Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Outlet i Stockholm

Det finns inget bättre än att göra ett riktigt kap när man är ute och shoppar. Vore det inte toppen om man kunde fynda varje gång? Självklart, men hur skulle det gå till? Genom att shoppa på outlet har du alla förutsättningar för just detta. På outlet i Stockholm hittar du varor från tidigare kollektioner, och ibland även andrasortering, till lägre priser än i de vanliga butikerna. Många outlets fokuserar på kläder och mode, men det finns ofta möjligheter att köpa många olika sorters produkter på en och samma plats. Det finns flera alternativ nära Stockholm för dig som vill handla kläder, husgeråd, skor och porslin till ordentligt rabatterade priser. I Stockholm finns mycket att göra,men om du är shoppingsugen och på resa i Stockholm bör du ta tillfället i akt och besöka någon outlet och göra några klipp.

continued

I Stockholm finns mycket mer att göra än att shoppa, men om du går i köptankar ska du definitivt passa på om du ändå är här! Huvudstaden har kanske landets bästa utbud av butiker. Det finns dessutom mängder av aktiviteter som du kan ägna dig åt efter att gallerior och butiker har stängt. Efter en hektisk dag på outlet kan du gå ut och äta en god bit mat på någon av Stockholms alla restauranger, slappna av i hotellbaren eller se enföreställning på någon av stadens många teater- och musikalscener. Flera outlets i Stockholm ligger i närheten av biografer, bowlinghallar och restauranger, så du behöver inte åka långt om du inte vill. Möjligheterna är många, och du hittar outlets i olika delar av Stockholm. Här kan du göra spännande shoppingutflyter varje dag sju dagar i streck, om du skulle så vilja.

Top things to Do

Shoppa pådesigner-outlet i Stockholm

Det finns olika typer av outlets i Stockholm, och det är inte bara kläder du kan fynda här. Du kan hitta allt från skönhetsprodukter till heminredning och porslin. Med den utbredda kollektivtrafiken tar du dig enkelt runt till de olika shoppingstråken, och om du bor centralt har du nära till de flesta outlets. Från T-centralen har du tillgång till både tunnelbanan och pendeltåget, och från Slussen går bussar till Gustavsberg. Här följer en liten shoppingguide till Stockholms outletbutiker.

Stockholm Quality Outlet i Barkarby

Stockholms kanske största och mest välkända outlet är Stockholm Quality Outlet i Barkarby, med 50 butiker, 100 olika varumärken och 30–70 procent lägre priser än i vanliga butiker. Här finns det mesta att köpa till billiga priser. Det är smidigt att ha bil om man ska åka till Barkarby och shoppa loss, men det går även bra att ta pendeltåget till Jakobsberg eller Barkarby och sedan byta till buss 567. Från T-centralen tar resan ungefär en halvtimme. Stockholm Quality Outlet samlar många välkända svenska och internationella modemärken,och här kan man göra stora fynd på kollektioner från tidigare säsonger.

Tre gånger om året har du chansen att spara in ännu mer än vanligt på Stockholm Quality Outlet. De har stora reor strax efter jul, direkt efter midsommar och på den så kallade ”Black Friday”, som går av stapeln den sista fredagen i november.

Strömma Outlet

På Sveriges sjätte största ö, Värmdö, ligger Strömma Outlet. Butiken fokuserar på badprodukter, heminredning, möbler och lakanoch hämtar sin inspiration från Stockholms skärgård och den amerikanska östkusten i New England. Här finns kuddar, handdukar och filtar till rabatterade priser, samt rustika utomhusmöbler. Det tar ungefär en halvtimma att köra till Strömma Outlet från centrala Stockholm.

Vingåker Factory Outlet

Har man tillgång till bil och vill göra en lite längre shoppingutflykt kan man köra till Vingåker som ligger ungefär två timmar i sydvästlig riktning från Stockholm.Vingåkers Factory Outlet är 6 000 kvadratmeter stor och påstår sig vara Sveriges största outlet för märkeskläder, med 30–70 procent lägre priser än i vanliga butiker. Staden Vingåker har länge varit känd för sin konfektionsproduktion, men idag finns det inte längre någon lokal produktion av kläder. Däremot finns det15 000 kostymerpå lager i Vingåkers Factory Outlet, så det kan absolut vara värt en lite längre resa för att spara hundralappar.

Kungens kurva/Skärholmen

Kungens kurva och Skärholmens Centrum ligger på varsin sida av E20, men räknar man ihop dessa två köpcentrum blir det ett av Nordens allra största shoppingområden med sammanlagt ett hundratal olika butiker. Av alla dessa butiker är det bara en handfull som kan kallas för riktiga outletbutiker, men med tanke på områdets storlek och utbud vore det synd att inte nämna detta shoppingmecka.

Did you know that?

Visste du...

… att Gamla Stan i Stockholm är en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder? Den är belägen på ön Stadsholmen, och fram till 1980 var det officiella namnet Staden mellan broarna. Nu bor det cirka 3 000 personer här, men antalet arbetsplatser är betydligt fler än så. Bland Gamla stans trånga gränder och torg kryllar det av butiker och kontor. Vid Stortorget, där Stockholms blodbad ägde rum i november 1520, ligger Nobelmuseet, och här på torget arrangeras även en stor julmarknad varje år sedan 1915. Sedan 1980 skyddas hela Gamla stan genom att området klassats som riksintresse för kulturmiljövård.

… att Globen är världens största sfäriska byggnad? Den invigdes 1989, är 85 meter hög, och det officiella namnet är sedan 2009 Ericsson Globe. Sedan 2010 kan man åka en gondolbana, Skyview, på Globens utsida upp till toppen. Banan är cirka 100 meter lång, och en resa tur och retur tar omkring 20 minuter. Utsikten från toppen, som ligger 130 meter över havet, är enastående! Numera har Globen fått konkurrens från intilliggande Tele2 Arena, som invigdes 2013. Den har tagit över en del av den verksamhet som tidigare var förlagd till Globen, men det är fortfarande många stora artister som väljer att spela i det stora vita klotet vid Johanneshov!

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Stockholmarnas favorit: shoppa på Stockholm-outlet

Strax öster om Stockholm ligger Gustavsberg. Här hittar du en hel del bra outlet-alternativ om du är intresserad av glas, porslin och husgeråd. Anrika Gustavsbergs är Sveriges enda porslinstillverkare och i anslutning till porslinsfabriken ligger en egen butik som säljer andrasortering av det ordinarie sortimentet med 30–50 procents rabatt.I samma område som porslinsfabriken hittar du en outletbutik som drivs av den finska glas- och porslinstillverkaren Iittala. Här finns inte bara produkter som är tillverkade av Iittala, utan även märken som Rörstrand och Höganäs Keramik. Fokus ligger naturligtvis på glas och keramik, men här finns även husgeråd från Fiskars och Hackmans. Precis bredvid Iittala ligger Kosta Bodas outletbutik samt den anrika porslinsförsäljaren Villeroy & Boch. Gustavsberg är det bästa stället för allt som har med glas, porslin och husgeråd att göra om du vill spara pengar. Ta bilen till Gustavsberg eller res med buss från Slussen.

Småbarnsföräldrar har det tufft. Inte nog med att man skaha oändligt många bollar i luften och får alldeles för lite sömn – dessutom är barnkläder ofta dyra, och barnen växer snabbt ur plaggen. Strax söder om stan i Hökarängen ligger Minioutlet, som uteslutande säljer billiga barnkläder för åldrarna 0–8 år. Minioutlet säljer kläder från tidigare säsonger och kan därför lägga sina priser ungefär 30–70 procent lägre än vanliga barnbutiker. I butiken hittar du märken som Alfons Åberg, Mumin, Pippi och Fixoni, och det finns dessutom ekologiska kläder från bland annat DUNS och Maxmorra. Perfekt för den som har barn som växer (vilket de flesta faktiskt gör), eller behöver en present till en nyfödd bebis.

Om du kommit till Stockholm för att shoppa bor du med största sannolikhet på hotell och gör möjligtvis ett besök eller två till hotellbaren. Många av stadens hotellbarer är även populära bland Stockholmarna själva, bland annat Scandic Malmen, inte minst för att det ligger centralt på Södermalm och anordnar konserter varje vecka. Andra populära hotellbarer är Scandic Park och Scandic Grand Central.