Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlet i Dubai

Dubai är huvudstaden i emiratet Dubai, och man skulle kunna påstå att det också är huvudstaden av shopping. Staden har profilerat sig som shoppingstad och är känd världen över för sina många gallerior, shoppingcenter och outlets. Här kan du tillbringa timmar på allt från spännande marknader till lyxiga köpcentrum. Staden lämpar sig också väldigt bra för sol, bad och vattensporter. Man har även satsat på byggnader och nöjescenter som är både extraordinära, lyxiga och väl tilltagna i storlek, med flera superlativtitlar som inleds med ”världens …” som resultat. Exempelvis stoltserar skyskrapan Burj Khalifa på 828 meter som världens högsta skyskrapa, medan shoppingcentret Dubai Mall är världens största galleria med 1 200 butiker. Troligt är att de redan hunnit bygga något nytt ”världens …” när du läser den här texten.

continued

Många tycker om att shoppa på outlet i Dubai just eftersom priserna ofta är mycket förmånliga. Även om inte alla priser är nedsatta med så mycket som 90 %, som på vissa ställen i Dubai, är de ofta mycket mer förmånliga än i Europa, så att passa på att shoppa under din vistelse i Dubai kan verkligen löna sig. Oavsett om du är på en outlet eller i ett shoppingcenter kommer du att kunna fynda designerkläder till mycket bra priser. Dubai lämpar sig som sagt också mycket bra för andra aktiviteter än shopping. Oavsett vad du har för intressen, om du reser ensam, med kompisgänget eller med familjen kommer du att hitta mycket som du vill göra under din vistelse. Kanske kommer du till och med att vara tvungen att spara en del aktiviteter till nästa gång. Här finns så mycket att göra att det kan vara svårt att hinna med allt.

Top things to Do

Outlets i Dubai

Staden har på senare år blivit ett populärt turistmål dit många åker för att semestra, slappna av och shoppa. Dubai är en mer än shoppingvänlig stad och erbjuder ett enormt utbud av gallerior, outlets och shoppingcenter. Dubai Outlet Mall är Mellanösterns första outlet. I detta shoppingcenter hittar du en mängd designeroutlets utspridda över fler än 1 200 butiker med världens största och bästa varumärken och med priser nedsatta med ibland så mycket som 90 %. Här hittar du stora varumärken som Adidas, Burberry och Tommy Hilfiger. Det finns till och med en Lamborghini-outlet! Gallerian håller öppet alla dagar i veckan och erbjuder även skytteltrafik till och från många av hotellen i Dubai. I gallerian finns också mängder av restauranger med mat från hela världen. Ett tips är att hålla ögonen öppna på webbplatsen efter extraprisdagar, som till exempel Half Price Mondays. Området där Dubai Outlet Mall ligger kallas för Dubai Outlet City, och shoppingcentret är bara en del av mycket annat. Här finns flera hotell, bland annat ett flytande hotell, ett kultur- och nöjescenter och en konstgjord strand mitt i öknen.

Upplev ett shoppingcenter i äkta Dubai-anda

Att strosa omkring i något av Dubais många shoppingcenter är i mångt och mycket en upplevelse i sig. Det finns ofta mycket att sysselsätta sig med förutom själva shoppingen.

Världens största shoppingcenter hittar du självklart i Dubai. Dubai Mall erbjuder, förutom restauranger och shopping i världsklass, även upplevelser som ett enormt saltvattenakvarium med en mängd olika fiskarter, och något så ovanligt som en skridskobana i öknen, fast inomhus förstås. I Dubais varma klimat är galleriorna med sin luftkonditionering ofta en bra, och ibland nödvändig, tillflykt om dagarna, då det ibland kan bli uppemot 50 grader varmt ute. Så passa på att svalka dig och ta en shoppingrunda – du förenar helt enkelt nytta med nöje!

Mall of the Emirates är ett av de mest populära shoppingcentren i Dubai. Här finns flera hotell, designerbutiker, restauranger, biografkomplex och till och med en skidbacke inomhus. Man vill väl inte missa något så ovanligt som att åka skidor mitt i öknen?

Gräv guld på outlet i Dubai – här får vi alla guldfeber

Dubai är så pass känt för den billiga guldmarknaden att det ibland kallas för the City of Gold. Ofta kan du, förutom guld, även hitta diamanter och andra ädelstenar, och ibland även silver.

Gold Souk är ett slags outlet för guld och en av världens billigaste guldmarknader. Här finns över 400 butiker som säljer armband, örhängen, halsband och mycket mer. Utbudet är verkligen överväldigande, och även om du inte är ute efter att köpa något är det en upplevelse i sig att se så mycket guld och ädelstenar på ett och samma ställe.

Gold & Diamond Park är ett extraordinärt shoppingcenter i Dubai där du kan vältra dig i smycken av guld, andra ädelmetaller och ädelstenar. Det är enkelt att ta sig hit med Dubais tunnelbanesystem, och det har kommit att bli en viktig punkt på de flesta turisters lista. Här hittar du ett enormt utbud av smycken i två stora komplex, då de för några år sedan byggde ut shoppingcentret på grund av den höga efterfrågan.

När är det bäst att fynda guld på outlet i Dubai?

Guldet är billigt året om i Dubai, men det finns vissa säsonger då det är bättre att köpa guld. Staden har två årliga utförsäljningsfestivaler då besökare från hela världen kommer hit för att ta del av de förmånliga priserna. Guldpriserna är inget undantag, och de bästa klippen kan du göra under Dubai Shopping Festival, som brukar hållas under en månad från januari till februari, och Dubai Summer Surprises under sommaren.

Did you know that?

Visste du …

… att Disney blev tillfrågade att öppna ett nöjesfält i Dubai, men tackade nej eftersom de ansåg att Dubai var för litet? Dubai har på kort tid gått från att vara en liten stad i utkanten av öknen till att bli en av världens snabbast växande städer. År 1963 fanns det bara 13 bilar i hela Dubai, och 1991 fanns det bara en enda hög byggnad. Jämför det med idag, då staden stoltserar med sina 2,2 miljoner invånare, 18 skyskrapor högre än 300 meter och 73 byggnader högre än 200 meter, vilket är fler än i någon annan stad i världen. Istället för att vänta på att Disney skulle komma på bättre tankar bestämde man att staden skulle bygga ett eget nöjesfält. Idag är Dubailand under utveckling och förväntas bli – föga överraskande – ett av världens största nöjesfält.

… att Dubai har 0 % brottslighet och anses vara den säkraste staden i världen?

… att det inte bara är brottsligheten som är 0 %? I Dubai betalar man nämligen ingen inkomstskatt, så inkomstskatten är verkligen 0 %.

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

I Dubai bor människor från hela världen, men man ska inte glömma att man är i Mellanöstern. Här råder seder och traditioner som är typiska för regionen. Passa på att uppleva äkta traditionell mat. Den mest autentiska maten hittar du i området nere vid bukten, varifrån Dubai en gång i tiden växte ifrån. Det är hit Dubai-borna själva kommer för att uppleva ”det riktiga Dubai”. Passa på att röka vattenpipa på maten! Kärt barn har många namn, och vattenpipan kallas för hubbly bubbly, hookah, narguileh eller arguileh, beroende på var i världen du är.

Hur ser då matkulturen ut i Dubai och Förenade Arabemiraten? Kortfattat kan man säga att det är en blandning av influenser från Mellanöstern och Asien, vilket ju inte är så konstigt, med tanke på Dubais geografiska läge. Traditionellt sett har man ätit mycket fisk och skaldjur här, och eftersom griskött inte tillåts inom islam koncentrerar man sig istället på andra typer av kött, som lamm, får, get och nöt. Även kyckling och andra småfåglar har varit populära under en lång tid här. Många rätter tillreds i en och samma gryta, så det finns gott om olika gryträtter här, smaksatta med exempelvis saffran, kardemumma, gurkmeja och timjan. Andra klassiska matinslag från Mellanöstern är falafel, dadlar, kebab och kabsa (risbaserade rätter), och vid riktigt högtidliga tillfällen bjuds det på kamelkött! En gång om året arrangeras dessutom Dubai Food Festival, som uppmärksammar Dubais ställning som gastronomiskt centrum för regionen, och då kan du smaka på mat från 200 olika länder.

När det gäller alkohol finns det vissa begränsningar, även om just Förenade Arabemiraten har betydligt mer generösa regler för detta än sina grannländer. Normalt sett serveras alkohol på hotellrestauranger och barer, och alla nattklubbar och golfklubbar har tillstånd att sälja alkoholhaltiga drycker.