menu Välj kategori Expedia RUM
A GUIDE TO DANISH DESIGN IN COPENHAGEN A GUIDE TO DANISH DESIGN IN AARHUS
Mette Barfod

Mette Barfod, chefredaktör på danska interiörmagasinet RUM, har pekat ut några av hennes favoritplatser för design på den här interaktiva kartan.


Nørrebro är Köpenhamns mest mångkulturella stadsdel; det är ett ungt, färgglatt och jordnära område. Här finns en härlig blandning av exklusiva designbutiker bredvid en billig kebabrestaurang. Utforska antikaffärerna på Ravnsborggade, strosa i designbutiker på Elmegade och Jægersborggade och promenera i vackra Assistens kyrkogård. Ät middag i området kring Sankt Hans Torv och njut av en rolig utekväll. Nørrebros vibrerande dynamik gör att alla känner sig hemma.

Østerbro är ett av de mest gröna områdena i Köpenhamn och här ligger även Danmarks största offentliga park Fælledparken. Med sina breda gator är Østerbro en vänlig och välkomnande stadsdel som lockar många unga och även mer etablerade familjer. Det ligger vid vattnet med närhet till designbutiker, mysiga kaféer och delikatessaffärer och här hittar du även Köpenhamns mest berömda staty Den lilla sjöjungfrun.

Innerstaden, som är hjärtat av Köpenhamn, är full av liv hela dagen. Det är här världens längsta gågata Strøget ligger. Den går från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv och kommer inte att göra dig besviken. Vid Nyhavn kan man njuta av en båttur för att lära sig mer om den gamla stadens historia eller dricka en öl i solen vid de vackra kanalerna. Innerstaden har allt: sevärdheter, shopping, parker, mysiga kaféer och barer samt många danskar som cyklar runt på sina cyklar.

Frederiksberg är Köpenhamns lite finare område, i jämförelse med Nørrebro och Vesterbro. Många av områdets invånare är lite äldre och mer etablerade, och här hittar du stora vackra villor som får dig att undra om du är kvar mitt i storstaden. Frederiksberg är en grön oas med flertalet vackra naturområden men även bra shopping, populära restauranger och skridskoåkning på vintern - det finns något för alla här.

Vesterbro är det absoluta favoritstället för alla Köpenhamns hipsters. År 2014 blev området rankat som nummer 4 av 10 mest hipstriga områden i världen. Området är hippt och modernt med häftiga butiker, gott kaffe, många fashionistas och ett bra nattliv i Köttbyn - där även några av stadens bästa restauranger är belägna. Missa inte en mysig, inspirerande och kreativ upplevelse i det här härliga området!

Valby är kanske inte det område som man som besökare prioriterar att besöka, men låt dig inte luras. Områdets popularitet växer i snabb takt och det finns många möjligheter för dig som besökare här. Det finns ett stort köpcentrum, Spinderiet, som har drygt 50 butiker med utmärkt shopping och runt om i området finns det vackra gröna oaser, små kaféer och närhet till hipstermeckat Vesterbro.

Latinkvarteret går inte att missa om du är i Århus. Området är en upplevelse i sig själv som strålar av charm och har många eleganta butiker. Här finner du de äldsta husen i Århus och på de många mysiga och sneda gatorna hittar du otaliga second hand butiker och designaffärer. Området karaktäriseras av kullerstenar som är kantade med mysiga kaféer.

Aarhus svar på Köpenhamns Nyhavn. På ena sidan floden breder kaféer ut sig så lång ögat kan nå medan den andra sidan kantas av barer och nattklubbar. Här njuter både invånare och turister av den vackra utsikten över en god lunch för att sedan shoppa på Strøget.

Trøjborg har allt - mysiga gator, fina affärer, gångavstånd till centrum och utsikt över den vackra skogen Risskov. På Trøjborg hittar man allt från Röda Korset-affärer till kända designbutiker. Området är fullt av liv och är populärt bland både unga och gamla - och alla däremellan.

Århus svar på Köpenhamns Nyhavn. På ena sidan floden breder kaféer ut sig så lång ögat kan nå medan den andra sidan kantas av barer och nattklubbar. Här njuter både invånare och turister av den vackra utsikten över en god lunch för att sedan shoppa på Strøget.

Vestergade har nästan fått status om sig som en egen stadsdel. Här ligger stadens bästa kaféer sida vid sida med moderna butiker och gallerier. Gatan har verkligen kommit till liv de senaste åren och är en riktig favorit bland många konstnärer.
Casashop

CasaShop har ett av stadens största utbud av dansk och internationell design samt över 30 års historia utspritt på den 400 kvadratmeter stora butiken på Store Regnegade.

normann

Med en imponerande flaggskeppsbutik i en renoverad gammal biograf i Østerbro har Normann Copenhagen skapat ett modernt universum fyllt med allt från möbler till porslin, musik, parfym och kläder.

HAY

Det danska märket Hay står för innovativ och kvalitetsinriktad inredning, vilket tydligt genomsyrar deras butik på Strøget.

Georg Jensen

Med en historia som sträcker sig över mer än 100 år kombinerar Georg Jensen unik, handgjord kvalitet med en tidlös estetik. Här kan man hitta allt från smycken till inredning.

Stillleben

Stilleben har en kombination av vardagliga inredningsartiklar och mer exklusiva unika produkter. Här finner du dekorationer, keramik, textil, accessoarer och smycken från danska och internationella designers. Stilleben drivs av Ditte Reckweg och Jelena Schou Nordentoft.

Playtype

Playtype Concept Store säljer typografibaserade produkter i sin butik på den chica gatan Værnedamsvej. Här kan du köpa affischer, koppar, tröjor och vinylfodral - allt kännetecknade av deras lekfulla typografi.

Geismar

Geismars Væverier grundades år 1866 och har sedan dess levererat klassisk design av högsta kvalitet; så som täcken, dukar och lakan i egyptisk bomull.

Danskmadeforrooms

“Kvalitet framför kvantitet” är mottot för denna butik vars möbler, inredningsdetaljer och lampor kommer till dess fulla potential i denna ljusa lokal i Vesterbro. Här är det luftigt mellan de olika lyxiga produkterna. I butiken finns även DANSK kök som erbjuder ett noga utvalt sortiment av köksprodukter från danska och internationella varumärken.

Klassik

Om du älskar saker med en historia och är på jakt efter morgondagens antikviteter så är detta butiken för dig. Klassik är en av stadens mer exklusiva butiker för begagnade designmöbler och möbelsnickeri.

Paustian.

Paustian är ett stort internationellt möbel-showroom i Nordhavn. Huset i sig är värt ett besök eftersom det har designats av arkitekten Jørn Utzon, som också designade operahuset i Sydney. Paustian representerar det bästa bland dansk och internationell design.

När det kommer till danska hem så finns det en designer som dominerar när det kommer till belysning: Louis Pulsen. I deras butik hittar du deras ikoniska design, så som PH-lampan och Panthella.

Georg Jensen Damask

Georg Jensen Damask specialiserar sig på vävda kvalitetstyger och samarbetar med några av Danmarks mest kända designers. Butiken i Pilestræde har det största urvalet av deras tidlösa designprodukter.

Frederecia Furniture

Fredericia är en flaggskeppsbutik som representerar vågen av modern dansk design och hyllar landets kulturella arv på ett modernt sätt. Minimalistisk, fast och varaktigt - designen som är gjord för att hålla.

Carl Hansen

I en härlig tvåvåningsbutik på Bredgade huserar Carl Hansen & Søn med deras ultimata möbelklassiker från designers som Hans J. Wegner, Kaare Klint och Mogens Koch.

Royal Copenhagen

I Royal Copenhagens konceptbutik på Amagertorv kan man hitta ett stort urval av deras ikoniska porslin. Även om de samarbetar med flertalet unga och spännande designers så sträcker sig deras mest kända design ända tillbaka till 1700-talet.

Le Klint

Le Klint samarbetar med flertalet kända och älskade designers och arkitekter för att skapa några av de bästa lamporna i branschen. De har specialiserat sig på mjuk, bländfri belysning i alla former och storlekar.

Gubistore.

I denna 400 kvadratmeter stora flaggskeppsbutik finner du GUBIs fantastiska samling av moderna möbelklassiker och ny innovativ design fördelat på över två våningar. Butiken är fylld med klassiska möbler från designers Greta M. Grossman och Mathieu Matégot, samt modern design från den italienska designduon GamFratesi.

VIPP

Hela Vipps kollektion finns representerad i denna 150-kvadratmeter stora butik i centrala Köpenhamn. Här kan man hitta deras världsberömda papperskorg samt köks- och badrumsartiklar.

Rud Rasmussen

Rud Rasmussen är en av de ursprungliga danska designinstitutioner som fortfarande håller tidens tand och producerar funktionella möbler för det dagliga livet. De producerar flertalet ikoniska möbler från kända designers som Mogens Koch och Hans J. Wegner, och fortsätter att introducera dem till en ny generation.

Dinesen

Dinesen är känd för sin omfattande användning av kvalitetsmaterial och minimalistisk design och har producerat golv i över 115 år. Golven är typiska för danska bostäder och ett bra exempel på exceptionellt hantverk som är skapat för att hålla.

Pakhus 48

Några av Danmarks största varumärken såsom Kvadrat, Montana, Erik Jørgensen och Vola befinner sig under samma tak på Pakhus 48, som ligger i den snabbt växande stadsdelen Nordhavn. Det är definitivt värt ett besök, även om ingenting är till salu.

Etage Galleri

Etage Gallery fungerar på många sätt som en inkubator för designers, konstnärer och arkitekter. Platsen utgörs av både ett galleri och en plats för utforskning där de medverkande kan presentera sina arbeten och får möjlighet för samarbete.

Frama

Frama handlar om mötet mellan det förflutna och framtiden - historia och nutid. Deras design har tydliga rötter i den danska designtraditionen, men skapar också utrymme för att utforska och hitta nya lösningar på gamla problem.

Antondam

Anton Dam är en av Köpenhamns äldsta designåterförsäljare, med 125 år på nacken och en tydlig vision om att ge danskarna tidlösa möbler från några av världens mest hyllade designers.

3Falke

3Falke grundades på en vision av att skapa ett nytt centrum för dansk design, och de är fortfarande en viktig aktör i Köpenhamn, som specialiserar sig på både dansk och internationell design.

Rue Verte

Rue Verte erbjuder en unik butikupplevelse med ett brett utbud av handplockad och internationell design. Designen skiljer sig mycket från den minimalistiska danska designen, de har istället mycket inslag från design runt om i världen med exotiska tendenser, något man inte ser varje dag i Köpenhamn.

Interstudio

Interstudio är på många sätt en portal in till den internationella designvärlden, som ger dig en inblick i de trender och tendenser som definierar modern möbeldesign idag.

The Rug Company

Christopher och Suzanne Sharp startade The Rug Company för att kunna samarbeta med några av världens ledande designers och tillsammans kunna producera attraktiva och populära mattor. Deras butik på Store Kongensgade har ett stort urval av deras produkter.

Boffi

Boffi har ett av Köpenhamns härligaste showrooms, här hittar du ett brett urval av deras fina design. Det italienska märket producerar några av världens mest tillförlitliga lösningar för badrum, kök och garderober.

Illum

Illums Bolighus estetik är väldigt unik, och lyfter fram det bästa av dansk design och inredning. Känslan av kvalitet är viktigt i varuhuset, som grundades 1925, och som fortfarande är ledande inom stilren och klassisk design.

Paustian

Paustians butiker är kända för att kombinera minimalism och funktionalitet. Butiken, som ligger precis vid hamnen, ger alltid sina besökare en inspirerande och charmig upplevelse.

Kahler

Kähler and friends ligger mitt på den livliga och charmiga gatan MP Bruunsgade. Butiken kombinerar historiska och nutida tendenser som i sin tur skapar en extraordinär designupplevelse.

HAY

Hay har en stark och säregen historia kring hantverk, kvalitet och design. Hays design kännetecknas av att den följer teknikens utveckling, något som även deras butiksupplevelse har en prägel av.

Lertøj

En dedikerad grupp keramiker öppnade tillsammans Lertøj mitt i hjärtat av de charmiga Latinkvarteren. Keramikerna är både leverantörer och delägare, vilket märks på det engagemang och unika arbete som ligger bakom deras verk.

Bolia

Ett besök hos Bolia är en ovanligt uppfriskande upplevelse mitt i hjärtat av Aarhus dynamiska och pulserande stadsliv. Här hittar du både inspirerande och varierande mönster samt har möjlighet att dricka en kopp kaffe eller te och lyssna på loungemusik medan du ser dig omkring.

Designer Zoo

Designerzoos butik i Aarhus ligger i ett gammalt hus mitt i Latinkvarteren. Butiken erbjuder utställningar av grafisk design, målningar, teckningar och fotografier. De har även en väldigt trevlig lounge; allt här återspeglar framtidens dynamiska trender.

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen bjuder in sina besökare till en unik och vacker värld i hjärtat av Aarhus. Här kan du hitta de flesta av deras mest kända och älskade design och mönster, samt en dedikerad personal som finns tillgänglig för tips och råd.

Stylepaste

Stylepaste ger sina besökare en upplevelse utöver det vanliga. Butiken kombinerar mode och inredning på ett estetiskt, spännande och experimentellt sätt. De olika tendenserna inom mode-, möbel- och inredningsdesign porträtteras här på ett konstnärligt och innovativt sätt.

Läs mer på ikonerna

Design

Semi Pendant designades år 1968 som en prisvärd, stilig och funktionell lampa för folket
category_a

Semi Pendant

Casashop

Detta är förmodligen den mest fashionabla papperskorg som någonsin tillverkats. Det är den perfekta accessoaren för både köket och badrummet
category_a

Pedal Bin

Vipp

Detta är en modern nylansering av en dansk klassiker, ursprungligen designad för FDB. Den minimalistiska och skulpturala stolen är en sann klassiker
category_a

J110

HAY House

HK Clock är ett lysande exempel på Henning Koppels glesa och strömlinjeformade stil
category_a

HK Clock

Georg Jensen

Design

Bordet Frisbee finns i tre olika storlekar och exemplifierar den nya, lekfulla danska designskolan
category_a

Frisbee

Herman CPH

I Reflect kombinerar Søren Rose det naturliga ljuset med den mjuka värmen från skandinaviskt ekträ
category_a

Reflect

Søren Rose

Semi Pendant designades år 1968 som en prisvärd, stilig och funktionell lampa för folket
category_a

Semi Pendant

Claus Bonderup & Torsten Thorup for Gubi

Denna stol representerar dansk design när den är som bäst - minimalistisk, klassisk och tidlös. En modern designikon i sin absoluta form
category_a

FK Lounge

Preben Fabricius & Jørgen Kastholm

Designs

Konstruerad för att optimera temperatur och arom. Hagens Cognac Glasses bryter mot normerna på ett modigt sätt
category_a

Cognac Glasses

Rikke Hagen

Leths Color Box är en hylla med moduler, skapad för att passa olika behov och preferenser
category_a

Color Box

Henriette W. Leth

Om en lampa kunde tala skulle det vara denna. Den är färgstark, full av attityd och geometri; kombinationen av dess raka och mjuka linjer talar för sig själv
category_a

Bau

Vibeke Fonnesberg Schmidt

Bell har ett hårt men samtidigt mjukt uttryck. Kombinationen av dessa två egenskaper gör lampan enkel men vacker
category_a

Bell

Andreas Lund & Jacob Rudbeck

Design

Detta är en modern nylansering av en dansk klassiker, ursprungligen designad för FDB. Den minimalistiska och skulpturala stolen är en sann klassiker
category_a

J110

Sätt ihop två perfekta loungestolar och detta är resultatet. En inbjudande, enkel och vacker designmöbel
category_a

About a Lounge Sofa for Comwell

Tray Table ser inte bara fint ut, det är även funktionellt. Den avtagbara brickan är lätt att bära samtidigt som den är modern och snygg
category_a

Tray Table

Dessa genialiska geometriska former är skapade så att du kan mixa och matcha, men fungerar även utomordentligt var för sig
category_a

Kaleido

Design

HK Clock är ett lysande exempel på Henning Koppels glesa och strömlinjeformade stil
category_a

HK Clock

Henning Koppel

Dessa eleganta och mjuka former skapar ett eget universum. Advent Crown går enkelt att dekorera eller låt dess vackra design tala för sig själv
category_a

Advent Crown

Maria Berntsen

Bloom Mirror Bowl hämtar inspiration från japanska körsbärsblommor, vilket ger skålen en estetisk öppenhet och unikt liv
category_a

BLOOM mirror bowl

Helle Damkjær

Denna karaff är designad av Henning Koppel, som regelbundet har arbetat för Georg Jensen och producerat några av märkets mest ikoniska verk
category_a

HK pitcher

Henning Koppel

Designs

Denna karakteristiska keramikskål har många användningsområden, låt fantasin och kreativiteten flöda!
category_a

Jar with lid

Uh La La

Denna enkla pennhållare är tillverkad med passion; dess ambitiösa baktanke lyser igenom både design och funktion

Penholder

Studio Arhoj

Denna filt kombinerar charm med modernitet på ett unikt vis, dess vackra och dynamiska mönster ger liv åt sin omgivning

Twist a Twill

Tina Ratzer

Monika Petersens Lino Print Apple visar hennes ständiga sökande efter den perfekta illustrationen

Lino Print Apple

Monika Petersen

Design

In Love With Typography 5 är ett av Playtypes mest ikoniska typsnitt. Stilen är fet, skarp och lekfull

In Love With Typography 5

En annan del av ”In Love With Typografi"-serien symboliserar den enkelhet och kraft som finns i exceptionella typsnitt

In Love With Typography 4

Lemonface är ett bra exempel på märkets humor och förmåga att utforska sitt egna media inifrån - figurativ och rolig

Lemonface

En hyllning till Köpenhamn och ett slags patriotiskt uttryck för kärleken till dess rötter

Welcome To The City of Champions

Designs

En klassiker i danska hem, känt för sin höga kvalitet och hållbarhet – handdukar gjorda för att användas
category_a

Towels

Geismars Bathrobe är som många av deras andra produkter tillverkad av egyptisk bomull, vilket skapar en förfinad och lyxig känsla
category_a

Bathrobe

En sann klassiker som återfinns i många danska hem. Perfekt för att hålla värmen i den kalla vinternatten vid den öppna spisen
category_a

Plaid

Geismars exklusiva Sheets, tillverkade av finaste egyptiska bomull, är idag en av de mest essentiella delarna av deras kollektion
category_a

Sängkläder

Design

Denna affisch kombinerar kreativitet och geografi; den perfekta inredningsdetaljen är en modern illustration av Köpenhamns olika stadsdelar
category_a

Klam City poster Map

Kortkartellet

Hang On är klädhängaren som förvandlar din garderob till en personifierad och dekorativ del av din inredning – helt enkelt perfekt
category_a

Hang On Black

Nomess

Turning Tray har allt – både estetiskt tilltalande och funktionell; helt enkelt vacker inifrån och ut!
category_a

Turning Tray

Finn Juhl

Workshop Lamp designades av Wendel-Madsen år 1951, den symboliserar enkel funktionalitet när den är som bäst
category_a

Workshop lamp

Wedel-Madsen

Design

Charlottenborg Lamp designades redan på 60-talet av Poul Henningsen; än idag är den ett populärt inslag i de stilfulla danska hemmen
category_a

Charlottenborg Lamp

Poul Henningsen

När Wegner designade China Chair hämtade han inspiration från klassiska kinesiska möbler från 1600- och 1700-talet
category_a

China Chair

Hans J. Wegner

Swan Sofa designades ursprungligen för Royal Hotel i Köpenhamn, men är idag en symbol för Arne Jacobsens guldålder
category_a

Svanesofa

Arne Jacobsen

Detta är en av dansk designs största mästerverk, av uppenbara skäl har denna stol gjort sig förtjänt status som en sann designikon
category_a

The Spanish Chair

Børge Mogensen

Design

En modern klassiker, känd för sin mångsidighet. Den återfinns i flertalet offentliga byggnader runt om i landet
category_a

Paustian Spinal Chair 44

Paul Leroy

Eames Plastic Side Chair är Vitras moderna uppdatering av den ikoniska stolen, som ursprungligen skapades av Charles och Ray Eames
category_a

Eames Plastic Side Chair

Charles & Ray Eames

Panton Chair är en karaktäristisk möbel från 60-talet, gjord av återvinningsbar plast som tyder på ett tankesätt som var före sin tid
category_a

Panton Chair

Verner Panton

Detta vackra designerverk fångar den moderna funkisstilen; enkel, funktionell och tidlös
category_a

Kubus

Mogens Lassen

Designs

Designad i samarbete med den danska flottan. Doo-Wop har en ikonisk och naiv form som är lätt att känna igen
category_a

Doo-Wop

Louis Poulsen

Arne Jacobsens AJ Table Lamp designades ursprungligen för SAS Royal Hotel Copenhagen, men anses än idag vara ett av de mest ikoniska verken inom dansk design
category_a

AJ Table Lamp

Arne Jacobsen

PH Louvre var ursprungligen avsedd för Adventistsamfundet i Skodsborg i Danmark år 1957, idag är den ett kärt inslag i många hem
category_a

PH Louvre

Poul Henningsen

PH 5 är designad för att lysa både nedåt och i sidled vilket skapar ett milt och dunkelt ljus som inte bländar. En vida älskad ikon!
category_a

PH5

Poul Henningsen

Design

Jensen var en viktig drivkraft inom företaget under flera årtionden, han skapade även denna sanna designikon för Georg Jensen Damask
category_a

Abild Dishtowel

Bent Georg Jensen

Denna duk tillverkades som en del av firandet av Arne Jacobsens 100-årsjubilum
category_a

Arne Jacobsen Tablecloth

Arne Jacobsen

Becker designade Becker 63 år 1963, därmed skapade han de ikoniska kökshanddukarna som än idag är ett stilfullt inslag i många hem
category_a

Becker 63

John Becker

Tobias Jacobsen, Arne Jacobsens barnbarn, hittade skisserna som gav upphov till Grid och anpassade dem för att skapa sin egen design
category_a

Grid

Arne Jacobsen

Design

Detta är en av dansk designs största mästerverk, av uppenbara skäl har denna stol gjort sig förtjänt status som en sann designikon
category_a

The Spanish Chair

Børge Mogensen

Med sina enkla linjer och den karakteristiska Y-formade ryggen har denna stol blivit en ikon och är idag förmodligen en av de mest hyllade möbler som någonsin gjorts

Wishbone chair

Hans Wegner

Inspirerad av Royal Copenhagens rika kulturarv skapade Louise Campbell denna servis som en hyllning till det moderna livet
category_a

Elements, thermal mug

Louise Campbell

Le Klint 334 eller sax-lampan, som den även kallas, designades av Erik Hansen år 1952 och är en av Le Klints ultimata klassiker
334

Le Klint 334

Erik Hansen

Design

Detta är en av dansk designs största mästerverk, av uppenbara skäl har denna stol gjort dig förtjänt status som en sann designikon
category_a

The Spanish Chair

Børge Mogensen

Stolens karaktäristiska solfjäderformade design inspirerades av Ditzels resor till Karibien och spår av kolonialtiden där
category_a

Trinidad

Nanna Ditzel

Fotstödet CH53 designades av Wegner 1966 och har en vackert vävd yta
category_a

CH53

Hans Wegner

Kombinationen av den engelska bäddsoffan och den franska schäslongen gav upphov till utformandet av Spoke-Back Sofa år 1945
category_a

Spoke-back Sofa

Børge Mogensen

Design

Med sina enkla linjer och den karakteristiska Y-formade ryggen har denna stol blivit en ikon och är idag förmodligen en av de mest hyllade möbler som någonsin gjorts

Wishbone chair

Hans Wegner

Du kan inte förneka den enastående och tidlösa designen av denna divan. Formgivningen skapar ett intryck av att madrassen svävar ovanpå denna vackra möbel

OW150

Ole Wanscher

Shell Chairs status som en klassisk dansk designikon är inte förvånande - denna fåtölj uppfyller varje designentusiasts drömmar

Shell Chair

Hans Wegner

Denna ikoniska soffa kombinerar det förfinade och delikata; två av Wanschers favoritelement

Colonial Sofa

Ole Wanscher

Design

Inspirerad av Royal Copenhagens rika kulturarv skapade Louise Campbell denna servis som en hyllning till det moderna livet
category_a

Elements, Thermal Mug

Louise Campbell

Servisen Princess är en framträdande symbol för 1900-talets tidstypiska keramik baserat på Arnold Krogs arbete för designhuset
category_a

Princess, Tureen With Lid

Royal Copenhagen

Blue Fluted Plain är en av Royal Copenhagens mest kända design, en av Arnold Krogs mest älskade kollektioner för varumärket
category_a

Blue Fluted Plain, Plate

Royal Copenhagen

Denna rafflande servis med anor från 1775 är ett av Royal Copenhagens mest ikoniska verk. Den kännetecknas av ett delikat blomstermönster
category_a

Blue Fluted Half Lace, Teapot

Arnold Krog

Designs

Le Klint 334 eller sax-lampan, som den även kallas, designades av Erik Hansen år 1952 och är en av Le Klints ultimata klassiker
334

Le Klint 334

Erik Hansen

Le Klint 172 designades ursprungligen år 1971 av Poul Christiansen, idag finns lampan i flertalet storlekar vilket illustrerar dess mångsidighet
163

Le Klint 172

Poul Christiansen

Le Klint 161 lanserades 1969, dess ursprungliga namn var Krystal på grund av sin karakteristiska kristallform
161

Le Klint 161

Hvidt & Mølgaard

Le Klint 102B inspirerades av Kaare Klints klassiska design Frugtlykten. Dess konstruktion är kombinationen av en pendel och en stående lampa
102B

Le Klint 102B

Tove & Edvard Kindt-Larsen

Design

Denna design fångar essensen av dansk formgivning. Dess moderna, enkla och eleganta form talar för sig själv
category_a

Gubi 1

Rena linjer och klassiska former kombineras i utformandet av denna vackra möbel som fulländar varje rum den placeras i
category_a

Y! Table

Gubi 3F har inte bara blivit en populär köksö i hemmet, den finns även på flertalet restauranger och barer runt om i hela Köpenhamn
category_a

Gubi 3F

När möbler ser ut som konstverk vet du att de är värda att hålla fast vid - det är precis den känslan som denna soffa skapar
category_a

GRAND PIANO SOFA/CHAISE LONGUE

Design

Detta är förmodligen den mest fashionabla papperskorg som någonsin tillverkats. Det är den perfekta accessoaren för både köket och badrummet
category_a

Pedal Bin

Vipps Shelf ger intrycket av att sväva i luften samtidigt som den smälter samman med väggen, konstruerad för att smidigt bli ett med rummet
category_a

Shelf

Stilrent och funktionellt designade för att fylla sin roll som viktiga köksverktyg. Dessa kvarnar är robusta, tåliga och redo för varje utmaning
category_a

Salt & Pepper

Ursprungligen designad av Morten Bo Jensen. Vipps Soap Dispenser har samma karaktäristiska formgivning som den ikoniska papperskorgen
category_a

Soap Dispenser

Design

Inspirerad av en regissörsstol har Rasmussens skapat The Folding Dining Table, vilket tillhör hans serie av fullt vikbara möbler
category_a

The folding dining table

Jørgen Rud Rasmussen

Detta är en 2-i-1 design; både en hylla och en sänglampa för kvällsläsning. En modern klassiker!
category_a

90° Wall Light

Frama

Corona Classics design påminner om en ryggrad och dess formgivning är utvecklad för att ge kroppen bästa möjliga stöd
category_a

Corona Classic

Poul M. Volther

Uppsättningen av fyra tallrikar uppvisar ett mönster som är taget från Bourgeois tygbok "Ode à l' oubli"
category_a

Fine Bone China Plates

Louise Bourgeois

Design

Inspirerad av en regissörsstol har Rasmussens skapat The Folding Dining Table, vilket tillhör hans serie av fullt vikbara möbler
category_a

The folding dining table

Jørgen Rud Rasmussen

En "montera själv"-möbel före Ikeas tid. Safari Chair kan helt och hållet monteras isär och sättas samman
category_a

Safari chair

Kaare Klint

Daybed designades ursprungligen för en specifik kund år 2010, men är idag en stolt medlem av Rud Rasmussen-familjen
category_a

Daybed

Jørgen Rud Rasmussen

PK89080 Cabinet For Drawings var ursprungligen avsedd för arkitekthögskolan i Köpenhamn, där Kjærholm även var professor
category_a

PK89080

Poul Kjærholm

Design

Ett polerat trägolv som representerar Dinesens vision av ett gediget och robust hantverk; ett golv som tål liv och rörelse
category_a

Oak, classic

Ett vackert texturerat ekgolv med naturlig struktur. Genuint och varmt med stor detaljrikedom
category_a

GrandOak, Natural

Detta golv är främst framställt av råvaror från Schwarzwald, tillverkat av trädslag som låtit åldras i 80 till 120 år
category_a

GrandDouglas, Classic

Golv med personlighet! Detta fina träslag berättar en historia i sig själv
category_a

Douglas, Natural

Design

Corona Classics design påminner om en ryggrad och dess formgivning är utvecklad för att ge kroppen bästa möjliga stöd
category_a

Corona Classic

Poul M. Volther

En klassisk stol skapad av Verner Panton. Den designades ursprungligen för Tivoli på 50-talet, men har genom åren blivit populärt inslag i många danska hem
category_a

Panton One

Verner Panton

Det stapelbara systemet Wire Cube slutade först att produceras, för att sedan göra comeback år 1998, vilket omedelbart blev en succé
category_a

Wire Cube

Verner Panton

År 1960 designade Wegner Ox Chair, en maskulin konstruktion för optimal avkoppling som idag förtjänar status som en odödlig klassiker
category_a

Ox Chair

Hans J. Wegner

Design

Uppsättningen av fyra tallrikar uppvisar ett mönster som är taget från Bourgeois tygbok "Ode à l' oubli"
category_a

Fine Bone China Plates

Louise Bourgeois

Steltman Chair designades ursprungligen för företagets smyckeshus i Haag. Stolen är gjord av ek och finns tillgänglig med armstöd på höger- eller vänstersida
category_a

Steltman Chair

Gerrit Rietveld

Martini Table är gjort av färgpigmenterad betong och vaxat järn. Dess formgivning ger intrycket av att både vara en installation och en möbel
category_a

Martini Table

Pettersen & Hein

En slank och elegant konstruktion; Mondial Chair utformades ursprungligen för 1958-års världsutställning i Bryssel
category_a

Mondial Chair

Gerrit Rietveld

Design

Baserat på den klassiska skandinaviska hyllan från 50-talet är Shelf en hyllning till dansk designhistoria
category_a

Shelf

Pallversion av Adam Bench kan bland annat hittas på den kända restaurangen Manfreds i Köpenhamn
category_a

Adam Stool

Med inspiration från industriell design är den funktionella Adam Bench gjord av en lokal stålsmed i Köpenhamn
category_a

Adam Bench

Detta är en 2-i-1 design; både en hylla och en sänglampa för kvällsläsning. En modern klassiker!
category_a

90° Wall Light

Design

Stolens karaktäristiska solfjäderformade design är inspirerad av Ditzels resor till Karibien och spåren av kolonialtiden där
category_a

Trinidad

3Falke

PH 50 är designad för att lysa både nedåt och i sidled, vilket skapar ett milt och dunkelt ljus som inte bländar. En vida älskad ikon!
category_a

PH50

3Falke

Lassen lät sig inspireras av Bauhausskolan när han skapade Kubus Skålen, den är en minimalistisk klassiker och en naturlig förlängning av Kubus Candleholder
category_a

Kubus Skålen

Anton Dam

Finn Juhl designade ursprungligen Poeten Sofa för privat bruk år 1941, men idag är den en viktig del av det danska designarvet
category_a

Poeten Sofa

Anton Dam

Design

Twin 42 Table är en av Lassens nyare designklassiker, hans karaktäristiska design tar modernt uttryck i kombinationen av olika material på ett minimalistiskt sätt
category_a

Twin 42 table

Mogens Lassen

Vipps Pedal Bin designades av Holger Nielsen år 1939. Den var ursprungligen ämnad för en frisersalong, men är idag en etablerad klassiker
category_a

Pedal Bin

Holger Nielsen

Lassen lät sig inspireras av Bauhausskolan när han skapade KUBUS SKÅLEN, den är en minimalistisk klassiker och en naturlig förlängning av Kubus Candleholder
category_a

KUBUS SKÅLEN

Mogens Lassen

Finn Juhl designade ursprungligen Poeten Sofa för privat bruk år 1941, men idag är den en viktig del av det danska designarvet
category_a

Poeten Sofa

Finn Juhl

Design

Stolens karaktäristiska solfjäderformade design är inspirerad av Ditzels resor till Karibien och spåren av kolonialtiden där
category_a

Trinidad

Nanna Ditzel

PH 50 är designad för att lysa både nedåt och i sidled, vilket skapar ett milt och dunkelt ljus som inte bländar. En vida älskad ikon!
category_a

PH50

Poul Henningsen

Panthella anses vara en av Pantons mest älskade design sedan 1971. Både lampfoten och skärmen fungerar som en ljusreflektor
category_a

Panthella

Verner Panton

En klassisk stol skapad av Verner Panton. Den designades ursprungligen för Tivoli på 50-talet, men har genom åren blivit populärt inslag i många danska hem
category_a

Panton One

Verner Panton

Design

Aged Mirror Tray är enkel och äventyrlig i sin design; den ser ut att höra hemma i en salong hos någon som har rest världen över

Aged Mirror Tray

Rue Verte

En av Dixons mest kända design – en ljuslykta som skapar ett förtrollande vackert mönster där den glöder i mörkret
category_a

Etch tea light holder

Interstudio

En handbroderad hängare från Sir Paul Smith markerar startpunkten för 60-talets signaturstil

Love

Sir Paul Smith

Med Fold har Piero Lissoni låtit skapa ett gemenskapens bord - en plats att samlas kring i en modern miljö

Fold

Boffi

Design

Aged Mirror Tray är enkel och äventyrlig i sin design; den ser ut att höra hemma i en salong hos någon som har rest världen över

Aged Mirror Tray

Crystal Bulb har en utmärkande vacker och funktionell design, dess skapelse hämtar inspiration från handgjorda glasskulpturer

Crystal Bulb

Den franska industriella stilen som kännetecknar början av 1900-talet har inspirerat skapandet av Jieldé Signal333 - en funktionell och rustik arbetslampa

Jieldé Signal333

Array Table Lamp kombinerar skandinaviska och franska designinfluenser; den påminner om en blandning av Le Corbusier och Arne Jacobsen

Array Table Lamp

Design

Wingback Chair är en modern tolkning av de brittiska loungestolarna från 1800-talet
category_a

Wingback Chair

Tom Dixon

En av Dixons mest kända design – en ljuslykta som skapar ett förtrollande vackert mönster där den glöder i mörkret
category_a

Etch tea light holder

Tom Dixon

Bordet D.552.2, som Molteni & C, låtit framställa är baserat på originalritningarna av italienska Gio Ponti
category_a

D.552.2

Gio Ponti

Castiglionis mästerverk är tillverkad i marmor och polerat aluminium – den finns i designerhem världen över
category_a

Arco

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Design

En handbroderad hängare från Sir Paul Smith markerar startpunkten för 60-talets signaturstil

Love

Sir Paul Smith

En ovanligt konservativ och lugn design för att vara den brittiska designern. Magnolia Ice är gjord av en blandning av handknuten tibetansk ull och silke

Magnolia Ice

Vivienne Westwood

En modernt designad matta tillverkad av en blandning av ull och silke. Inga två färger eller mönster är desamma
category_a

Hummingbird

The Rug Company

Klädmärket Marni förenar sina ikoniska mönster och högkvalitativa material i denna vackra tibetanska ullmatta
category_a

Spectrum

The Rug Company

Design

Med Fold har Piero Lissoni låtit skapa ett gemenskapens bord - en plats att samlas kring i en modern miljö

Fold

Piero Lissoni

Denna aluminiumhylla är universellt designad för att passa in i ett stort urval av miljöer - en modern klassiker

Brompton

Piero Lissoni

Ren och storslagen formgivning - Fukusawas Lotus är belyst bakifrån vilket skapar en effekt som påminner om en månförmörkelse

Lotus

Naoto Fukusawa

Iceland är kombinationen av organisk design och en något utomjordisk formgivning - detta badkar är rummets naturliga mittpunkt

Iceland

Piero Lissoni

Design

Kaj Bojesens Monkey är 46 cm hög och full av personlighet. Den skapades år 1951 och blev en omedelbar klassiker
category_a

Monkey

Illums Bolighus

En modern klassiker, känd för sin mångsidighet. Den återfinns i flertalet offentliga byggnader runt om i landet
category_a

Paustian Spinal Chair 44

Paustian

Lanseringen av Omaggio-vasen resulterade i långa butiksköer och kraschade webbplatser; intresset för detta desingnerverk var enormt
category_a

Omaggio, Vase

Kähler

Detta är en modern nylansering av en dansk klassiker, ursprungligen designad för FDB. Den minimalistiska och skulpturala stolen är en sann klassiker
category_a

J110

HAY

Design

Kaj Bojesens Monkey är 46 cm hög och full av personlighet. Den skapades år 1951 och blev en omedelbar klassiker
category_a

Monkey

Kaj Bojesen

Drop har en onekligen modern känsla och är en av många ikoniska möbler som skapades för SAS Royal Hotel
category_a

Drop

Arne Jacobsen

HK Pitcher är designad av Henning Koppel som regelbundet har arbetat för Georg Jensen och producerat några av märkets mest ikoniska verk
category_a

HK Pitcher

Henning Koppel

Detta vackra designerverk fångar den moderna funkisstilen; enkel, funktionell och tidlös
category_a

Kubus

Mogens Lassen

Design

En modern klassiker, känd för sin mångsidighet. Den återfinns i flertalet offentliga byggnader runt om i landet
category_a

Paustian Spinal Chair 44

Paul Leroy

Eames Plastic Side Chair är Vitras moderna uppdatering av den ikoniska stolen, som ursprungligen skapades av Charles och Ray Eames
category_a

Eames Plastic Side Chair

Charles & Ray Eames

Panton Chair är en karaktäristisk möbel från 60-talet, gjord av återvinningsbar plast som tyder på ett tankesätt som var före sin tid
category_a

Panton Chair

Verner Panton

Detta vackra designerverk fångar den moderna funkisstilen; enkel, funktionell och tidlös
category_a

Kubus

Mogens Lassen

Design

Lanseringen av Omaggio-vasen resulterade i långa butiksköer och kraschade webbplatser; intresset för detta desingnerverk var enormt
category_a

Omaggio, Vase

Stilleben

Varendaste rand på Omaggio-servisen är handmålad, vilket gör varje skål och kopp unik
category_a

Omaggio, Teapot

Stilleben

Hans-Christian Bauers salt- och pepparkvarn bjuder på ett spännande möte mellan varmt trä och svalare keramik
category_a

Hammershøi Grinder

Hans-Christian Bauer

Som ett bevis för att traditioner ständigt utvecklas och låter sig influeras av tid och rum, har denna julljusstake blivit ett standardinslag i de danska hemmen under juletid
category_a

Avvento

Marianne Nielsen

Design

Detta är en modern nylansering av en dansk klassiker, ursprungligen designad för FDB. Den minimalistiska och skulpturala stolen är en sann klassiker
category_a

J110

Sätt ihop två perfekta loungestolar och detta är resultatet. En inbjudande, enkel och vacker designmöbel
category_a

About a Lounge Sofa for Comwell

Tray Table ser inte bara fint ut, det är även funktionellt. Den avtagbara brickan är lätt att bära samtidigt som den är modern och snygg
category_a

Tray Table

Dessa genialiska geometriska former är skapade så att du kan mixa och matcha, men fungerar även utomordentligt var för sig
category_a

Kaleido

Design

Krog har skapat både unika och mer vardagliga föremål; keramiken bjuder på subtil design med en färgglad twist
category_a

Cups

Vibeke Krog

Hansens arbete är fokuserat kring hårdbrända keramiktrender med 60- och 70-talsinfluenser. Verket visar upp kombinationen av skapandets vackra detalj och dess ofullkomlighet
category_a

Mini Plates

Ulla Hansen

Koppen representerar Stenderups känslosamma och organiska formgivning, den utforskar möjligheterna med keramisk design
category_a

LS-3

Laila Stenderup

Bovbjergs Tea Pot utmanar traditionell formgivning med en struktur som påminner om en reptil och en fascinerande design
category_a

Tea Pot

Helle Bovbjerg

Design

Ball Multi är en utvecklad version av den ökända designern Benny Frandsens Ball Lamp, dess utformning skapar en fascinerande klustereffekt

Ball Multi

Benny Frandsen

Risbæks Grow Lamp har etablerat sig som en av Bolias klassiker och är idag ett signalement för den moderna nordiska designrörelsen

Grow Lamp

Mette Risbæk

Mångsidiga Track Shelve finns i många olika färgskiftningar och kan likt ett pussel monteras samman till en större hylla eller användas separat

Track Rack

Michael H. Nielsen

Den upphängda väggspegeln har figurerat inom dansk design i årtionden; denna upplaga med sina raka linjer och rena design är ett hyllat mästerverk

Vora Wall Mirror

Rikke Frost

Design

Fischers arbete präglas av en mjuk och följsam design, kantad med enstaka böljande linjer och en matt yta
category_a

Latte Cup

Ditte Fischer

DENNA VACKRA KRUKA FÖR TANKARNA TILL ATLANTIS OCH DESS MAGISKA FORM PÅMINNER OM ETT MUSSELSKAL
category_a

Groove

Hanne Bertelsen

Fischers arbete präglas av en mjuk och följsam design, kantad med enstaka böljande linjer och en matt yta
category_a

Jug

Ditte Fischer

Denna förvaringsburk i porslin symboliserar Blacks design - mjuka linjer och pastellnyanser
category_a

Contain jar

Anne Black

Design

Inspirerad av Royal Copenhagens rika kulturarv skapade Louise Campbell denna servis som en hyllning till det moderna livet
category_a

Elements Thermal Mug

Louise Campbell

Servisen Princess är en framträdande symbol för 1900-talets tidstypiska keramik baserat på Arnold Krogs arbete för designhuset
category_a

Princess, Tureen With Lid

Royal Copenhagen

Blue Fluted Plain är en av Royal Copenhagens mest kända design, en av Arnold Krogs mest älskade kollektioner för varumärket
category_a

Blue Fluted Plain, Plate

Royal Copenhagen

Denna rafflande servis med anor från 1775 är ett av Royal Copenhagens mest ikoniska verk. Den kännetecknas av ett delikat blomstermönster
category_a

Blue Fluted Half Lace, Teapot

Arnold Krog

Design

Marble Tray har blivit har blivit ett modernt inslag i många unga vuxnas designersamlingar, den förekommer ofta i allt från studentlägenheter till lyxbutiker
category_a

Marble Tray

HAY

Crawfords ljusstake tillverkades ursprungligen för Georg Jensen, den representerar hennes mjuka och varma designstil
category_a

Ilse, candleholder

Ilse Crawford for Georg Jensen

Bloom Mirror Bowl hämtar inspiration från japanska körsbärsblommor, vilket ger skålen en estetisk öppenhet och ett unikt liv
category_a

Bloom mirror bowl

Helle Damkjær

Med anor från tidigt 50-tal hämtar PK80 Daybed inspiration från romarnas divaner och Bauhaus konstskola
category_a

PK80 Daybed

Poul Kjærholm

Design

Marble Tray har blivit har blivit ett modernt inslag i många unga vuxnas designersamlingar, den förekommer ofta i allt från studentlägenheter till lyxbutiker
category_a

Marble Tray

HAY

Crawfords ljusstake tillverkades ursprungligen för Georg Jensen, den representerar hennes mjuka och varma designstil
category_a

Ilse, candleholder

Ilse Crawford for Georg Jensen

Bloom Mirror Bowl hämtar inspiration från japanska körsbärsblommor, vilket ger skålen en estetisk öppenhet och ett unikt liv
category_a

Bloom mirror bowl

Helle Damkjær

Med anor från tidigt 50-tal hämtar PK80 Daybed inspiration från romarnas divaner och Bauhaus konstskola
category_a

PK80 Daybed

Poul Kjærholm

Innerstaden Østerbro Nørrebro Frederiksberg Vesterbro Valby
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
1
2
1
2
3
4
Frederiksbjerg Åboulevarden og Åen Latinerkvarteret Vestergade Trøjborg
1
2
3
4
5
6
7
8
1Allt innehåll, alla bilder, varumärken, designs, logotyper, upphovsrätt och övrig immaterialrätt relaterat till produkterna på denna hemsida tillhör respektive ägare. Användning eller missbruk av immateriella rättigheter utan förhandsgodkännande från respektive ägare är strängt förbjudet.

Hänvisning till eller användning av en produkt på denna webbplats innebär inte att Expedia rekommenderar, godkänner, förfogar över eller sponsrar denna produkt. Expedia garanterar inte kvaliteten på och/eller tillgängligheten av produkterna som visas på denna hemsida.