Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Bangkok

Intro

Härlig prisvärd shopping i Bangkok

Thailand och Bangkok är några av de mest populära resmålen bland svenskarna idag och det är inte svårt att förstå varför. Solen, värmen, maten och de vänliga människorna lockar – för att inte tala om shopping-Bangkok! Här finns allt du kan önska och shoppingupplevelsen är någonting extra i sig. Här kan du strosa i stora, luftiga shoppingcenter av högsta internationella klass där du hittar allt från elektronik till de senaste modekläderna. Om du vill söka dig utanför shoppingcentren och möta lite mer av den lokala kulturen finns det även myllrande, färggranna marknader där doften av mat och rökelse ligger tjock över stånden, så efter en hel dag av shopping kan du njuta av god och prisvärd mat i någon av de många restauranger som finns i varje köpcentrum, eller för en mer autentisk upplevelse, hos någon gatuförsäljare på marknaden.

continued

I Bangkok finns något för alla, både den som söker internationell lyx och flärd och den som vill se mer traditionellt thailändskt stadsliv. Men det bästa av allt är att du inte behöver välja, för i Bangkok har du alltid nära till allt. Bangkok är Thailands huvudstad och har drygt 8 miljoner invånare. Det är ett av Sydostasiens viktigaste ekonomiska centrum och ett av världens mest populära turistmål med tiotals miljoner turistbesök varje år. Packa lätt, eller bered dig på att köpa en extra resväska på plats, för shopping i Bangkok får du inte missa! Här hittar du allt mellan himmel och jord och det mesta du söker kan du hitta till riktigt förmånliga priser. Staden har flera stora shoppingcenter i internationell stil, med kvalitetsvaror av både thailändskt och internationellt ursprung, så här hittar du både stora märken och lokala fynd.

Top things to Do

Bangkok-shopping

I Bangkok finns de stora varumärkenas butiker, som Hermès, Chanel och Prada, restauranger med internationellt kök, flotta cocktailbarer och stora kafékedjor som du kommer att känna igen. Men det finns även flera shoppingcenter i Bangkok där du kan strosa mellan små butiker eller enkla stånd och som säljer sådant som du inte hittar någon annanstans. Det är lätt att ta sig mellan de olika stadsdelarna med lokaltrafiken, så du kan enkelt välja precis det du vill göra eller se i den här fantastiska staden.

Vilka är de mest typiska sakerna som du kan ta med dig hem efter en resa till Thailand med shopping i Bangkok? Billiga kläder, väskor, accessoarer, DVD-skivor och kanske någon elektronikpryl är något de flesta uppskattar att handla på något av Bangkoks shoppingcenter. Men glöm inte bort att det även finns typiska thailändska specialiteter som du kan vilja ta med dig hem. Tyger, kläder och sjalar av siden, hantverk i form av bruksföremål och prydnadsföremål i trä, traditionella smycken, kryddor och mat … Ja, listan kan göras hur lång som helst. Här är en lista över några av de bästa shoppingcentren Bangkok har att erbjuda.

MBK (Mah Boon Krong) är kanske Bangkoks populäraste shoppingcenter, i alla fall bland turister. Det är ett enormt varuhus med tusentals olika butiker och stånd. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord till låga priser, som också ofta går att pruta ned ytterligare. Du hittar mobiltelefoner, kläder, DVD-skivor och elektronik, väskor, accessoarer, smycken, kosmetika och mycket mer. Den som planerar ett besök här får inte vara rädd för att trängas, men här kan du göra riktiga fynd. Högst upp i huset finns många restauranger, både inhemska och utländska, med ett stort utbud att välja från. Du kommer enklast hit med skytrain till stationen National Stadium Station eller till stationen Siam.

Siam Paragon är ett av Bangkoks lyxigaste shoppingcenter. Här hittar du världskända varumärken som Prada, Louis Vuitton, Hermès, Burberry och många fler. Du kan shoppa kläder, elektronik, sportartiklar, böcker och mycket mer, till priser som ligger på internationell nivå. På entréplanet ligger en stor mataffär, Gourmet Market, med mycket stort och bra utbud. Här ligger också det berömda Siam Ocean World, ett enormt akvarium och undervattenscentrum där du kan upptäcka spännande havsdjur och till och pingviner! Hit tar du dig med skytrain till stationen Siam.

The Emporium är precis som Siam Paragon ett av Thailands allra lyxigaste varuhus. Här hittar du designermärken som garanterat är äkta, till exempel Gucci, Dior och Rolex, men även andra kvalitetsvaror som till exempel mode och accessoarer till bra priser. The Emporium ligger direkt intill till skytrainstationen Phrom Phong.

Pantip Plaza hittar du allt och lite till inom hemelektronik. Här har du inte mindre än fem våningar med massor av olika butiker och stånd som alla säljer utrustning, programvara och tillbehör. Stort urval och bra priser gör att du garanterat hittar något att ta med dig hem. Pantip Plaza ligger cirka 600 meter från Central World, nära Siam Square.

Did you know that?

Visste du att …

... Bangkok har världens största buddhastaty av massivt guld? Den fanns gömd under många lager med gips i hundratals år, och det var inte förrän den tappades i marken under en flytt som den dolda guldstatyn uppenbarade sig. Statyn finns att beskåda i templet Wat Traimit.

… att Bangkoks fullständiga namn är mycket, mycket längre? I dagligt tal är Bangkok känt som bara Bangkok, men dess fullständiga (ceremoniella) namn är faktiskt Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Detta gör det till världens längsta ortsnamn.

… Bangkok är världens varmaste stad? I alla fall om man ser till den genomsnittliga temperaturen under hela året, som landar på hela 28 grader. Bangkok befinner sig inte oväntat i den tropiska klimatzonen. Den varmaste månade på året i Bangkok är april.

Find things you can do in Bangkok

The local perspective

Shoppa och roa dig som bangkokborna

Shopping i Bangkok är något som det verkligen är värt att sätta av tid för under din thailandsresa. Stanna gärna några dagar så att du hinner se och uppleva så mycket som möjligt av den här sprudlande, myllrande staden och även lära känna den lokala kulturen lite. I Bangkok finns massor av shoppingcenter, marknader och butiksområden som är välbesökta av lokalbefolkningen och som alla har sin egen specifika karaktär. Du kan också passa på att boka in lite sightseeing, för här finns mycket spännande att se. I Bangkok blandas historia och nutid på ett spektakulärt sätt, med sirligt ornamenterade buddhistiska tempel intill skyskrapor med kontorslokaler och lyxhotell. Gamla stadsdelar med trähus och små kanaler ligger intill motorvägar med ständigt tät trafik. Bangkoks nöjesliv är varierat och spännande. Och för lite mer lokal shopping följer här några marknader och ett shoppingcenter att välja på:

Chatuchak helgmarknad (även kallad J.J.) är en gigantisk marknad som täcker mer än 150 000 kvadratmeter. Enligt många är det den bästa och största marknaden i Bangkok. Här hittar du kläder, smycken, accessoarer, thailändskt hantverk och mycket mer. Här kan du göra fynd, men glöm inte att pruta! Marknaden är öppen lördagar och söndagar. Ta tunnelbanan till Kamphaeng Phet eller skytrain till stationen Mo Chit.

Pratunam Market har öppet varje dag. Här hittar du kläder, tyger, silke och annat till mycket bra priser, så länge du kommer ihåg att pruta. Hit kommer du genom att åka skytrain till stationen Ratchathewi eller Chit Lom.

Chinatown är en av Bangkoks allra äldsta stadsdelar. Här finns en myllrande marknad där du kan tillbringa flera timmar med att botanisera bland kläder, elektronik, verktyg, husgeråd och mat med mera. Yaowarat Road i Chinatown har många guldbutiker och juvelerare. Här finns också massor av spännande matstånd och restauranger.

Terminal 21 är ett gigantiskt varuhus med nio våningar och cirka 600 olika butiker, plus massor av restauranger och kaféer. Det här varuhuset är mycket populärt både bland bangkokbor och bland turister. Det är inrett som en flygplats, med en destination på varje våningsplan. Här ligger till exempel Tokyo, Istanbul och Paris. Här finns mycket kläder, smycken, accessoarer, väskor och roliga, annorlunda prylar. Hit kommer du med skytrain till stationen Asoke.

Bästa tiden att åka till Bangkok

Till Bangkok kan du resa i stort sett året runt, men man brukar säga att den bästa tiden är mellan november och februari. Då är det nämligen inte lika stor risk för regn som under resten av året. Klimatet är tropiskt och styrs av monsunregnen, som inträffar relativt regelbundet varje år. Den regnigaste månaden brukar vara september och den torraste januari. Något som kan vara värt att tänka på är att det är högsäsong under den torra perioden och att många svenskar väljer att förlägga sin thailandsresa till jul- och nyårsveckorna. Det innebär att priserna på flygbiljetter till och hotell i Thailand kan vara högre då än under resten av året, om du inte är ute i riktigt god tid med din bokning.