Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Dubai som sista minuten-destination

  Om du känner för att gå på gator som dina vänner inte redan gått på, andas in exotiskt salt havsluft och uppleva kulturer långt ifrån den blyga svenska, så är det till Dubai som du ska låta din sista minuten-resa gå. Dubai är det näst största emiratet i Förenade arabemiraten, och erbjuder en historia och arkitektur utan jämförelse lika väl som naturvyer i alla tänkbara pastellnyanser, allting i ett sällsamt behagligt klimat som slår det svenska med hästlängder.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Dubai

  Längs gränsen mellan Dubai och det klarblå vattnet i den Persiska Golfen, sträcker sig en 15 kilometer lång sandstrand som går under namnet Jumeriah Beach. Utefter denna hittar du många välskötta strandparker med lummiga trädgårdar och trivsamma restauranger, som dessutom ofta är gratis, eller endast tar en liten avgift för den som önskar njuta av värmen i någon av deras solstolar. För att få en bild av det riktiga Dubai, dess kultur och mentalitet, finns alternativ som lämpar sig för barnfamiljen med allt ifrån kamelrace under vinterhalvåret till guidade ökensafaris för familjen.

  Vidare är en bra anledning att besöka Dubai dess shoppingutbud, då du där kan återfinna de allra flesta av modevärldens mest exklusiva klädkedjor, likaväl som traditionella arabiska föremål i bazaarmiljö på de slingrande gatorna. I januari och februari hålls varje år en shoppingfestival i Dubai, som innebär en gigantisk rea, utspridd över hela landområdet. Ett besöksmål som står stabilt året om är Dubai Mall, ett köpcenter där den ena affären efter den andra offererar kollektioner från högt skattade kvalitédesigners.

  Den utveckling från gammaldags industri till modernt land som Dubai har har gjort gick med expressfart, inte minst beträffande dess arkitektur. Förutom att världens högsta byggnad, Burj Dubai, är belägen i Dubai så planeras även bygget av den första skyskrapan någonsin som rör på sig. Med maträtter som falafel och kebab är det inte konstigt att många väljer att åka till Dubai för en angenäm matupplevelse, då platsen ger dig en bra balans mellan välkänt och exotiskt. Utbudet av attraktioner och aktiviteter är obegränsat, men det främsta anledningen må välja Dubai är upplevelsen av en annan kultur i en fantastiskt miljö. Så ge dig själv, och din familj eller vänner om så önskas, minnen för livet med en sista minuten-resa till Dubai.

  Språk

  Eftersom Dubai är ett område där befolkningen främst utgörs av immigranter, så talas i landet en mängd olika språk. Tack vare turismens inflytande går det utmärkt att ta sig fram på engelska.

  Klimat

  Tropiskt klimat råder i Dubai, vilket innebär att det är varmt året om. För den som vill semestra med sol och bad är temperaturen för dessa aktiviteter behagligast på vintern. På grund av dess läge, i ett ökenområde, regnar det extremt sällan.

  Valuta

  Valutan i Dubai kallas för arabiska dirham, AED, och 1 AED motsvarar ungefär 1,70 SEK. Det finns gott om uttagsautomater, vilket är bra om du reser i sista minuten och inte hinner växla innan, och betalning med kreditkort mottages i de flesta butiker och restauranger.

  Visum

  Som svensk medborgare krävs ett turistvisum som räcker i 30 dagar för att få semestra i landet och som kan införskaffas efter att du anlänt på flygplatsen i Dubai. Ta kontakt med ambassaden för information om eventuella förändringar och hjälp.