Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Magaluf som sista minuten-destination

  Som en av det fantastiska Mallorcas mest omtyckta sista minuten-destinationer kan inte Magaluf vara någonting annat än ett bra val, när det kommer till att spontant boka en resa till varmare breddgrader. Magaluf erbjuder allt ifrån turkost vatten och fina stränder till dimmiga nätter med nya bekantskaper, och kan omöjligt göra dig som resenär besviken.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Magaluf

  Palma Nova är en ort som tidigare låg något avskilt från Magalufs bebyggelse, men nu för tiden ses orterna som en enda, då det i princip är omöjligt att dra en gräns genom samhället. I Magaluf-Palma Nova finns flera vidsträckta stränder med charmiga snäckskal och palmkronor som vajar längs dess kanter. Orten har felaktigt fått ett rykte om att uteslutande vara besökt av festande ungdomar, utan att ha någonting att erbjuda barnfamiljen. Men tvärtom finns gott om barnvänliga hotell och besöksmål i trakten, och den som väljer att ta med sina barn på en sista minuten-resa till Magaluf kommer att ge dem en förnämlig och välförtjänt semester, med en närhet till både vatten- och djurparker.

  Men att påstå att Magalufs nattliv inte spelar i en klass för sig vore onekligen en lögn. Längs huvudgatan och flera av stränderna dignar omgivningarna av klubbar och barer av alla dess typer, med lampor som blinkar i olika färger och musik som spelar i olika takter. Där samlas partysugna ungdomar efter att den värmande solen har gått ner, för att träffa nya människor och dansa bort sina bekymmer, ända tills solen går upp igen. Om dagarna finns gott om aktiviteter att välja mellan, både över och under vattenytan. Upptäck Mallorca utanför Magaluf på en hyrd moped, låt adrenalinet pumpa när du provar på parasailing, shoppa i de spanska småbutikerna eller ta med dig en favoritbok till stranden och caféet.

  I Magaluf och Palma Nova är utbudet av god mat värt att slå ett slag för. På restaurangerna serveras spanska specialitéter som tapas likaväl som internationella alternativ, för den som känner för att hålla sig till någonting mer välbekant, alternativt för den som känner för att prova på någonting ännu mer exotiskt. Mallorca som ö är känt för sin speciella ost och välsmakande olivolja, så naturligtvis är dessa läckerheter också att räkna med, när du beställer in någonting lokalproducerat. För att uppleva kultur i form av historia och arkitektur är vägen till Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca inte lång, och utgör en bra dagsutflykt för den som besöker Magaluf på en sista minuten-resa.

  Språk

  I Magaluf är, precis som i resten av Spanien, det officiella språket spanska. Dock är det en speciell dialekt av katalanska som är mest dominerande bland befolkningen på Mallorca och Magaluf. Det är inga problem att boka en sista minuten-resa på grund av detta, då engelska också fungerar bra, tack vare turismen.

  Klimat

  En sista minuten-resa till Magaluf fungerar bra på våren likaväl som sommaren, så dess subtropiska klimat belönar orten med varma temperaturer större delen av året. Under de kallaste månaderna, mitt i vintern, kan det dock regna en del och därför rekommenderas du som resenär att planera in resan någon gång mellan mars och oktober.

  Valuta

  Det officiella valutan är euro (EUR), och 1 EUR motsvarar cirka 9 SEK. Det finns uttagsautomater i Magaluf, och kontanter kan vara bra då vissa ställen föredrar detta framför betalning med Visa eller Mastercard. På större restauranger och hotell har betalningssättet ofta mindre betydelse..

  Visum

  Det räcker med ett giltigt pass för att få resa till Magaluf, då inget visum behövs. Det är ändå bra att kolla upp reglerna en extra gång, så att man slipper osäkerhet och missöden på grund av eventuella förändringar ii bestämmelser. För mer information, ta kontakt med ambassaden.