Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlet i Orlando – ett himmelrike för shopping

Vad säger du om vi säger Disney World, Sea World och Universal Studios? Nej, det är inte Kalifornien, även om både Disney och Universal Studios har kända anläggningar där också. Nu är vi istället i Florida, närmare bestämt i Orlando, som är en av de mest besökta amerikanska städerna. 2014 vallfärdade fler än 62 miljoner människor hit, och det smittar så klart av sig på stadens shopping. Förutom en massa shoppingcenter finns det även massor av alternativ för den som vill shoppa på outlet i Orlando. Och på outlet här hittar du verkligen alla dina favoritmärken; Michael Kors, Polo Ralph Lauren eller vilka de än må vara. Kanske är du även nyfiken på Orlandobornas egna favoritoutlets? Följ med oss till Lake Buena Vista Factory Stores och shoppa som lokalbefolkningen med märken som Tommy Hilfiger, Levi’s, Reebok och Timberland.

continued

Att shoppa på en outlet, eller fabriksutförsäljning som det kan kallas, är ett smart sätt att spara in pengar på de där jeansen, de där skorna som du alltid velat ha, eller på skjortan som kostar skjortan här hemma i Sverige. Oftast är priserna kraftigt rabatterade jämfört med de vanliga butikspriserna, och då är ändå priserna i USA låga redan från början för oss svenskar. Så varför inte slå till med den där shoppingresan med kompisarna du funderat på, eller kanske åk med familjen och passa på att även se några andra lokala sevärdheter, när du ändå är här i Orlando. Barnen skulle nog till exempel inte säga nej till ett besök på varken Disney World med alla de välkända seriefigurerna från Disney-filmerna, sina nöjesfält och äventyrsbad eller fantastiska Sea World med alla upplevelser som väntar där!

Top things to Do

Shoppa på Orlando-outlets

De allra flesta av Orlandos turistattraktioner (om vi bortser från det redan omnämnda Disney World) ligger ut med den nästan 2 mil långa gatan International Drive (eller I-Drive, som den kallas av lokalbefolkningen), cirka 15 minuters bilfärd sydväst om Orlandos stadskärna. Här finns även några riktigt stora shoppingcenter, som The Mall at Millenia och Artegon Market Place, och givetvis även en hel del för dig som vill handla på outlet i Orlando. För att enkelt ta dig runt bland butiker, outlets och andra turistattraktioner längs med International Drive rekommenderar vi bussen I-Ride Trolley.

Orlando International Premium Outlets är ett måste för digsom vill ägna dig åt riktigt billig shopping på en outlet i Florida. I fler än 180 butiker kan du fynda kläder bland varumärken som Nike, Reebok, Hugo Boss, Levi’s, Victoria’s Secret, Calvin Klein, Crocs, Lacoste, Michael Kors, Diesel, Polo Ralph Lauren och American Apparel. För dig som vill handla barnkläder finns det givetvis massor att välja mellan även där. Några exempel är Tommy Hilfiger Kids, Gap Kids & Baby, Disney’s Character Warehouse och Polo Ralph Lauren Children. För den skosugne har exempelvis Adidas, Skechers, Vans och Clarks egna outlets här, och om du ändå råkade packa för mycket i resväskan på vägen hit kan du köpa en ny hos till exempel Samsonite eller Travelpro. Lyxiga husgeråd kan med fördel införskaffas i Le Creusets eller Kitchen Collections outletbutiker, och varför inte unna dig själv eller någon annan lite härlig choklad? Lindts outlet kan tillgodose detta behov! När sedan suget i magen kommer och det är dags att få sig en bit mat behöver vi väl knappast påpeka att det finns något för alla smaker även inom detta område.

Om du är 50 år gammal, eller äldre, kan du få ytterligare 10 % rabatt i vissa av butikerna på tisdagar. Visa upp ditt pass i kassan, så blir din shopping ännu billigare hos Asics, Le Creuset, Tommy Hilfiger (både vuxen- och barnbutiken), Samsonite, Lindt, med många fler. Ta en titt på hemsidan för att se en komplett lista.

Det enklaste sättet att ta sig till Orlando International Premium Outlets är med egen bil eller att åka någon av lokalbusslinjerna 8, 24, 42, 304 eller 305. I-Ride Trolleys första hållplats är just denna outlet.

På International Drive finns det såklart fler outlets. Outlet Marketplace har ”bara” omkring 40 butiker, så den kan inte riktigt mäta sig med de övriga när det gäller storlek, men här finns ändå massor av möjligheter att fynda, och om du gillar kläder från Calvin Klein, Reebok, Nike, Tommy Hilfiger och American Eagle är det absolut läge att åka hit. Vidare finns det skor från till exempel Skechers och Nine West, solglasögon hos Sunglass Hut, parfymer hos Perfumania och väskor hos Luggage Outlet. Här finns även ett gym om du skulle vilja ta en liten paus från all shopping på outlet i Orlando. I-Ride Trolley har en hållplats här, nummer 3, och det går även bra att ta en lokalbuss hit.

Did you know that?

Visste du att ...

Walt Disney World Resort är så stort att man skulle kunna få plats med två öar av Manhattans storlek eller en stad av San Franciscos storlek inom samma område? Inom Walt Disney World Resort finns det fyra nöjesfält med olika teman, två äventyrsbad och en massa olika hotell, restauranger och butiker. Det sägs att Disney tänkte lägga sin nya nöjespark i Miami, men sedan blev avskräckt av den höga orkanrisken som finns vid Floridas kuster. Istället valde han en stad i inlandet, och vips så hade Orlando världens mest besökta temapark! Disneys plan var att göra Disney World helt olik sitt äldre syskon Disneyland, men eftersom han avled 1966, innan parken hann påbörjas, fick de mer eller mindre kopiera anläggningen i Kalifornien. Den första delen, Magic Kingdom, tog fyra år att bygga och stod färdig 1971.

… Orlando tidigare hette Jernigan efter den förste nybyggare som bosatte sig på platsen, Aaron Jernigan? Var namnet Orlando kommer från är omstritt. Enligt sägnen skulle det ha kommit från en soldat vid namn Orlando Reeves som dog 1835 efter att ha anfallits av ursprungsbefolkningen, men det finns uppgifter som motsäger detta.

… den kände författaren och främste företrädaren för The Beat Generation, Jack Kerouac, var bosatt i Orlando när hans mest berömda verk On the Road, eller ”På drift”, publicerades? Det var även här han skrev originalmanuskriptet till Dharma Bums (Dharmagänget).

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Shoppa som lokalborna – designeroutlets i Orlando

På Lake Buena Vista Factory Stores, som ligger bara en dryg kilometer från Walt Disney World Resort, kan du fortsätta din resa runt bland olika designeroutlets i Orlando. Här, i det som brukas kallas ”centrala Floridas bäst bevarade shoppinghemlighet”, står omkring 50 butiker och väntar på dig, och i butiksregistret hittar vi namn som Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Rockport, Crocs, Levi’s, Reebok och Timberland. Det är här Orlandoborna fyndar! Här finns även butiken Theme Park Outlet, där du kan handla Disney-produkter och andra föremål som är kopplade till alla nöjesfält i Orlando-området, och Best Brands, där du kan shoppa hemelektronik från exempelvis Sony, Panasonic och Samsung. Givetvis är priserna kraftigt rabatterade! Vidare finns det en foodcourt och en lekplats för barnen, plus att det finns några restauranger hos grannarna Lake Buena Vista Resort Village & Spa, där du för övrigt kan bo under din vistelse i Orlando. De har även en stor utomhuspool med tropiktema, spa och gym. För att komma till Lake Buena Vista Factory Stores kan du till exempel åka med en gratisbuss som avgår från 66 hotell i Orlando och närliggande staden Kissimmee.

Outlet och Disneyworld

Om du gillade Orlando International Premium Outlets gör du kanske klokt i att även kolla upp deras systeranläggning, Orlando Vineland Premium Outlets, som ligger i närheten av Disney World. Kanske slår du två flugor i en smäll och besöker båda samma dag? Den här outleten är något mindre, med omkring 160 butiker, men det är ju mer än tillräckligt för att kunna göra riktiga fynd. Kolla in utbudet hos Armani, Burberry, Diesel, Elizabeth Arden, Lacoste, Nike, Prada, Tommy Hilfiger med flera, och spara upp till 65 % jämfört med de ordinarie butikspriserna. Dessutom har de ofta tillfälliga erbjudanden och rabatter, vilket ger dig om möjligt ännu lägre priser. Även här kan du som är 50 år eller äldre få ytterligare 10 % rabatt i vissa av butikerna (se ovan), vilket gör din shopping på outlet i Orlando till ett perfekt tillfälle att köpa hem en fin present till barnbarnen! Ta dig hit med egen bil, eller ta busslinje 38 eller 50. I-Ride Trolley stannar även här, och det är hållplats 42 på linjen.

Bra att tänka på

Till sist ett litet varningens ord vad gäller outlets i allmänhet – medan många outlets säljer sådant som inte blivit sålt i deras ordinarie butiker, det vill säga bra varor till bra priser, finns det också de som tillverkar produkter speciellt för outletmarknaden, med sämre kvalitet än standardprodukterna, vilket alltid är bra att ha i tankarna när man handlar på outlets, oavsett var.