Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Barcelona som sista minuten-destination

  Enastående shopping, pulserande nattliv, lata dagar av sol och bad, unik arkitektur, spännande historia; det finns ingenting som du inte kan hitta i Barcelona. Det är den gemytliga storstaden med möjlighet till aktiviteter både i grönskande natur och på genuin storstadsasfalt, och har under de senaste åren utvecklats till en form av mötesplats för Europas alla resande ungdomar. En sista minuten-resa till Barcelona kan inte gå fel, vare sig om du åker med familjen, vännen eller kärlekspartnern.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Barcelona

  Barcelona är en världsmetropol med själ, och de allra flesta som besöker staden faller hejdlöst för dess karaktäristiska atmosfär. Med breda gator och ett vimlande folkliv som aldrig sover, varvat med stora palmer och vita stränder, hamnar Barcelona högt upp på listan över Europas absolut intressantaste resmål. Idag har denna sagolika drömstad blivit den som vi svenskar är allra duktigast på att besöka, i Spanien i allmänhet, och i form av sista minuten-resor i synnerhet. En sent bokad resa till Barcelona är med andra ord ett koncept som testats både en och två gånger, och du kan därmed räkna med att det är någonting som fungerar och uppskattas.

  La Rambla, huvudgatan som löper genom den spanska staden, har gjort det tillsyntes omöjliga och lyckats samla högkvalitetsshopping, trivsamma restauranger och bedårande vacker arkitektur, på en och samma plats. Det är storstaden som vi känner den i en långt mycket mer exotisk tappning, med vajande palmer, en lågt liggande sol som slänger guldfärgat ljus mellan byggnaderna och en lukt av värme och sommar hängdes i luften. För att uppleva det mer genuina Barcelona rekommenderas att våga sig på en promenad ned på de kringliggande, mindre gatorna som slingrar sig in mellan mäktiga byggnader och torg, för att komma till de delar av stan där turistvimlet känns mer avlägset. Museumet Poble Espanyol ligger beläget på Montjuïcberget, och förvarar alla de anika och tradiotionellt spanska föremålen för betraktaren, under öppen himmel. La Sagrada Família, La Pedrera, Casa Batlló och Església de Santa Maria del Mar är bara några av alla de världskända byggnader i Barcelona som bjuder på en tunnsådd arkitektur som lockar finsmakare att resa land och rike för att se.

  Det som skiljer Barcelona från många andra storstäder är möjligheten att ta en paus i promenerande och turistande, med ett efterlängtat dopp i klart turkosa medelhavsvågor. De olika ständerna som ligger utspridda längs stadens kust har alla typiska egenskaper, och passar olika bra för oika ändamål. Läs på om de olika stränderna efter att du bokat din sista minuten-resa, eller välj att ta den närmast belägna när du kommer dit. Sant Sebastià ligger alldeles i kant med en pittoresk båthamn, som är flitigt använd av spanska yrkesfiskare, och ger dig en bild av det tvättäkta Barcelona och dess befolning. Barceloneta är i sin tur platsen att åka för den riktigt klassiska sandstrandupplevelsen, där en blandning av turister och urinvånare, unga och gamla, upptagna och lediga, samlas för att njuta av mjuk sand under den spanska solen. Denna trivsamma stad vid havet har dessutom en musik- och matkultur som måste upplevas för att förstås, likaväl som ett nattliv som heter duga, och utgör därför en ultimat destination för sista minuten-resan.

  Språk

  Spanska är det officiella och dominerande språket i Barcelona. Den stora mängden turister och unga människor bidrar till att engelska också talas, och det går därför bra att ta sig fram även om man inte talar spanska, vilket underlättar särskilt om du bokar resan i sista minuten.

  Klimat

  Då staden ligger belägen vid Spaniens medelhavskust ligger temperaturerna relativt högt året runt, i snitt kring 30 grader på vintern och cirka 12 grader på vintern. Närheten till vattnet gör dessutom att de heta och torra sommardagarna blir ännu mer behagliga att vistas i.

  Valuta

  I Barcelona är det euro (EUR) som gäller, och 1 EUR motsvarar cirka 9 SEK. Det finns gott om uttagsautomater, och betalning med Visa och Mastercard går bra på de flesta restauranger och butiker.

  Visum

  Inget visum behövs som svensk för att åka till Barcelona, men det är ändå klokt att kolla upp eventuella förändringar innan du åker. Ta kontakt med den spanska ambassaden för mer information.