Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlet i Miami

Förutom att bada i Atlanten eller bara njuta av det varma vädret, går det utmärkt att shoppa i Floridas näst största stad, Miami. Staden har mer eller mindre vuxit ihop med grannstäderna, och oftast räknas det hela som ett enda vidsträckt storstadsområde, med Miami, Miami Beach och Fort Lauderdale. Tillsammans har de över 5 miljoner invånare, så det är inte konstigt att det finns mångashoppingcenter och outlets här nere i södra Florida. Trots att dollarkursen går lite upp och ned så är det ofta väldigt lönsamt att shoppa i USA, med priser långt under de svenska. Det blir om möjligt ännu mer lönsamt om du letar upp en Miami-outlet. Det finns många outlets runt om i staden där du till exempel kan handla exklusiva märkeskläder till en bråkdel av ordinarie pris.Så packa inte för mycket, om du inte planerar att köpaen ny resväska.

continued

Miami är ett populärt resmål för turister från både USA och utlandet. Staden är en smältdegel av olika kulturer, och här finns allt som de amerikanska storstäderna representerar men också så mycket mer. Som ett plus i kanten ligger Miami i vackra och spännande Florida, där du har närheten till naturupplevelser och äventyrliga aktiviteter. Förutom att shoppa på outlet i Miami kan du till exempel besöka naturreservaten Big Cypress National Preserve och Everglades National Park, eller luta dig tillbaka och slappna av på någon av alla de vackra stränderna. Miami och Florida är med andra ord en mångsidig plats med massor att utforska–här är det svårt att ha tråkigt. I Miami hittar du aktiviteter som passar hela familjen, och shopping finns det i massor, både för stora och små. En semester i Miami gör ingen besviken!

Top things to Do

Shoppa på Miamis designer outlets

Vi börjar med det största först: USA:s största outlet, Sawgrass Mills, ligger nordväst om Fort Lauderdale och har enligt dem själva nästan lika många besökare årligen som Disney World, det vill säga runt 17 miljoner.Outleten ärcirka 195 000 kvadratmeter stor och har formen av en alligator, ett djur som det för övrigt finns gott om i Floridas träskmarker. Här kan du fynda bland Nike, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren och Gap, bland andra,samt ett 40-tal exklusiva outlets som inte finns någon annanstans i södra Florida. Bland dessa finner du Burberry, Gucci, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, Prada och Versace. Dessa unika outlets har samlats under namnet The Colonnade Outlets, och planen är att detta område ska utökas med ytterligare 30 outlets och restauranger under 2016. USA:s största outlet kommer alltså att fortsätta växa framöver.

Låt oss inte heller glömma bort den sötsugne, som också måste få sitt – något som knappast är särskilt svårt att ordna i USA. I Sawgrass Mills finns det flera sådana möjligheter, så det är kanske tur att det även finns en tandläkare i shoppingcentret. För barnfamiljen blir det knappast aktuellt att lämna Sawgrass Mills utan att besöka Toys’r’Usoch Lego, och kanske vill barnen även leka av sig en stund i Barbie-leklandet.

När du ändå är i trakterna av Fort Lauderdale kan du passa på att besöka Aventura Mall, ungefär halvvägs mellan Miami och Fort Lauderdale. Här finns fler än 300 butiker, däribland sex stora varuhus, inklusiveBloomingdale’s, Nordstrom och Macy’s, och en biograf med 24 salonger. Bland butikerna hittar vi namn som Cartier, Louis Vuitton, Burberry,och Apple Store. Förvisso inga outlets, men ändå helt klart värt ett stopp om du ändå har vägarna förbi. För shopping är ju alltid shopping, eller hur? En dag i månaden arrangeras dessutom en farmers’ market, och varannan månad arrangerar the Humane Society of Greater Miami en ”Pet Adoption Day” utanför Macy’s.Det kanske inte är så lämpligt eller praktiskt för en svensk att adoptera en hund i USA, men dukan ju titta på alla fina hundar. Stranden ligger alldeles i närheten, så om du ändå stannar till för att ta ett dopp i Atlanten kan du ta en sväng i Aventura Mall. Vem vet, du kanske gör ett riktigt fynd här!

Det finns fler outlets i Miami än Sawgrass Mills.Bara några kilometer från den stora internationella flygplatsen i Miami ligger Dolphin Mall, med omkring 240 butiker och restauranger som är indelade i tre olika områden: Ramblas, Playa och Moda. Ramblas är utformad som ett torg, med restauranger och nöjesställen. Här kan du till exempel lyssna på livemusik varje helg och äta gott på något av de många olika matställen som erbjuder något för alla smaker. I avdelningen Playa finns butiker med lite mer vardagligt mode, accessoarer och heminredning, men om du vill shoppa lite lyxigare är Moda ett bra alternativ. Här finns massor av exklusiva modebutiker, men även många outlets för världskända varumärken som Elizabeth Arden, Levi’s,Nikeoch Ralph Lauren.Här har varuhuskedjan Bloomingdale’s också en outlet, där du kan handla många av dina favoritmärken med upp till 70% rabatt.

Att resa till Miami

Det enklaste sättet att resa från Sverige till Miami är att flyga till flygplatsen i Fort Lauderdale (Fort Lauderdale-Hollywood International Airport). Från flygplatsen kan man ta både buss och taxi till Miami, eller en ”shared ride”, men ett tips är även att hyra en bil på flygplatsen. Då blir det betydligt enklare att ta sig runt till olika outlets i Miami, eftersom de flesta ligger lite utanför stadskärnan, även om många av de outlets vi tipsar om här kan nås med buss.

Did you know that?

Visste du att ...

… Julia Tuttle (1849–1898) brukar kallas för ”Miamis moder” och är den enda kvinna som har grundat en större amerikansk stad? Hon ägde ursprungligen den mark där staden byggdes, och hon utövade också påtryckningar gentemot Henry Flagler för att han skulle förlänga den järnväg han byggde så att den skulle nå Miami, eller Fort Dallas som det först kallades efter den militärbas som låg på platsen. Tuttle var dessutom i högsta grad delaktig i planeringen av staden, och initiativtagare till både hotellbygge och tågstation. Tuttle avled endast 49 år gammal efter en hjärnhinneinflammation och glömdes mer eller mindre bort efter sin död. Nu har hon dock fått upprättelse och står som staty i Bayfront Park.

… det i Miami finns fler än 800 parker? Staden är också den enda i USA som gränsar till två olika nationalparker: Biscayne National Park och Everglades National Park.

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Miamibornas smultronställen

Precis som i många välbesökta städer blir Miamiborna ibland trötta på turisterna, och även för en tillfällig besökare kan det bli lite mycket. Miamis stränder är många gånger fulla av folk, speciellt under högsäsong, och ibland vill man bara ha lite andrum. Ett tips är att gå till stranden tidigt, innan solen gått upp, för att njuta av soluppgången och den rogivande atmosfären. Du kommer inte att få någon snygg solbränna, men ett minne för livet kanske är ännu bättre?

Om du vill frottera dig med lokalbefolkningen och hålla dig till de centrala delarna av staden när dushoppar på outlet i Miami går det givetvis alldeles utmärkt! På SW 1st Street finns French Lingerie Outlet, som precis som namnet antyder saluför damunderkläder till riktigt bra priser, och det finns även outlets för exempelvis fotbollskläder, skor och linneprodukter inom räckhåll. På NW 20th Street ligger D’or Fashion Outlet,som är den lokala modekedjan D’Ors enda outletbutik. Här kan du fynda damkläder, badkläder och skor till riktigt låga priser!

Miami är ju dock mer än bad och shopping. Floridas närhet till Kuba har influerat staden på många sätt, och det märks inte minst på restaurangerna. Här finns den kubanska maten ständigt närvarande, och ett perfekt sätt att börja dagen på är att äta en kubansk frukost på något av alla caféer i stadsdelen Little Havana. Sedan är det bara att strosa runt i innerstaden och uppleva denna pulserande storstad – eller varför inte åka med monorail-tåget Metromover? Det är gratis, och det finns 21 hållplatser att välja mellan i Miamis innerstad. Missa inte heller den ståtliga byggnaden Freedom Tower, som byggdes 1925 som kontor för tidningen The Miami News, och som nu bland annat inhyser ett museum för modern konst. När du strosat klart och vill ha en paus ligger Bayfront Parkmitt i stan, en 13 hektar stor park alldeles invid Biscayne Bay.