Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlet Malmö

Malmö är en riktigt trevlig shoppingstad som erbjuder allt du kan tänka dig inom ett bekvämt område. Här finns till exempel Skandinaviens största shoppingcenter Emporia, välkända kedjor, mysiga kvarter med mindre butiker och allt däremellan. Malmö är ett perfekt resmål, både för den som gärna njuter av exklusiva märkesvaror och spännande restauranger i internationell toppklass, och för den som är ute efter budgetvänliga alternativ. Är du sugen på att fynda ska du passa på att besöka en outlet i Malmö. På outlet hittar du varor till lägre priser än det ordinarie butikspriset. Det låga priset gör att du kan fynda om du vet vad du vill ha. Tidigare låg en outlet eller fabriksbutik ofta i anslutning till själva fabriken som tillverkade varorna, men nu hittar du outletbutiker även på andra ställen, till exempel i en stad eller ett köpcenter.

continued

Ibland ligger flera outletbutiker i närheten av varandra och bildar ett eget shoppingcenter.Det är enkelt att hitta en outlet i Malmö, eftersom det både finns outletbutiker både inne i och utanför staden. Kollektivtrafiken är väl utbyggd vilket gör det enkelt att ta sig runt i Malmöregionen med buss och tåg. Har du egen bil kan du såklart planera din shoppingrunda helt efter eget tycke och smak. Avstånden är relativt korta i Skåne, vilket gör att du lätt kan hinna med flera outletbutiker på samma dag, även om du tar dig utanför staden.I Malmö finns också mängder av bra hotell och aktiviteter för den som vill hitta på annat mellan shoppingrundorna och ha en fulländad semester. I den här guiden har vi samlat några av de bästa outletbutikerna i och omkring Malmö, för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din shoppingresa.

Top things to Do

Shoppa på outlet i Malmö

Inne i själva Malmö hittar du faktiskt flera outletbutiker, varav de flesta är knutna till en specifik varutillverkare. Fördelen med de här mer specialiserade butikerna är att de har nära kontakt med tillverkaren av produkterna. Du får personlig och kunnig service och svar på eventuella frågor direkt från personalen, som känner väl till det aktuella varumärket.

Ilse Jacobsen, det kända danska klädmärket, har öppnat en outleti Triangelns köpcentrum. Här hittar du damkläder, herrkläder, ytterplagg och skor av hög kvalitet till kraftigt rabatterade priser. Det mesta är från tidigare eller utgående kollektioner, och du kan fynda med rabatter på upp till sjuttio procent. Butiksytan är inte stor men låt dig inte luras! Här hänger plaggen tätt ihop och du kommer bli förvånad över hur mycket som ryms på hyllorna. Fokus ligger på damkläder med allt ifrån de numera klassiska gummistövlarna och regnkapporna i många olika färger, till klänningar i siden och finstickade koftor. Men här kan även herrar fynda marint inspirerade kläder, skor och ytterplagg i bekväm och klassiskt skandinavisk stil. Butiken ligger på plan två i köpcentret Triangeln.

Wramborgs strumpfabrik är en pärla som ligger lite undangömt i ett av Malmös mindre välkända områden. Hit beger du dig om du är intresserad av genuin svensk produktion, traditionsenligt hantverk och fabriksutförsäljning. Fabriken har tillverkat strumpor i Malmö sedan 1951 och är fortfarande i högsta grad aktivoch deras outlet ligger i anslutningtill produktionsanläggningen. De senaste åren har man förutom den traditionella tillverkningen även börjat använda ekologisk bomull. I det stora sortimentet finns till exempel dam- och herrstrumpor, strumpor för barn samt stödstrumpor. Adressen är Stillmansgatan 9 som ligger nordöst om Malmös centrum.

Gillar du att pyssla? Eller har du någon särskilt hobby, som kräver specifika material? Oavsett om du håller på med keramik, älskar scrapbooking eller bara tycker om vackra och speciella föremål, så är Panduro Hobbys outlet i Malmö värd ett besök.Här hittar du en blandning av produkter till riktiga vrakpriser jämfört med ordinarie butikspris. Butiken ligger i utkanten av Malmö, nära Jägersro och adressen är Bronsyxegatan 4.

Den modeintresserade som är sugen på att besöka en outlet i Malmö eller området runt omkringfår absolut inte missaen utflykt till Outlet Syd i Löddeköpinge. Här ligger fokus helt och hållet på mode. Några av de viktigaste varumärkena är Filippa K, NN07, Tiger of Sweden, Busneloch Stenströms, men man riktar även in sig på lite nyare, mindre märken vilket gör sortimentet spännande och unikt. På barnavdelningen finns produkter från kända märken som Geggamoja,Nova Staroch I Dig Denim, för att nämna några. Eftersom man vill kunna erbjuda ett fullständigt sortiment så finns allt från kostymer, kavajer, ytterplagg och skor, till klänningar, accessoarer och underkläder under ett och samma tak. Perfekt för dig som vill skaffa en helt ny garderob på ett och samma ställe! Som en extra service till sina kunder har Outlet Syden sömmerska på plats som erbjuder ändringar och justeringar av plaggen, så att de garanterat kommer att sitta perfekt på just dig.

Did you know that?

Visste du att ...

...tåget mellan Malmö och Köpenhamn avgår flera gånger i timmen och tar dig till Köpenhamns centrumpå under 30 minuter? Då får du dessutom åka tåg över den berömda Öresundsbron, som invigdes den 1 juni 2000 och är totalt 7 845 meter lång. Tågspåret är under större delen av bron beläget under vägbanan, men ligger bredvid bilarna i Drogdentunneln. Ta tåget och passa på att njuta av den kontinentala atmosfären i Danmarks huvudstad under ditt besök i Malmö – se på folkvimlet, njut av en kall öl och ett smörrebröd eller bara promenera längs Ströget och insup den gemytliga stämningen som våra danska grannar är så bra på!

... den första offentliga filmvisningen i Sverige ägde rum i Malmö? Filmen visades i den tillfälliga byggnaden Pilstorps Sommar-Teater i samband med Nordiska industri- och slöjdutställningen den 28:e juni 1896, och detta var alltså året efter den första filmvisningen någonsin i Paris. Utställningen pågick under 3 månader, och under den här perioden var det cirka 35 000 personer som besökte denna ”kinematograf”, som biograferna första kallades. Om du går till Pilstorpsparken idag finns det en minnessten för filmvisningen vid Helmfeltsgatan.

... Malmö var en viktig handelsstad under hansan och danskt fram till 1658? Då avslutades det som brukar kallas Karl X Gustavs första danska krig (1657-1658) med freden i Roskilde den 26:e februari. Freden resulterade i att Danmark gav landskapen Skåne, Blekinge, Halland och Bohuslän samt Bornholm och Tronheims amt, till Sverige. Dock höll inte freden i sig särskilt länge, utan samma sommar, det vill säga 1658, bröt kriget ut på nytt. Först vid freden i Köpenhamn 1660 var det helt slut, och här återgick även Bornholm till Danmark och Trondheim till Norge, vilket innebar att de tre nordiska länderna fick de gränser som än idag gäller. Den lilla ön Ven blev även svensk för gott i och med denna fredsuppgörelse.

The local perspective

Malmöiternas smultronställen

I Malmö finns det mängder av secondhandbutiker för den som vill shoppa mer än på outlet i Malmö. Många av dem drivs av välgörenhetsorganisationer, som till exempel Myrorna (Frälsningsarmén), Kupan (Röda Korset) och Humana, men det finns även en uppsjö andra secondhandbutiker att välja mellan. En del har en renodlad klädinriktning, medan andra erbjuder allt från just kläder och skor till skivor, böcker och inredningsprylar. I trakterna till Möllevångstorget finns det flera att besöka, och om du har bil kan du bege dig ut på en lång loppisrunda i Malmös omgivningar!

Du kanske vill lämna shoppingen för en stund och göra något annat? Då har du kommit till helt rätt stad! Malmö kryllar av fina parker, mysiga restauranger och caféer, och museer. Det är bara att välja och vraka. Under sommaren kan du till exempel hyra en trampbåt och glida fram på kanalen mitt i stan och se den från en lite annorlunda vinkel. Eller varför inte ta en promenad i den vackra Slottsparken? Där kan du både sätta dig ner och äta en glass och besöka Nordens äldsta bevarade renässansslott, Malmöhus, där även Malmö Museum ligger sedan 1930-talet.

I Folkets Park ligger kulturhuset Moriska Paviljonen, som öppnades 2011 (även om byggnaden är över 100 år gammal). Det drivs av föreningen Re:Orient, och här kan du besöka arrangemang av alla de slag. Under ett och samma dygn kan det vara ett frukostseminarium i Bistron, debatt och samtal följt av en konsert med någon världsstjärna från Mellanöstern i stora salongen, och nattklubb i spegelsalen. Kort sagt, det här är ett kulturhus som sjuder av liv året runt! Kolla in deras program under ditt besök i Malmö.

Vill du passa på att bada?En äkta malmöit tar sig då och då ned till Ribersborgs kallbadhus, eller Ribbaneller Kallissom det också kallas, för ett uppfriskande dopp. Badhuset öppnades 1898 och är en viktig del av Malmös historia.