Need Some Inspiration?

Select a Theme
Vandrarhem
Köpenhamn

Intro

Bo på vandrarhem i Köpenhamn – lika trevligt, men med en mindre reskassa

Dags för ett besök till den danska huvudstaden! De nordiska länderna är inte kända för att vara billiga, och Danmark är inget undantag. Men låt inte det hindra dig att besöka Köpenhamn. Om du är nyfiken på ”Dronningens By” men alltid har avstått från att resa på grund av att du är orolig för kostnaden får du här handfasta tips, det går nämligen att besöka Köpenhamn och se många sevärdheter utan att det gräver ett stort hål i plånboken. Vandrarhem är ett bra sätt att spara pengar på resan. Nedan hittar du information om billiga vandrarhem i Köpenhamn och andra tips på hur du får pengarna att räcka så länge som möjligt under ditt besök i den kosmopolitiska metropolen. Sedan är det bara att du beger dig söderöver och njuter av ett äkta danskt wienerbröd medan du blickar ut över Köpenhamn.

continued

Det finns flera fina vandrarhem och hostel i Köpenhamn som ligger centralt, så att du kan bo billigt utan att behöva hamna utanför centrum. Då sparar du även pengar på resor till och från sevärdheter, eftersom du kan gå själv istället. Tänk dock på att dessa rum är mycket populära, speciellt sommartid, så se till att boka i god tid. Expedia hjälper dig att hitta de bästa priserna på mysiga ställen att bo. Prova till exempel Generator Copenhagen eller Woodash-Hostel, som båda ligger mycket centralt. Om centrala boenden inte finns tillgängliga eller inte lockar kan stadsdelarna Vesterbro och Nørrebro erbjuda prisvärda alternativ. Nørrebro ligger nordväst om Köpenhamns stadskärna, och Vesterbro ligger, som namnet antyder, i Köpenhamns västra del. I Vesterbro finns även en del unika affärer där du kan hitta spännande design och nyskapande mode, och i Nørrebro hittar du flera gratis sevärdheter.

Top things to Do

Billiga och bra hostel i Köpenhamns olika stadsdelar

Vesterbro

Om du vill bo nära Carlsbergs gamla bryggeri har du kommit till rätt stadsdel. På Istedgade, det gamla prostitutionsstråket, är numera den stora dragningen de många små affärerna som ligger utspridda längs gatan. Här finner du kläder, smycken och skor, både nyskapat och second hand. När du har tröttnat på att gå i affärer och behöver fylla på med energi är det bara att välja vilken del av världen du vill förflyttas till. I Vesterbro kan du äta gott från jordens alla hörn, utan att spräcka budgeten. En bra anledning att bo i Vesterbro, helt enkelt. Här finns även ett spännande nattliv, så om du vill festa dig igenom de danska sommarnätterna behöver du inte gå långt.

Nørrebro

I området Nørrebro kan du hitta allt du behöver. Stadsdelen erbjuder billigt boende och även en hel del sevärdheter. Du kan börja dagen med att spana in Grundtvigs Kirke. Denna mycket speciella kyrka i gotisk stil är ett måste för den arkitekturintresserade. Ta sedan en stilla promenad på Assistens Kirkegård och besök bland annat Kierkegaards och H.C. Andersens gravar. Kyrkogården används delvis som en park, så bli inte förvånad om du ser danskar som har picknick eller ligger och solar medan du vandrar runt. När du har samlat tankarna i denna oas och känner dig redo för shopping och intressanta butiker styr du stegen mot de två gatorna Ravnsborggade och Elmegade. Här finns kläder, skor och antikviteter i alla prisklasser. Ta en eftermiddag att strosa runt och fynda bland alla små affärer. När du blir hungrig finns här, precis som i Vesterbro, gott om platser att äta som passar en mer blygsam budget. Du kan även välja att ta med dig maten om du hellre vill slå dig ned runt Sankt Hans Torv. Du kan förresten stanna på Sankt Hans torg hela natten om du så önskar. Här finns nämligen många barer och klubbar, så du kan börja i ena änden och besöka så många du vill, vågar och kan. Ett bra sätt att mingla med lokalbefolkningen.

Did you know that?

Köpenhamns rika historia

Köpenhamns historia börjar på 1100-talet med biskop Absalon Hvide. Hans ryttarstaty på Højbro Plads är från 1902 och du kan besöka den om du är ute och strosar i staden. Förutom biskop Absalon brukar även kung Kristian IV nämnas när man talar om Köpenhamns historia. Han levde 1588–1648 och hade stor påverkan på stadsplaneringen. Han lämnade även efter sig många kända byggnader som finns att beskåda än idag, som Rosenborg Slott, Holmens Kirke och Börsen.

Köpenhamn drabbades av två stora bränder under 1700-talet som förstörde stora delar av huvudstaden, och detta är anledningen till att få hus från medeltiden finns kvar. År 1807 anfaller även den engelska flottan Köpenhamn och skadar staden svårt. Trots detta kallas den första halvan av 1800-talet för den danska guldåldern. År 1848 avskaffas enväldet och Danmark får sin grundlag, som gäller än idag. Huvudstaden har gått från att vara omsluten av en ringmur till att öppnas upp. Dagens Köpenhamn med sina många parker och öppna ytor är en stark kontrast till den skyddade och omslutna staden som grundades för nästan tusen år sedan.

Fint erbjudande med Copenhagen Card

Om du vill röra dig runt i Köpenhamn med kollektivtrafik, och dessutom planerar att besöka olika attraktioner, kan det vara värt att köpa Copenhagen Card. Det ger gratis entré eller erbjuder rabatt på olika sevärdheter och restauranger. Dessutom ingår gratis transport via tåg, buss och metro. Enkelbiljetter på till exempel bussen kan dra iväg i kostnad, så om du har tänkt röra dig mellan olika stadsdelar och se flera sevärdheter kan det vara både smidigt och prisvärt att investera i det här kortet.

Bron lockar

Är du en av dem som har suttit som klistrad vid tv-apparaten när Bron visas? Nu kan du besöka Köpenhamn och se var Saga Noréns danska kollega Martin Rhode arbetar, i väntan på att nästa säsong av den spännande kriminalserien har premiär.

Se och göra i Köpenhamn

Du har förmodligen läst H.C. Andersens sagor någon gång i livet. Visste du att Köpenhamns förmodligen mest kända sevärdhet har en direkt koppling till den berömde författaren? Denna sevärdhet är statyn Den lille havfrue (”Den lilla sjöjungfrun”). Kanske kommer du att finna denna ikon mindre än du förväntat dig. Den lilla sjöjungfrun är endast 125 cm hög och ser tämligen nätt ut, men den vackra bronsstatyn väger sina modiga 175 kg.

Om du är intresserad av museum kan ett besök på Nationalmuseetkanske locka? Här kan du lära dig om Danmarks historia från stenåldern fram till våra dagar. Här finns även barnens museum där hela familjen kan resa genom tiden och se hur livet såg ut förr. Barnens museum är fullt av kopior av gamla saker, så barnen får leka med allt de hittar medan de lär sig om de olika tidsåldrarna. Du kan även packa med egen matsäck som kan avnjutas i museets lunchrum.

Find things you can do in Köpenhamn

The local perspective

Ut och träffa köpenhamnsborna!

Precis som övriga nordbor är danskarna förtjusta i att fika. Självklart finns det många kaféer och fik i Köpenhamn, så ta med dig en bok och möt lokalbefolkningen över en kaffe. Ett perfekt tillfälle att öva på danska och en gång för alla reda ut hur de räknar till hundra! Om du hellre vill ge dig ut kvällstid för att mingla kan du besöka Kasseneller andra platser som har 2-för-1-erbjudanden. Håll ögonen öppna efter happy hour och spara pengar samtidigt som du får en rolig kväll ute i den danska huvudstaden.

Cykla runt

Om du vill smälta in bland lokalbefolkningen och samtidigt se mer av Köpenhamn kan du slå två flugor i en smäll och hyra en cykel. Slå dig ned med kartan och markera sevärdheter och skapa sedan dig egen resplan för en helt unik semester. Kanske vill du se så många av Köpenhamns parker som möjligt? Om du föredrar att låta någon annan sköta planerandet finns det guidade turer att anmäla sig till, så att du inte missar något av allt som Köpenhamn har att erbjuda.

Karuseller och shopping

Tivoli är ett annat ställe som är mycket populärt bland Köpenhamnsborna. Om du gillar att åka karuseller kan du spara pengar på att köpa ett åkkort för hela kvällen istället för enkelbiljetter. Om du besöker Tivoli sommartid kan det vara värt att planera besöket till en fredag, då det spelas gratiskonserter på utomhusscenen Plænen. En annan plats dit lokalinvånarna söker sig är Christiania. Här kan du strosa runt och hitta alternativa små butiker och trevliga matställen. Stadsdelen Nørrebro erbjuder även fler trevliga ställen att äta och bo på som kan vara värda att undersöka när du planerar ett besök till Köpenhamn och vill spara pengar. Om du letar efter vandrarhem i Köpenham när det definitivt en stadsdel att ha i åtanke.