Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Barcelona

Intro

Barcelona, shopping med smak och stil

Den katalanska huvudstaden är ett av de populäraste resmålen när svenskarna väljer destination för sin långweekend, och om du någon gång varit i Barcelona förstår du varför. Staden har blivit ett centrum för mode och kultur. Med sin vackra arkitektur, goda mat och spännande stadsdelar är Barcelona ett givet resmål för den som vill komma bort från vardagen, om än bara för en helg. Staden erbjuder dessutom mycket bra shopping, något som inte är att missa under din vistelse. Barcelona har ett levande kulturliv, med många konstnärligt engagerade människor, vilket också yttrar sig i ett levande intresse för mode och kläder.Barcelonaborna har bra smak och är inte rädda för att experimentera med olika stilar och trender. Att ta tillfället i akt och besöka butikerna som Barcelonaborna själva föredrar när de gör sin shopping är ett måste.

continued

Om du vill söka dig lite bortom den mer turistinriktade shoppingen i Barcelona och upptäcka mer av den lokala charmen kan du till exempel bege dig till kvarteren i Raval eller stadsdelen Gràcia som ligger vid berget Tibidabos fot. Är det lokala designers eller vintage du är ute efter så är det definitivt hit du bör söka dig. Det finns såklart även shoppingcenter om du skulle känna dig lite lat och vilja ha allt på en plats någon dag. Men Barcelona är också så mycket mer än bara bra shopping. Staden har en mängd sevärdheter och museer som är värda att besöka. Det finns ofta mer att se än vad det finns tid till, så du bör göra ett urval av de mest intressanta sevärdheterna. Här följer en shoppingguide som hjälper dig att checka av så många sevärdheter som möjligt utan att behöva kompromissa med din shopping.

Top things to Do

Njut av shopping-Barcelona

Sevärdheter och Shopping i Barcelona

Barri Gòtic, de gotiska kvarteren, är Barcelonas gamla del. Det var här allt började, så varför inte börja din shoppingrunda här? Med sina trånga gränder, historiska byggnader och gemytliga torg kan du utan svårigheter promenera i timmar och drömma dig bort. Utgå från Plaça de Catalunya och ta dig nedåt längs med Portal de l’Àngel. Här hittar du en mängd internationella butiker. På Portal de l’Àngel ligger bland annat de spanska jättarna Mango och Zara, två H&M-butiker, Massimo Dutti och många fler. På Carrer d’Avinyo finns flera stora butiker, som American Apparel, men också många små och gemytliga butiker med mindre designers, vintage och second hand. La Petite Parade är en av många vintagebutiker på den här gatan och här säljs både kläder och smycken. I Barri Gòtic finns, förutom bra shopping, några av Barcelonas sevärdheter. Du hittar bland annat Barcelonas katedral, Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia där Sankta Eulalias, stadens skyddshelgon, krypta finns. I Gòtic ligger många trevliga kaféer och restauranger. Här kan du enkelt hitta en plats där du kan koppla av på något av de pittoreska torgen och avnjuta ett glas sangria innan du fortsätter shoppingrundan. Varför inte sippa på en cortado samtidigt som du äter en italiensk glass i skuggan av den vackra katedralen Santa María del Pi på Plaça del Pi? Plaça Reial är ett populärt torg för Barcelonas uteliv, precis invid Las Ramblas, med en stor fontän i mitten och palmer som för tankarna till ljumma nätter på Kuba. Här ligger barerna och restaurangerna tätt, och det finns även ett antal nattklubbar för den som är sugen på mer liv och rörelse efter solnedgången.

Avenyn Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia är där de flesta exklusiva butikerna håller till, och det är en av de största avenyerna i Barcelona och anses vara den dyraste gatan i hela staden. Här huserar en mängd butiker, restauranger och även många av stadens banker och kontor. Avenyn sträcker sig från Plaça Catalunya ända upp till Carrer Gran de Gràcia, där stadsdelen Gràcia tar vid. I Gràcia hittar du exklusiva butiker som Armani, Cartier, Louis Vuitton och Jimmy Choo, men även COS har en butik här. På Passeig de Gràcia ligger också flera restauranger, bland annat den prisbelönta restaurangen Roca Moo, som år 2012 fick sin första Michelinstjärna. Avenyn är också känd för sin arkitektur. Det är till exempel här du hittar två av den erkände arkitekten Antoni Gaudís byggnader, Casa Batlló och Casa Milà, båda två klassade som världsarv av UNESCO. Byggnaderna är idag museer och öppna för allmänheten, men bara att beundra den vackra arkitekturen utifrån är en upplevelse i sig.

Shoppingcenter i Barcelona

I Barcelona finns flera shoppingcenter för den som föredrar att ha allt på en och samma plats. Spaniens jättekedja El Corte Inglés har flera shoppingcenter i Barcelona. Den största hittar du centralt vid Plaça Catalunya. Här finns ett stort sortiment av många internationella klädmärken, musik och böcker, köksredskap med mera. På bottenvåningen finns även varuhusets egen matbutik och en delikatessbutik.

I Maremagnum, ett shoppingcenter i Barcelonas hamn, hittar du flera av de populära spanska klädkedjorna. Här delar Bershka, Mango och Desigual utrymme med butiker som Lacoste och Jack&Jones. Om kvällarna förvandlas Maremagnum till en plats för nattliv, med flera barer och nattklubbar.

La Roca Village är en designeroutlet nära Barcelona, med fler än 130 butiker, och här hittar du nedsatta priser på märken som Gucci, Diesel och Levis. Shoppingcentret ligger en bit utanför Barcelona, i Santa Agnès de Malanyanes. Här hittar du även Michael Kors outlet. Passa på att äta middag i Santa Agnès de Malanyanes innan du åker tillbaka till Barcelona, och upplev en genuint katalansk småstad.

 

Did you know that?

Visste du att …

… Antoni Gaudí inte var den ursprungliga arkitekten för mästerverket Sagrada Família? Basilikan anses idag vara den surrealistiske och berömde arkitektens mästerverk, och Barcelonas stora stolthet, men Gaudí fick inte ansvaret för basilikan förrän år 1883, då den ursprunglige arkitekten Francisco de Paula del Villar pensionerades. När Gaudí tog över arbetet förändrade han snabbt designen och anpassade den efter sin radikala stil. Basilikan är ännu inte färdigkonstruerad.

… Barcelona är en plats där människor bott väldigt länge? Det finns arkeologiska fynd som sträcker sig så långt tillbaka i tiden som till 5500 f.Kr.

… Barcelona har utsetts till strandstad nr 1 i världen av National Geographic? En av de populäraste stränderna är Barceloneta, men det var inte förrän 1992 inför de olympiska spelen som Barcelona verkligen satsade på den och gav den en välbehövlig ansiktslyftning.

 

Find things you can do in Barcelona

The local perspective

Genuina lokala butiker i Barcelona

Raval var tidigare Barcelonas lite ruffigare stadsdel, men har under de senaste åren fått ett bättre rykte och blommat upp med små, alternativa och välsorterade butiker. Stadsdelen är nu ett paradis för vintagefanatiker som letar efter annorlunda, mer genuin shopping i Barcelona. Precis som Barri Gòtic är denna stadsdel, på andra sidan om Las Ramblas, en labyrint av små gator och gränder. På Carrers dels Tallers finner du en mängd secondhandbutiker. Vintage Kilo, Retro City och Holala! är några av favoriterna. På Tallers finns också många skivbutiker som även inriktar sig på indiefilm. Här kan du fynda specialutgåvor av både musikalbum och filmer. Nuovum España är en annan pärla i Raval. I den här butiken säljs plagg från unga, lokala designers. Här hittar du till exempel de populära skorna från Deux souliers.

Längre ner i Raval, på Carrer d’en Robador, ligger Flamingos Vintage CLUB, en vintagebutik som importerar plagg från USA. När du kommit så här långt ner i Raval bör du ta dig vidare till Rambla del Raval, fyllt med uteserveringar och palmer. Här kan du slappna av med en drink på någon av uteserveringarna samtidigt som du beskådar en gigantisk och knubbig katt. Kattstatyn är skapad av den colombianske konstnären Fernando Botero och köptes in av Barcelona stad år 1987. Statyn stod ursprungligen i parken Ciutadella, men hamnade till slut på Rambla del Raval efter flera anhalter. Katten har till och med varit besökare på de olympiska spelen som hölls i Barcelona år 1992. I Raval ligger även det populära konstmuseet för modern konst, MACBA. Förutom modern konst erbjuds även underhållning i form av uppvisningar i skateboardåkning, då många av stadens skejtare håller till vid museets entré.

Stadsdelen Gràcia lutar sig uppåt mot berget Tibidabos sluttning. I det här området är det inte lika tätt med turister, och det är här du har chansen av att uppleva en av Barcelonas mer genuina delar. Området är gemytligt och det är här många av stadens unga konstnärer bor. Här finns många mindre butiker som säljer plagg från lokala designers, vintage och second hand. Revolution är en populär vintagebutik som ligger på Carrer de Verdi. På Torrent de l'Olla hittar du butiken Greenlifestyle, en secondhandbutik som fokuserar på rättvisemärkt och hållbarhet. Pinc Store, i hörnet av Torrent de les Flors och Carrer de l'Encarnació, är en liten butik och studio där en lokal designer tillverkar och säljer sina plagg. Efter din shopping kan du sätta dig på en uteservering på något av de många torgen, beställa en kaffe eller några tapas och bara insupa atmosfären. Alternativt beger du dig upp till