Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Indien som sista minuten-destination

  Indien är ett land som väcker känslor. Som överväldigar. Efterlämnar tankar och frågeställningar. En kontrasternas hemvist med sin färgssprakande kulturvärld, klingande musik, och naturvyer utan jämförelse, men även en del misär. Indien är skönhet, avkoppling och historia, i den mest autentiska miljö du någonsin kan återfinna. Indien är en plats som måste upplevas för att förstås.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Indien

  Indien är en av de mest exotiska och fascinerande destinationer du kan välja att boka en sista minuten-resa till, beträffande kultur och folktraditioner likaväl som arkitektur och naturupplevelser. På många sätt kan man sammanfatta denna gigantiska nation med att det är en plats av kontraster. Reser du för att upptäcka mer än en ort inom landets gränser så kommer det snart uppenbara sig för dig, att runt hörnet från bergstoppar som slutar långt ovan molnen återfinns becksvarta vattenvärldar i de djupaste floddeltan och rykande torra sandvidder varvas med brokigt livfulla regnskogar. Den indiska naturens växling och variation belönar den spänningslystne med långt fler panoramaperspektiv än bara strand och storstad, och kommer att lämna en fascination och mersmak beträffande resande efter sig. Har du redan fastställt att strand och stad är de rätta miljöerna för dig? Naturligtvis finns även dessa att återfinna i Indiens giganstiska utbud.

  Inte heller städerna detsamma som de vi i Europa är vana att se. Huvudstaden New Dehli bekräftar återigen kontrasterna i landet, då takterasser med gigantiska pooler och tennisbanor betraktas på håll från stora slumområden. Arkitekturen och historien är slående häpnadsväckande, och det är omöjligt att inte fascineras av omgivningarna i denna folktäta, vimlande, växtliga, avlägset sagolika storstad. Det majestätiska Red Fort, med imponerande röda sandstensmurar, och det gigantiska bönetornet Qutub Minar, som började byggas år 1193 är arkitektoriska sevärdheter som inte får missas vid ett besök i huvudstaden. Även staden Jaipur är ett måste för den arkitektoriska fantasten, eller bara för den som njuter av skönhet i allmänhet, då torg och gator där är uppbyggda av rosa sandsten. Tygernas färger, kryddornas doften och alla de vimlande människorna bidrar till en trivsamt levande atmosfär, där genuin indisk anda prenteras i en modern miljö.

  Även matkulturen är en viktig del av Indiens kulturarv. Din sista minuten-resa är inte komplett förrän du avnjutit en typiskt indisk middag på en restaurang, driven av en trevlig indie med passion för det traditionella köket. Har du en förkärlek till indisk mat när den tillagas i Sverige, så kommer du att trivas som fisken i vattnet på din sista minuten-semester till dessa rätters hemland. Även om svenska restaurangers kockar kan läsa och följa de indiska recepten, så är det någonting speciellt med att äta den indiska maten i Indien. Med fisk, frukt och baljväxter som grund används kryddor och smaksättning på ett mer avancerat sätt än någon annanstans i världen. En äkta indisk middag är den sista pusselbiten som krävs för att färdigställa den fantastiska bild som stavas Indien.

  Språk

  Indien är ett av de länder där ett dominerande språk är svårt att fastställa, då listan över de officiella innefattar 23 stycken olika inhemska varianter, och man har kännedom om minst 10 stycken till som utöver dessa är talas i olika delar av landet. Det som talas allra mest utbrett är hindi, men även sanskrit och tamil har ett stort övertag över de andra språken. Engelska talas i de större städerna och på turistorterna, men väljer du att låta din sista minuten-resa gå till en mer avlägsen plats så kommer dina talanger i kroppsspråk väl till pass!

  Klimat

  Man skulle kunna säga att Indien består av tre olika landskapsregioner; Himalayas majestätiska berglandskap längs norra gränsen, högplåtan Deccan i söder och de vidsträckta slättlandskapen som breder ut sig över Nordindien. Med undantag för det alpina klimatet i norr så har i princip hela det giganstiska område som benämns som Indien belönats med ett tropiskt klimat, och därav även behagligt varma temperaturer året runt. Mellan juni och september infaller regnperioden, som är nödvändig för att landets fantastiska grönska inte ska torka ut, då klimatet resten av året är övervägande torrt.

  Valuta

  Valutan i Indien heter indiska rupee (INR), och 10 INR är ungefär detsamma som 1 SEK. Det är inte möjligt att växla dina pengar innan du åker, då de indiska pengarna inte får lämna landet, utan det bästa är att ta med kontanter som du sedan växlar på ett växlingkontor på flygplatsen i Indien. Finns inget sådant på den flygplats dit du kommer så rekommenderas att du tar kontakt med turistinformationen för att hitta närmaste kontor. Man kan inte räkna med att betalning med utländskt kort alltid accepteras i butiker och restauranger i Indien.

  Visum

  Svenska medborgare behöver utöver ett giltigt pass även visum för att få åka till Indien. Planerar du att boka en sista minuten-resa, så ta först kontakt med ambassaden för hjälp och mer information.