Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Ta chansen att fynda på outlet i Arlanda

För många är Arlanda kanske framför allt förknippat med en enda sak: flygplatsen. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på att Arlanda är den största och viktigaste flygplatsen i Sverige, med runt 20 miljoner resenärer varje år. Vid ett besök märker du dock snabbt att Arlanda är mer än bara en vältrafikerad flygplats full av liv och rörelse. Här finns riktigt fina möjligheter till shopping, såväl på som i närheten av flygplatsen. För att få chans till riktiga kap kan du besöka en outlet i Arlandastad som säljer sportutrustning till outlet-priser – Stadium Outlet Arlanda i shoppingcentret Eurostop Arlanda. Utöver denna outlet finns här också en mängd andra butiker av olika slag. Oavsett om du vill shoppa lite i väntan på ditt flyg eller om du reser hit speciellt för shoppingens skull lär du knappast bli besviken.

continued

Shoppingområdet Arlandastad ligger bara några minuter med bil från flygplatsen och här hittar du förutom det stora shoppingcentret Eurostop Arlanda även flera fristående butiker, hotell och restauranger. Oroa dig inte över parkeringen – med cirka 1 400 parkeringsplatser är man väl förberedd för de shoppingsugna besökarna. Det går även fint att åka hit med tåg från Stockholm eller Uppsala. Eurostop Arlanda, som är en av flera Eurostop-anläggningar i landet, invigdes 1992 och den allra största butiken i shoppingcentret är ICA Maxi, men här finns även exempelvis KappAhl, Lindex och Dressmann. I början av 2000-talet fanns i närheten även ett stort outlet-center vid namn Arlandastad Outlet Village. Det finns inte längre kvar, men är du ute efter sportkläder och -utrustning har du fortfarande chans att fynda på outlet i Arlandastad.

Top things to Do

Handla billigt i Arlandastad med outlet för sportintresserade

Stadium Outlet Arlanda är en del av Stadiumkoncernen och det finns åtskilliga Stadium Outlet-butiker spridda över hela landet. Här säljs sportutrustning och idrottskläder till priser som ofta är betydligt lägre än i vanliga butiker – precis som det ska vara i en äkta outletbutik – och det finns goda chanser att fynda. I butiken hittar du varor för en lång rad olika idrotter, såväl inomhussporter som utomsporter, och för alla nivåer. Outletbutiken passar perfekt att besöka om du är i behov av nya skidor, nya golfklubbor eller en ny tennisracket. Eller är du kanske på jakt efter ett par nya skor? Då finns här allt från sneakers till löpar- och fotbollsskor. Det finns ett stort och varierat utbud av varumärken på Stadium Outlet i Arlanda och här säljs bland annat Nike, Adidas, Asics och Puma för den som vill ha allroundkläder och -produkter, liksom mer specialiserade varumärken som Rossignol, Salomon och Haglöfs. Eftersom utbudet ständigt byts ut finns det alltid nya intressanta saker att upptäcka. Du hittar Stadium Outlet i Arlandastad på plan 1 i Eurostop Arlanda-byggnaden, alldeles bredvid E4:an.

Försäljningen av golf- och friluftsutrustning passar för övrigt mycket bra här, eftersom området kring Arlandastad är berömt för både golf och friluftsliv. Arlandastad Golfs golfbanor passar både nya och rutinerade golfspelare och här har flera stora golftävlingar hållits. Två av de fyra banorna (Mastersbanan och Nya banan) är öppna för gästande spelare. Är du sugen på mer konditionskrävande aktiviteter finns det gott om fina motionsspår i närheten där du kan springa sommar, vår och höst och åka skidor på vintern. Du tar dig även snabbt ned till Mälaren där det vintertid finns möjlighet att åka långfärdsskridskor eller ta härliga promenader på isen, när den väl har frusit tjock nog.

Har du lite tid över mellan shoppingturerna, eller kanske innan ditt plan lyfter om du ska flyga från Arlanda, finns det flera trevliga utflyktsmål i närheten. På Steninge slott i närheten av Mälaren kan du gå på guidad vandring och i Steninge Slottsgalleria strax intill, som ligger i en gammal stenlada, finns flera butiker för spännande shopping och även ett trevligt kafé. Lite längre bort ligger Sigtuna som är en av Sveriges allra charmigaste städer. Här kan du vandra runt på kullerstensgatorna som kantas av små mysiga färgglada hus som rymmer bokaffärer, kaféer, restauranger och presentbutiker. Se bara till att böja på huvudet när du går in i vissa av dem, för i de här gamla trähusen är dörröppningarna ibland riktigt låga! Sigtuna ligger mycket vackert alldeles vid vattnet, så du kan även gå ned och titta på båtarna i småbåtshamnen eller sommartid leta reda på en härlig badplats.

Did you know that?

Spännande fakta om outlets och Arlandastad

Visste du att outlet på svenska även kallas för fabriksbutik? Det svenska namnet kommer sig av att den här typen av butiker förr i tiden brukade ligga alldeles intill fabrikerna där varorna tillverkades. Här kunde varor säljas direkt från tillverkningen utan några mellanhänder, vilket innebar att priserna blev lägre. Samma princip gäller även idag, men nu är det vanligare att outletbutiker placeras där det är lättare för kunderna att nå dem, exempelvis i anslutning till ett redan existerande shoppingcentrum. Precis som är fallet för Stadium Outlet Arlanda alltså! Här har du chans att slå två flugor i en smäll och både göra outlet-fynd och handla i de vanliga stora butikskedjorna, utan att behöva förflytta dig mer än några meter.

De allra första outletbutikerna dök upp i östra USA på 1930-talet. Då var det framför allt skadade varor (andrasortering) och överblivna lager som såldes och från början fick endast anställda på fabriken handla där. När man märkte vilket sug det var efter produkterna öppnade man dock snart upp dem även för andra spekulanter, men ända fram till 1970-talet var huvudsyftet att bli av med restlager och skadade produkter som inte kunde säljas på annat vis. Numera säljs även ”prima” produkter i outlets och att handla på outlet har blivit ett populärt sätt att fynda som uppskattas speciellt av dem som älskar ett visst varumärke.

När du åker från Arlandastad till flygplatsen Arlanda ser du på höger sida ett märkligt cirkelrunt bostadsområde. Kanske har du undrat över vad det är? Det är ”Nybygget” som ägs och drivs av Arlandastad Holding. I själva verket är det inget bostadsområde alls utan är en permanent husutställning med ett tjugotal visningshus från Sveriges ledande hustillverkare. Eftersom husen är samlade på ett och samma ställe kan du i lugn och ro jämföra olika hustyper och tillverkare och även få inspiration inom områden som design, inredning och trädgård. Förutom villor i olika storlekar finns det även friggebodar, garage, lekstugor och fritidshus.

The local perspective

Shoppa och umgås med lokalbefolkningen

På Nybygget är det som sagt ingen som bor på riktigt – husen är enbart för visning – men det finns flera trevliga bostadsområden alldeles i närheten av Arlanda och Arlandastad, exempelvis Märsta och Rosersberg. Även lokalborna passar naturligtvis på att shoppa på outlet i Arlandastad, handla på Eurostop Arlanda och besöka alla affärerna på själva flygplatsen Arlanda. Långt ifrån alla som åker till flygplatsen ska nämligen ut och flyga; många vill bara passa på att besöka de många spännande och exklusiva butikerna där. Vissa butiker ligger efter incheckningen, och hit kommer du bara om du har en giltig biljett, men ett stort antal är även öppna för allmänheten och många av dem är samlade i trendiga SkyCity. En helt annan shoppingupplevelse som är populär bland befolkningen är att gå på bakluckeloppis. Faktiskt har bakluckeloppisen i Lunda-Arlanda, som ligger knappt 15 minuter med bil från Arlandastad, utsetts till en av Sveriges trevligaste bakluckeloppisar.

Passa gärna även på att upptäcka den idylliska landsbygden runt Arlandastad, där du kan träffa på de lokala bönderna och här och var stanna till vid ett mysigt och genuint kafé eller en trevlig restaurang. Faktiskt behöver du inte ens ta bilen för att komma ut bland sädesfälten och åkrarna. Gå bara norrut genom skogen från Arlandastad så är du strax ute på den riktiga landsbygden. Arlanda och Arlandastad må vara livliga knutpunkter för handel och transport, men lugnet och stillheten är aldrig långt bort.

Har du fått mersmak av outletshopping efter ditt besök på Stadium Outlet i Arlandastad finns det även fler outletbutiker i närheten. Cirka 25 minuter från Arlandastad ligger outletbyn Stockholm Quality Outlet med över 50 butiker samlade, och här hittar du det mesta inom mode, skor, inredning, väskor och mycket annat. Tänk på att det kan bli mycket folk här inför jul och under reaperioderna, men tack vare de generösa utrymmena mellan butikerna blir trängseln ändå inte så farlig. Med gratis parkering i upp till fyra timmar, två lekplatser för barn, restauranger och kafé är det här en trevlig plats för hela familjen att besöka.

Shoppa loss på Arlanda med outlet och shoppingcenter

På Arlanda och i Arlandastad väntar riktigt härliga shoppingupplevelser! Här hittar du några av Sveriges trendigaste butiker och affärskedjor och, särskilt på flygplatsen, ett stort utbud av olika restauranger och kaféer. Tack vare möjligheten att shoppa på outlet i Arlandastad har du även chans att köpa allt som har med sport och idrott att göra till extra billiga priser. Välkommen till Arlanda och Arlandastad – här bjuds det på mycket mer än bara flyg!