Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Kanarieöarna som sista minuten-destination

  Kanarieöarna har varit en charterfavorit hos oss svenskar ända sedan konceptet först nådde oss. Många som en gång har åkt dit återkommer sedan gång på gång, vilket inte är konstigt, med tanke på den stora variation och de kontraster som öarna har till varandra. En sista minuten-resa till någon Kanarieöarna är ett koncept som inte kan gå fel, och ger dig och ditt resesällskap minnen som ni sent kommer att glömma.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Kanarieöarna

  Kanarieöarna består av sju större och sex mindre öar, troligtvis är Teneriffa och Gran Canaria de som klingar mest bekant i våra öron. Teneriffa är den största ön och är känd för sitt paradisliknande landskap, med lena sandstränder, kantade med vajande palmkronor, i kontrast till de gigantiska vulkaner som kan skymtas vid horisonten. Alla öar i fråga är så kallade vulkanöar, och perfekta destinationer för den som tycker om att utmana kroppen och samtidigt njuta av naturvyer, då dessa majestätiskt sträcker ut sig från foten av berget och bortåt så långt ögat kan se.

  Då klimatet är trevligt varmt året runt så är det naturligtvis sol och bad som vi främst förknippar med denna ögrupp, vilket den absolut gör sig förtjänt av att göra. Förutom detta finns många andra lämpliga aktiviteter att under sista minuten-resa prova på, så som snorkling, vindsurfing, dykning och vattenskoter. Att hyra fordon på Kanarieöarna är mycket populärt och passande, även på land. Med en moped till hands blir de slingrande bergsvägarna inte längre bara någonting som försvinner i fjärran, utan du har plötsligt möjlighet att komma så nära naturen som bara är möjligt, och samtidigt kunna vara tillbaka innan middagen om så önskas.

  Kanarieöarna är också ett av Europas bästa alternativ för den som letar efter ett levande natt liv. I Gran Canarias huvudstad Las Palmas samlas årligen tusentals och åter tusentals dansanta ungdomsgäng för att träffa nya människor i de dimmigt pulserande, spanska nätterna. Även stranden Playa del Inglés, belägen på samma ö, är ett välkänt namn på denna arena. Vill man istället undvika fullsatta barer, pumpande musik och Happy hour-erbjudanden runt varje hörn, så är det ön Fuerteventura som gäller! Denna plats går i Spanien under smeknamnet la isla tranquila , som översatt blir den lugna ön . Här är tempot något lägre, stränderna något tommare och atmosfären ännu lite mer avslappnad än på de andra öarna och är därför ett bra alternativ för den som reser för att andas och sova, snarare än festa och vaka. Möjligheterna är med andra ord obegränsade för den som reser till Kanarieöarna, och kanske att destinationerna passar lite extra bra beträffande just sista minuten-resor.

  Språk

  Det officiella språket på Kanarieöarna är spanska, men tack vare turismen tar du dig fram utan problem på engelska.

  Klimat

  Klimatet skiftar en del mellan de olika öarna, beroende på landskapstyp och dylikt, men övergripande är det ett medelhavsklimat som gäller. Alltså kan man räkna med att somrarna är varma och soliga, perfekt för sista minuten-resan, och att vintrarna har något mildare temperaturer.

  Valuta

  Då Kanarieöarna är en del av Spanien så handlar man där med euro (EUR). 1 EUR motsvarar cirka 9 SEK. Utbudet av uttagsautomater skiljer sig naturligvis öarna emellan, men i de flesta större städer kan man både hitta automater och betala med Visa och Mastercard i butiker och restauranger.

  Visum

  Inget visum krävs för svenska medborgare, men det är bra att kolla en extra gång, ifall några förändringar har genomförts.