus som består av ett antal byggnader, inspirerade av beduintält, som blivit ett landmärke för golfare världen över. Dubai Creek Golf & Yacht Club, vars 45 meter höga klubbhus är karaktäristiskt format som en båt, är en annan sevärdhet. På Dubai Creek Golf & Yacht Club finns också sex restauranger och en tropisk swimmingpool.

När du rör dig i Dubai är chansen stor att du förr eller senare stöter på Dubaiviken, där det finns mycket att se. Marinan, som ligger norr om Al-Maktoum-bron, är full av traditionella så kallade dhow-båtar och området har en rik historia. Vissa av båtarna har även guidade turer där besökaren får vara med en dag i en dhow-seglares liv. Många av de dhow-båtar som ligger förankrade här seglar vidare ner mot Indien, Iran och Afrikas horn.

Om du behöver uppdatera golfutrustningen kan en tur till en av Dubais många shoppinggallerior vara ett tips. Dubai Mall är världens största galleria med sina över 1 200 butiker, så här finns det mycket att hämta även när det gäller golfkläder och golfutrustning. När golfklubborna är inhandlade går det naturligtvis bra att stanna kvar för några av de andra sevärdheterna. Det går till exempel att åka skridskor på gallerians egen rink, besöka spelparken eller det påkostade Dubai Akvarium.

Dubai är känt för sina många gallerior och exklusiva shopping och det finns mycket att se för den som är intresserad. Mall of the Emirates är en annan galleria som gjort sig känd för sitt utbud av aktiviteter och varor. Här finns inte mindre än 75 restauranger och 450 butiker, samt ett nöjesfält och en skidbacke för den som tröttnat på Dubais värme och sol.