Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Göteborg som sista minuten-destination

  Göteborg, den svenska hamnarbetarkulturens stolthet. Med närhet till vatten, vackra promenadstråk, shopping och nattliv är denna stad vid västkusten en utmärkt tillflyktsort för sista minuten-resan. Att en resa till destinationen är bekymmersfritt att spontant planera in gör inte staden till tråkig, då utbudet av kultur och historia är ett av Sveriges absolut mest intressanta.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Göteborg

  Göteborg, som Sveriges näst största stad, har i vårt avlånga land i princip alltid haft ett förnämligt meriterat rykte. Det är folkets egen stad, den opretentiösa tillflyktsorten för dem med kulturella ådror i sina kroppar, en plats där hårt arbete klassas lika högt som ölen som ska drickas efteråt. Ta en promenad nedför de gedigna gatorna, och du kommer att stöta på den ena klubben efter den andra kullen som kan återfinnas poetiskt beskrivna i någon av Håkan Hellströms många romantiserande sånger om staden. Upplev även stadens fysiska konstformer, så som mode och design, på Röhsska museumet. För mer om den historia som utvecklat Göteborg till vad det är idag rekommenderas Stadsmuseet som ligger beläget i en av stadens bäst bevarade, gamla hamnbyggnader, och på Göteborgs konstmuseum erbjuds högklassig konst av många erkända nordiska konstnärer, däribland Edward Munch.

  Den som bokar en sista minuten-resa kan räkna med att få en mysigt avslappnad storstadsvistelse, med trevliga människor och enkel tillgänglighet med stadens pålitliga spårvagnssystem. Förutom att stadens uppbyggnad skapar en trivsam atmosfär med kullar, utsiktstorn och hemliga bakgårdar som samlas kring den majestätiska Göta älv, så kryllar Göteborg av alternativ då det kommer till inbjudande miljöer för en fika med vännen, kärlekspartnern eller på egen hand. Konsthallen Röda Sten, alldeles vid Älvsborgsbrons södra fäste, drivs av Röda Stens kulturförening och är en välbesökt lokal året runt. Förutom att möjligheten att titta på kreativa skapelser kan man på Röda Sten även avnjuta ljuvlig mat och dryck, och allt som oftast finns även aktiviteter som passar den aktuella årstiden, så som valborgsfirande eller julmarknader, inplanerade.

  Göteborg är staden som erbjuder charmiga källarklubbar med livemusik likaväl som exklusiva dansgolv, flaschiga restauranger i kontrast till gulliga budgetcaféer, gallerier och självständiga biografer i kombination med stora arenor och tv-sändningar. Det är på många sätt en stad där man vill vara utomhus, en plats vars figur tydligt avtecknas på dess gator, och närheten till hamn och vatten genomsyrar alla skickt av de bosattas gemenskap. För en geniunt göteborsk måltid är Feskekörka ett måste på besökslistan, där utbudet av lokalt fiskad fisk och skaldjur är gränslöst. Om delikatesserna ska avnjutas på plats, på någon av de två restaurangerna i Feskekörkans lokaler, eller om du hellre köper med dig maten för att äta någon annanstans, är upp till dig. I vilket fall är en sista minuten-resa ett okomplicerat val, för en skön semester i en av Sveriges mest omtyckta storstäder.

  Språk

  I Göteborg talas svenska med en av de dialekter som vi själva har utsett till en av landets absolut charmigaste.

  Klimat

  Läget alldeles vid havet ger Göteborg ett relativt klimat där temperaturerna är milda året om, men är den stad i Sverige med absolut längst sommar, då den i snitt börjar i mitten av maj och sedan räcker hela september ut. Vintrarna är oftast nollgradiga och det ligger sällan kvar någon snö på marken i längre perioder.

  Valuta

  En av fördelarna med att boka din sista minuten-resa till Göteborg är att du slipper växla dina pengar innan du åker. I staden finns gott om uttagsautomater och du kan betala med kort nästan överallt.