Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlets i New York

Om du planerar en resa till New York har du en fantastik shoppingupplevelse framför dig! Om du gillar shopping vill du inte missa att besöka en New York-outlet. Här hittar du allt du kan önska dig och lite till. Du vill inte heller gå miste om all annan fantastisk shopping som världsmetropolen har att erbjuda. Lyxshopping och budgetvänliga alternativ samsas i ett myllrande gatuliv. New York kan te sig överväldigande med det enorma utbudet av butiker, restauranger, museer och sevärdheter, mentrots stadens storlek är det lätt att ta sig runt i New York både till fots, med kollektivtrafik och med taxi. Bestäm dig i förväg för vad du absolut inte vill missa och planera gärna in vilken dag du vill göra vad,men se också till att lämna utrymme i ditt schema för spontana upptäckter, händelser och möten. New York upphör aldrig att överraska.

continued

New York har ett antal designeroutlets, märkesbutiker med fabriksutförsäljning till mycket lägre priser än ordinarie. Har du väl besökt en designer-outlet i New York kommer du att vilja besöka flera, för här kan du verkligen fynda.Bland de mest populära varorna att köpa med sig hem från en outlet i New York finns kläder, skor och modeaccessoarer. Det finns outletbutiker för alla de produktkategorierna. När det gäller kläder kanske du är sugen på att köpa hem ett par äkta Levi’s-jeans, en tröja från Donna Karan eller ett par byxor från Juicy Couture? Listan på spännande varumärken som du har chans att hitta till fyndpris kan göras lång. Eller varför inte passa på att köpa med dig ett eller flera par Converse-skor i olika färger? Det är kanske den mest klassiskt amerikanska souvenir du kan komma hem med och garanteraten av de mest användbara!

Top things to Do

Tips för en lyckad shoppingrunda i New York

Kom ihåg att förbereda dig ordentligt innan du ger dig ut på din shoppingrunda med besök på ditt favoritmärkes outlet i New York. Det första du behöver tänka på är att vara ute i god tid. Häng gärna på låset! Tidiga morgnar är den bästa tiden att shoppa påeftersom du undviker den värsta ruschen. Likaså är det bra om du har möjlighet att förlägga din shopping till en vardag. På vardagarna är det inte så mycket folk ute i butikerna. På helgerna kan det däremot vara fullt med shoppingsugna i de populäraste affärerna, och du riskerar att få trängas i långa, varma köer för att komma fram till kassan. Ett annat bra tips är att förlägga din shopping på de olika outletbutikerna till de första dagarna av ditt besök i New York. På så sätt har du det avklarat och slipper stressa för att hinna med det i slutet av resan. Dagarna i New York går nämligen snabbt, och du kommer garanterat att ha massor som du vill hinna med att göra! Till sist ska du tänka på att ta på dig bekväma skor som du kan gå runt i en hel dag – och ta gärna med dig en särskild, lite större väska som du kan lägga ned alla dina shoppingpåsar i allt eftersom du handlar under dagen. Lyckas du dessutom få i dig en stadig frukost är du mer än redo att ge dig i kast med en av världens bästa shoppingstäder och allt vad den har att erbjuda!

Outletbutikerutanför Manhattan

Var inte rädd för att lämna Manhattan om du är sugen på att shoppa på outlet i New York. Om du har tid att ta dig utanför centrala New York är ett besök på något av de välkända outletområdena Jersey Gardens eller Woodbury Common definitivt att rekommendera. Här hittar du ett enormt och varierat utbud av olika butiker på ett och samma ställe. Har du tur kan du klara av all din planerade shopping på en och samma dag!

Jersey Gardens, eller The Mills at Jersey Gardens, som är det fullständiga namnet, ligger ungefären halvtimmes bussresa från centrala New York med buss nummer 111som avgår från Port Authority Bus Terminali Midtown på Manhattan. Jersey Gardens är ett inomhuscentrum med över tvåhundra olika märkesbutiker under samma tak.

Woodbury Common Premium Outlets är världens största fabriksutförsäljningsplats! Här hittar du tvåhundratjugo olika butiker med världskända märken som Prada, Burberry, Fendi, Polo Ralph Lauren och mycket, mycket mer. Bussen hit går även den från Port Authority Bus Terminal. Resan tar lite längre tid än till Jersey Gardens, ungefär en timme och femton minuter får du räkna med. Själva shoppingcentret består av friliggande byggnader intill varandra, ungefär som en liten by, och du promenerar utomhus mellan de olika butikerna.

På både Jersey Gardens och Woodbury Commons webbplatser har du möjlighet att titta på och skriva ut en karta över köpcentret där alla butikerna finns utmärkta. Det kan vara bra att i förväg skriva ut och ringa in de butiker du absolut vill hinna med att gå till, för att vara säker på att du inte missar något viktigt stopp.

Did you know that?

Visste du att ...

...ett spännande komplement till att shoppa på outlet i New York är att leta uppsample sales? En sample sale utgår i princip från samma koncept som en outlet, att sälja ut tidigare kollektioner till reducerat pris.Sample salesäger oftast inte rum i några fasta butikslokaler, utan dyker upp tillfälligt under en viss tidsperiod. Vanligen säljs vår- och sommarkollektionen ut under en period på senhösten, och vinterkollektionen säljs ut under vår och försommar.En sample sale annonseras ofta bara några dagar i förväg, eller kanske inte alls. Då sprids informationen i stället ryktesvägen. Ofta hålls ett visst märkes sample sales vid samma tidpunkt år efter år, vilket gör att du kan planera in ditt besök så att det sammanfaller med när just ditt favoritmärke har rea.

... det bor fler människor bara i staden New York än i 39 av landets 50 delstater? Detta innebär att en av 38 personer som bor i USA bor i New York.

... Central Park i New York med sina 3,4 km2 är större än landet Monaco? Monacos yta är 2,02 km2.

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Om man vill shoppa finns det fler alternativ än outlet i New York. New York-borna är till exempel galna i sina loppmarknader, och en av de bästa hittar du i stadsdelen Williamsburg. Williamsburg Flea har något för alla. Marknaden har endast öppet under sommarhalvåret, men håll utkik efter andra loppmarknader i Brooklyn, för det finns många att välja mellan.

Vi behöver väl knappast säga att det finns mer än shopping att ägna sig åt i New York? Utöver de klassiska sevärdheterna, som Frihetsgudinnan, Empire State Building, Central Park och den lite mer nutida Ground Zero-minnesplatsen finns det massor att se och göra i denna världsstad! En stad av den här storleken har givetvis många skrymslen och vrår som turisterna normalt sett inte hittar till, och här kan du besöka fantastiska restauranger, hitta den perfekta jackan eller upptäcka en park som är i stort sett folktom. Den bästa källan till sådana ställen är lokalbefolkningen, så var inte rädd att fråga personalen i butiken som du är inne och handlar i – de kanske har ett tips som du aldrig skulle hittat i en turistguide. Om du köper ett tunnelbanekort, kan du ta dig runt i staden precis som du vill!

En stadsdel som är som gjord för trevliga promenader är den redan omnämnda Brooklyn, som under det senaste decenniet har blivit hela världens stora hipstermecka. Här finns det gott om trendiga restauranger, caféer och barer, och för den som vill få en förhandstitt på vad som kommer att bli nästa trend hemma i Sverige är det ett hett tips att ta sig till Brooklyn. Det finns mycket annat att se här också, exempelvis den stora Prospect Park, nöjesparken vid Coney Island och Brooklyn Museum, som är ett av de största och äldsta konstmuseerna i USA (invigdes 1887). Här kan du bland annat få se den berömda Brooklynpapyrusen från cirka 450 f.Kr.