Need Some Inspiration?

Select a Theme
Vandrarhem
New York

Intro

Billiga vandrarhem och hostel i New York

New York – shopping, restauranger, barer, konserter ... I staden som aldrig sover kan du roa dig dygnet runt. Det är lätt att tro att du måste ha sparat ihop en rejäl slant för att tillbringa några dagar i New York, men faktum är att det går att komma riktigt billigt undan. Till att börja med kan du spara mycket på ett billigt boende. Vandrarhem, eller ”hostels” som det heter i New York, är ett perfekt alternativ om du vill ha pengar över till annat när du besöker The Big Apple. När du väl har bestämt dig för att inte lägga onödigt mycket pengar på boende är nästa steg att välja vilket av allabilliga vandrarhem i New York du vill bo på. Det kan vara snårigt att välja vandrarhem,men om du letar lite på nätet finns det ett stort utbud.

continued

Även med en liten budget kan du ha råd med mer än du tror. Det finns en mängd billiga hostels som passar den lite tunnare plånboken. Vare sig du letar efter ett boende som ligger centralt, ett som har enkelrum eller ett som tillåter husdjur kan du hitta det du söker. Här finns något för alla. Det vilar ett skimmer över New York som alltid har fascinerat besökare, och det bästa sättet att uppleva atmosfären i staden är att promenera – vilket dessutom är gratis. Så på med dina bekvämaste sneakers och upplev New York till fots! Lämna ditt hostel i New York och ge dig ut på gatorna. Om du blir trött i fötterna är New Yorks tunnelbana ett utmärkt och billigt sätt att ta sig runt, och kom ihåg att det finns mycket att se och göra även utanför Manhattan.

Top things to Do

Lämna ditt vandrarhem i New York och upptäck det som finns att göra

Central Park är ett måste när du besöker New York. Parken är enorm, och det finns till och med en stor sjö i mitten med en strandpromenad där morgonpigga joggare tar sig runt medan solen går upp bakom skyskraporna. I parkens skogsområden sjuder det av fågelliv på sommarhalvåret. När du promenerar i lummiga dungar och över små gångbroar är det svårt att förstå att du befinner dig mitt i en storstad. På vinterhalvåret kan du se New York-borna åka skridskor på Woolman Rink, och på sommaren är favoritsysselsättningen i parken att spela baseboll eller att ha picknick på The Great Lawn. Missa inte Strawberry Fields, Yoko Onos minneslund över John Lennon, i parkens västra del.

Brooklyn är numera en riktigt trendig stadsdel, men trotsdet är det fortfarande lite billigare att äta, shoppa och boka hostel i New York här jämfört med på Manhattan. Ta tunnelbanan till Bedford Ave i Williamsburg och fynda på de många loppisarna. I Brooklyn bor många författare och konstnärer, och det kan mycket väl hända att en och annan kändis dyker upp på gatan eller i baren. Se till att passera den klassiska bron Brooklyn Bridge på väg tillbaka till Manhattan.Det är värt att hoppa av tunnelbanan och gå över bron. Brooklyn Bridge har inspirerat författare och musiker genom alla tider, och det är en minst sagt mäktig känsla att komma gående in till Manhattan.

En annan av New Yorks många imponerande byggnader som du inte bör missa är Grand Central Terminal. Varje fredag ges gratis guidade turer i och omkring Grand Central Terminal, bland annat visas Whispering Gallery (inne i Grand Central) och Chrysler Building.

Om du är intresserad av musik ska du kolla in den utmärkta sajten www.myfreeconcert.com och välja New York. Här listas alla gratiskonserter i New York den närmaste tiden, och utbudet är verkligen stort. Gratis inträde är det också under vissa tider på många av New Yorks museer. Du kan bland annat besöka MuseumofModernArt (MoMA) vissa tider under veckan utan att spendera en enda dollar. På Whitney Museum of American Art väljer du själv hur mycket du vill betala i inträde på fredagskvällar. För den konstintresserade kan vi också rekommendera ett besök i Chelsea. Här duggar konstgallerierna tätt, och det är oftast alldeles gratis att gå in och ta del av New York-konstnärernas senaste skapelser.

Ett annorlunda sätt att uppleva New York är att paddla kajak i Hudson River. The Downtown Boathouse är en ideell organisation som lånar ut kajaker helt gratis. De anordnar dessutom nybörjarlektioner och gratisturer med guide. Om du gillar idén med att uppleva New York från vattnet men inte känner för kajak kan du ta färjan över till stadsdelen Staten Island. Turerna är helt gratis, och under resan har man en fantastisk utsikt över Frihetsgudinnan och Manhattans skyskrapor.

Did you know that?

Staden som aldrig sover

Några dollar över? Köp en pizza slice och ta med till ditt hostel i New York!

Pizza slices säljs i varje gathörn och är ett perfekt alternativ om du vill bli mätt på ett snabbt och billigt sätt. En fingervisning om vad en pizza slice kostar får du om du vet vad en enkelbiljett på tunnelbanan kostar. I nästan 50 år har nämligen priset för en pizza slice varit detsamma som för en tunnelbanebiljett! Perfekt att köpa som kvällsmål innan du återvänder till ditt vandrarhem i New York.

New York, New York

Woody Allen är kanske den regissör som vi allra mest förknippar med New York, men han är långt ifrån ensam om att låta sina filmer utspela sig här. Hur många filmer, böcker och tv-serier som helst handlar om New York, och publiken verkar aldrig tröttna. Staden har en märklig dragningskraft som inte liknar någon annan stad i världen. Det sägs att det talas över 800 språk i New York, och kanske är det mångfalden bland New York-borna som gör staden så unik. Utbudet i New York präglas också av mångfald, vilket gör att alla har något att hämta här. Du kan göra av med i princip hur mycket pengar som helst, men med en begränsad budget kanske du istället satsar på sevärdheter, barer och nattklubbar med lägre priser – och du hittar säkert ett billigt hostel i New York att tillbringa natten på. Oavsett om du åker hit med en tjock plånbok eller om din budget är begränsad har du alla möjligheter att göra New York till din stad.

Nattklubbar för alla

Visste du att New York är en av de mest nattklubbstäta städerna i världen? Här finns nattklubbar med alla inriktningar du kan tänka dig. De tjusigaste hittar du på Upper East Side, men om du istället är ute efter något mer avslappnat med billigare priser ska du bege dig längre ner på Manhattan eller kanske till och med till Brooklyn och någon av nattklubbarna i Williamsburg. Hit kommer Brooklyn-hipsters och dansar sig svettiga till indiemusik. Förbered dig för kvällens fest på ditt hostel i New York och glid sedan ut i natten.

Find things you can do in New York

The local perspective

Platserna i New York där ”the locals” hänger

Om du förflyttar dig en bit från turiststråken och snabbmatsrestaurangerna kan du hitta både spännande och billiga ställen där New York-borna själva gillar att ta sig en bit mat. Det finns massor av små och trendiga restauranger i East Village, längre ner på Manhattan, och i Williamsburg, dit du enkelt tar dig med tunnelbanan. I New York kan du njuta av all världens mat, och det behöver verkligen inte vara dyrt. Ät gott och billigt i Little India tillsammans med ortsbefolkningen. Eller beställ en bibimbap på något av de prisvärda ställena i Korea Town.

Om du är ute efter en bar med avslappnad och skön stämning där ”locals” brukar hänga, hittar du den garanterat i East Village. För bara 25 år sedan var den här stadsdelen en av stadens ruffigaste. Alphabet City, ett område i East Village som ligger kring avenyerna A, B, C och D, var ett ställe man verkligen skulle undvika på kvällar och nätter. Men tiderna förändras. East Village har nu blivit både trendigt och ofarligt men är fortfarande lite billigare, punkigare och mer bohemiskt än resten av Manhattan. En annan stadsdel som också vimlar av barer som ofta besöks av de infödda New York-borna är Meat Packing District, men där är priserna lite högre.

Natten verkar aldrig ta slut i New York, men när solen har varit uppe ett tag är det ändå dags för brunch. New York-borna går gärna ut och äter brunch både på lördagar och söndagar. Lämna ditt vandrarhem i New York och prova du med! Brunch i New York kan vara hur enkelt eller hur avancerat som helst, men ofta är menyerna fantasifulla och variationsrika. Eller vad sägs om pannkakor med citron och ricotta, toast med färska bär, eller yoghurt- och honungstoppade våfflor? Brunchen intas bäst på en klassisk diner, och du kan ofta komma rätt billigt undan. Många diners har ett fast pris där en bloody mary eller mimosa ibland ingår. Glöm bara inte att du måste boka bord på de mer populära ställena!