Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Shoppa i Ullared i outlet och butik

Det är svårt att missa att man har kommit fram till Ullared när man kör genom de halländska skogarna öster om Falkenberg och Varberg, trots att orten bara har knappt 800 invånare. Plötsligt tornar det enorma varuhuset GeKås upp sig mot skyn, och med ens känns de kringliggande byggnaderna som pyttesmå miniatyrer. Hit, till Skandinaviens största varuhus, vallfärdar shoppingälskare från hela Sverige, och varje dag, året runt, anländer busslast efter busslast med fyndsugna människor. Sedan ett antal år tillbaka finns det även hotell, camping och stugby på området, och det behövs. Det krävs nämligen flera dagar för att ta sig igenom Ullareds enorma shoppingutbud. Här kan du fynda allt ifrån trendiga jackor och praktisk campingutrustning till billigt bakplåtspapper, skojiga tandborstmuggar och de senaste cd-skivorna. I Ullared finns allt!

continued

Du som suktar efter en bra och billig outlet i Ullared kan skatta dig lycklig. Kring GeKås har det vuxit fram ett slags shoppingmecka av butiker och outlets på gångavstånd från varuhuset. Trots att shoppingen nog kan anses vara den främsta anledningen till att styra sin kosa till Ullared finns det mycket annat att göra här. Förutom att luncha på någon av alla matserveringar som ligger på området kan du göra som lokalbefolkningen och ta en sväng ut i naturen. Strax utanför Ullared finns nämligen flera sköna naturområden, bland annat vackra Hjärtaredsjön. Det finns också många roliga dagsutflykter du kan göra. Varför inte styra bilen till Gessles Halmstad och ta del av stadspulsen eller svänga förbi Slöinge och Sia Glass eller Berte Museum som ligger därintill? Men en sak är nog ändå säker: ingenting slår lite shopping i Ullared.

Top things to Do

Tips på en och annan outlet i Ullared

Att besöka GeKås är det främsta tipset till dig som är shoppingsugen, men vill du hitta någon ny favoritbutik eller outlet i Ullared så finns det mycket att välja på. Här ligger bland annat hemelektronikkedjan NetOnNets stora butik där du kan fynda datorer, tv-apparater, köksmaskiner och annan hemelektronik för en billig peng, och du plockar själv varorna direkt från lagerhyllorna. Du kanske har funderat på att köpa en ny iPad, eller kanske en fritös till köket? Då borde du passa på nu.

Ullareds enda inomhusshoppingcenter är Handelshuset, där ett tiotal butiker och outlets samsas under samma tak. Här kan du handla kläder på bland annat MQ Outlet och Rabalder Outlet, tv-spel på Retro House, skor på Scorett Outlet eller varför inte göra ett besök på Sveriges första erotikoutlet, MShop. Även Ullared Lantmän har en stor butik med en omfattande outlet-avdelning här. Sko-Boo har enligt uppgift ”Skandinaviens största enskilda skoaffär”, och inhyser även en stor outlet-avdelning. I samma hus ligger också OutletSport och en bokoutlet, så här kan du passa på att förnya både din skohylla och bokhylla på samma gång. Som du hör finns det i Ullared en outlet för alla smaker.

Mellan shoppingvarven kan det vara skönt att ta en paus och den som tror att Ullared bara handlar om shopping har fel. Här finns också mycket annat att göra, i synnerhet om du gillar vacker natur. Det finns otaliga sätt som du kan upptäcka området på – till fots, på cykel, med kanot eller varför inte hyra en häst? Vilket sätt du än väljer att färdas på får du inte missa radiostationen i Grimeton, ett unikt besöksmål en bit utanför staden som även ligger på UNESCO:s världsarvslista. Missa heller inte de unika Åkulla bokskogar som även de ligger utanför staden. På hästrygg blir det ett äventyr du sent kommer att glömma.

Vill du göra en kortare utflykt ska du bege dig till Abilds kyrka, en fantastisk stenkyrka som byggdes redan på 1100-talet. Kyrkans interiör anses vara den mest enastående av alla Hallands kyrkor och i taket kan du skåda ljuvliga rokokomålningar. Har du tur möter du kyrkvärden som bjuder på kaffe och kakor, vilket kan bli ett välkomnat andrum.

Är du intresserad av historia kan du bege dig till Bockstens mosse. Här hittades 1936 den berömda Bockstensmannen, ett skelett från medeltiden och som idag finns att beskåda på Varbergs fästning. Vem Bockstensmannen var är det ingen som vet, men att stå i Bockstens mosse får en att fantisera vilt bakåt i tiden. Vill du ha mer historia innan du beger dig tillbaka till shoppingens lockande värld, kan du ta vägarna förbi Axtorna slagfält där ett blodigt slag mellan svenskarna och danskarna ägde rum 1565, en minst sagt spännande avstickare.

Did you know that?

Ullaredskuriosa

Komikern Peter Wahlbeck, som växte upp i närbelägna Halmstad, har spelat in en låt med namnet ”Ullared”. Låten handlar om när han och hans vän Klas körde till Ullared för att handla, bara för att upptäcka att allt var stängt när de kom fram. Detta minne får Peter att bland annat utropa: ”Bränn ner Ullared!” och han påpekar att de i alla fall borde börja med att ha öppet.

Under hösten 2009 började Kanal 5 att sända dokumentärserien ”Ullared”. I serien fick man följa personalen som arbetade på GeKås, bland andra Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren, varuhuschefen Boris Lennerhov och diverse kunder.

Den längsta kön som någonsin funnits utanför Gekås var hela 1,4 kilometer lång. Detta skedde den 30 oktober 2010. Samma dag slogs bussrekordet: hela 81 bussar anlände till shoppingområdet då, vilket vi väl får anta är förklaringen till den långa kön.

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen för utflykt och outlet i Ullared

Har det blivit dags att testa ditt nyinköpta fiskespö, eller vill du helt enkelt sträcka lite på benen efter en dag av shopping i butik och outlet i Ullared? Då ska du göra som de fiskeentusiastiska hallänningarna och badsugna Ullaredsborna och bege dig till den närbelägna Hjärtaredsjön. Här går det att ta ett dopp i det blå och fånga abborre, gädda och sik på kroken. Förhoppningsvis anländer du hem med en stor fångst över axeln. Vid Hjärtaredsjön finns också flera natursköna vandringsleder som ger dig en fantastisk upplevelse av det vackra och böljande halländska landskapet. Även på flera ställen omkring Ullared finns det möjligheter att ta sig en promenad för att beskåda omgivningarna.

Någon mil söder om Ullared ligger byn Sjönevad. I augusti varje år arrangeras här en stor marknad kallad Sjönevads marknad. Marknaden är en traditionell köpmarknad i vacker natur och hit åker Hallandsborna för att bland annat handla hantverk, åka karusell och äta gott på matserveringar. Marknaden lockar inte bara hallänningar, utan även människor från när och fjärran som vill ta del av den svenska traditionen, och är ett givet utflyktsmål om du råkar vara i Ullared vid denna tidpunkt.

Vill du uppleva mer shopping än den du hittar i Ullared kan du bege dig till Halmstad som ligger cirka 70 kilometer sydväst om staden. I Halmstad hittar du mängder av shopping: i butiker och outlets, i handelsområdet Flygstaden som på senare tid har vuxit upp alldeles intill Halmstads flygplats samt i handelsområdet Stenalyckan som ligger vid stadens södra infart. I denna halländska pärla finner du alla de stora affärskedjorna och det är otroligt mysigt att vandra omkring i den gamla stadskärnan, besöka de gamla stadsportarna och ta del av den livliga torghandeln på Stora torget.

Besök glassfabrik eller outlet utanför Ullared

Ett perfekt utflyktsmål för dig som besöker Ullared är Sia Glass. Tar du E6:an och svänger av vid Slöinge kommer du strax dit. Här ligger deras fabrik och fabriksbutik, där du kan köpa billig glass i andrasorteringen. Oftast är det något smärre fel som gjort att glassen inte kan säljas i butik, som att det är lite för mycket eller för lite glass i förpackningen, eller att det saknas russin i punch-russin-glassen. Självklart går det även att handla glass i förstasortering här, och de saluför även mjöl från intilliggande Berte Qvarn. På sommaren har de en glassbar med försäljning av kulglass. När du ändå är i trakterna ska du passa på att besöka det fina Berte Museum, som ligger i närheten av just Berte Qvarn. Med underrubriken ”livet på landet” är det ett privat nostalgimuseum, där du kan se jordbruksmaskiner och hantverksmiljöer från förr. Här finns även en gammal lanthandel och en skolsal. Passa på att ta en paus i shoppandet och njut av den friska luften på landet, och gör samtidigt en resa tillbaka i tiden.

Om du istället kör åt nordväst från Ullared kommer du till Freeport utanför Kungsbacka. Den kallar sig för ”en riktig outlet”, och är ett stort shoppingcenter med massor av outletbutiker som saluför idel välbekanta varumärken. I Freeport hittar du bland annat butiker för Björn Borg, Filippa K, Nike, Nudie Jeans, Odd Molly, Peak Performance, Panduro, Acne och Iittala. Här finns även tre restauranger. Intill Freeport har det öppnat fler outlets, däribland Belysningscenter som säljer lampor och Badlagret. Inne i Kungsbacka ligger shoppingcentret Kungsmässan, med 90 butiker under samma tak och härifrån är det gångavstånd till Kungsbackas innerstad, med ännu fler butiker och restauranger. Från Kungsbacka är det bara drygt 20 minuters bilresa till Göteborg, så om du vill köra vidare norrut till mer shopping och outlets är det enkelt gjort.

Maj 2015