All Inclusive

Mallorca

All inclusive på Mallorca– låt dig skämmas bort!

Mallorca har länge stått högst upp på svenskarnas lista över favoritresemål, och inte utan anledning. Med sina stränder, livliga nattliv, kulturella utbud och fascinerande landskap kan Mallorca locka vem som helst! Bland Mallorcas utbud av all inclusive-hotell kan du hitta allt från billiga och bra hotell till de lyxigaste och mest specialiserade all inclusive resorter du överhuvudtaget kan tänka dig. För en semester där du inte behöver bekymra dig om vardagliga saker som mat och aktiviteter, är all inclusive-hotell perfekt – de låter dig fokusera på de viktiga sakerna, vare sig det är total avkoppling, kvalitetstid med familjen eller fina dagar tillsammans med den som står dig närmast. Förutom sol och bad kan du uppleva en rad fascinerande äventyr på denna berömda medelhavsö – läs vidare så berättar vi!

Mallorcas utbud av hotell och resorter är enormt, men för att börja sålla kan du fundera på vad just du vill ha ut av din semester. Om du inte vill röra ett finger på din efterlängtade semester är all inclusive på Mallorca idealiskt för dig. Mat och dryck i överflöd och flera olika pooler att välja mellan.På kvällarna vankas det underhållning om du känner för det – det är bara att slappna av och njuta. Många all inclusive-hotell har egna spaanläggningardär du kan få olika sorters massage och skönhetsbehandlingar, bada bastu, prova på turkiskt bad och mycket mer. (Ibland kostar detta extra, titta på hotellets webbsida.) Inom all inclusive-kategorin kan du hitta precis det hotell eller den resort som passar dig. Det är dessutom inte svårt att hitta resepaket som kombinerar all inclusive-hotell med flygbiljetter och hyrbil.

Mallorca all inclusive– välj vad du vill göra!

Slappa inom hotellområdet

Vill du tillbringa semestern på ett barnvänligt hotell där du inte behöver bekymra dig för ungarna och bara kan fokusera på att ha roligt med dem? Du kan faktiskt då också ha en romantisk kväll med din bättre hälft – många av de barnvänliga all inclusive-hotellen erbjuder barnvaktstjänster! Om du vill koppla bort vardagen totalt i all stillsamhet, ensam eller tillsammans – då finns det all inclusive-hotell som endast är för vuxna, och vissa som till och med fokuserar på par – perfekt för en romantisk solresa! Självklart finns det hotell som välkomnar både barn och vuxna och erbjuder något för båda grupperna. Om du vill fokusera din semester på hälsa och skönhet finns det en hel del all inclusive-hotell som inriktar sig just på detta, med spa, gym, yoga och träningspass.

Roliga och intressanta aktiviteter

Under en resa till Mallorca med all inclusive kan oftast hotellet erbjudaen mångfald av aktiviteter, både på själva hotellet och utanför. Många av anläggningarna är belägna vid en strand och kan erbjuda surfing, dykning, segling, snorkling och kajakturer – om du redan är van kan du bara ge dig ut, och om du är nybörjare erbjuds det lektioner. Det finns ofta lekparker, tennisbanor, minigolf och gym på hotellet. Vissa hotell erbjuder pilbågsskjutning, ping-pong, guidade promenader, biljard, volleyboll, m.m. –det är bara att börja leta efter det hotell som erbjuder de aktiviteter du skulle vilja pröva på.

Var på Mallorca ditt boende är beläget kan spela roll för den typ av semester du vill ha – och vare sig du vill vara nära den livliga kusten runt Palma de Mallorca eller föredrar att bo på den lugnare nordkusten i Alcudia eller Pollensa kan du hitta ett all inclusive-hotell som passar dig. Dessutom ligger Alcudia och Palma de Mallorca bara någon timme ifrån varandra med buss eller bil, så om du bor på den ena kusten är det bara att åka på en dagsutflykt till den andra. Vägen mellan de två är dessutom mycket imponerande där den slingrar sig mellan branta stup och djupa dalar – den får en verkligen att inse att Mallorca inte bara är en strandö utan också en bergsö!

Drakgrottorna i Porto Cristo är ett av de populäraste utflyktsmålen på Mallorca – dessa fascinerande droppstensgrottor har varit en sevärdhet sedan 1935. Det tar ungefär en timme att gå igenom dem, och du får också höra en vacker konsert i romersk stil och ta en tur på sjön som leder in till grottorna. Grottorna har dessutom en jämn temperatur på 21 grader – svalt och skönt när sommartemperaturerna stiger eller solbrännan skaver!

Guidade rundturer i Alcudias gamla stadsdel är också en av favoriterna – själva området beboddes redan under bronsåldern, men förvandlades till en by när romarna kom. År 1362 grundade kung John den II av Aragon själva Alcudia och byggde de stadsmurar du än idag kan vandra på. Den stadsplan som utformades då är den som fortfarande finns, så om du vill vandra runt och insupa gångna tider och fantisera om hur Mallorca var på den tiden är Alcudia definitivt stället för dig.

Udda fakta om Mallorca

Det spanska kungahuset har ett palats i Palma de Mallorca där de ofta tillbringar augusti månad. Rafael Nadal, den världsberömde tennisspelaren, är född på Mallorca och tränade på öns berömda tennisskola. När det gäller andra kändisar som väljer att besöka Mallorca är listan alltför lång för denna artikel: Jim Carrey, Jensen Button, George Clooney, Paris Hilton, Michael Douglas med fru, Emilio Ingrosso, Malin Berghagen, Alexandra Charles, Michael Bindefeld, för att bara nämna några få... Det är helt uppenbart att ön har något som charmar alla typer av människor – så bara håll ögonen öppna, du vet aldrig vem du kan stöta på!

Mallorca har med bergskedjan Serra de Tramuntana fått en plats på UNESCO:s världsarvlista –ta en tur dit och du kommer att förstå varför. För denna undersköna natur är kamera ett måste!

All inclusive Mallorca–ge dig ut på upptäcktsfärd och upplev det lokala livet

Om av någon anledning ditt all inclusive-hotells alla frestelser inte hindrar dig från att vilja gå på upptäcktsfärd, finns det stränder runt hela ön som är helt annorlunda än de ibland fulla stränderna runt turistbyarna. För en unik strandupplevelsekan du testa Cala Deià, nära Sóller på öns västkust (ett populärt ställe för kändisar att lägga till med sina båtar). Stranden utgörs av småsten men vattnet är kristallklart och man kan solbada på klipporna. För en annan typ av strandupplevelse tar du dig till S’illot Beach, mellan Alcudia och Pollensa. Båda dessa exklusiva stränder har barer och restauranger, men du kan också be ditt all inclusive-hotell att packa en picknick åt dig.

På Mallorca finns det ett flertal marknader, små som stora, som du kan besöka.En av de större marknaderna hålls varje vecka i Inca. Staden är främst känd för sina läderprodukter, men under hösten hålls Dijous Bo, då marknaden av tradition utökas med tävlingar för bönder, hästuppvisning, musikarrangemang och restauranger och barer som håller öppet natten lång. Vid de olika stånden säljer nu innehavarna i traditionella kläder, förutom de vanliga lädervarorna och hantverken, även godsaker och mat.

En annan marknad värd att besöka är den i Puerto Pollensa. Marknaden som startade så sent som 1986 hade från början ett 50-tal stånd, men idag uppgår de till drygt 200. Passa på att köpa frukt och grönt och annat gott att äta. Ta med dig det goda du hittar och ha picknick på sandstranden, eller ta in på en restaurang med havsutsikt. Passa även på att bege dig in i den pittoreska stadens gränder och du kan bland mycket annat hitta lokala kläder, smycken och lergods. Vill du ha en kväll då du kan lyssna till vågorna är Puerto Pollensa stället för dig – nattlivet är väldigt lugnt.