Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Phuket som sista minuten-destination

  Den långsmala ön Phuket, belägen alldeles utanför västkusten tillhörande det thailändska fastlandet, är drömdestinationen för den som söker en paus i vardagen för en stund. Här är morgnarna soliga, de taktfasta ljudet av salta vågor ständigt närvarande och vyerna sagolikt pastellfärgade. På sista minuten-resan till Phuket finns inga stressmoment, men däremot ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan även för den som planerar en något mer aktiv semester. Oavsett om du letar efter avkopplande romantik eller spännande barnutflykter, så kan du hitta det bland Phukets vajande palmer.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Phuket

  och karaktärsdrag. Bang Tao Beach är 8 kilometer lång med en sandtyp som växlar mellan puderliknande mjölvit och grövre houngsfärgad sand, och ju längre söderut på stranden man går desto mer liv och rörelse möter man. Längst norrut är miljön mycket lämplig för snorkling, med färggranna korallrev och klart vatten, och då växtligheten där är något mer vildvuxen så är det klokt att stanna i dessa regioner för den som ibland kan uppskatta lite skugga. Vid kusten alldeles till väster om Nai Harn ligger två mindre, och lite mer hemliga, semesterskatter belägna. Vattnet utanför Jungle Beach och Ao Sane Beach är perfekt för snorkling, och det finns gott om plats att breda ut sig trots den begränsade ytan.

  När det kommer till fest och uteliv så skiljer sig ön rätt mycket från det som råder på många andra thailändska besöksmål. De flesta strandbarer och restauranger på Phuket är välbesökta, men musiken och mentaliteten är sällsamt avslappnad och enkel. Dit går man för att umgås och lära känna folk, efter en lång dag ute i den värmande solen, snarare än för att stöka och leva om. Ploy Bar, belägen på stranden Hat Sai Kaew, är kanske den bar som mest kan liknas vid ett mer typiskt partyställe, där det hålls dessutom ofta framträdanden med musik och dans, i tillägg till den vanliga partymusiken. På Ao Wong Duan Beach ligger Baywatch bar, som av många anser vara Phukets absolut bästa. Den goda stämningen och väl valda musiken lockar backpackers och sista minuten-resenärer likaväl som lokalbefolkning att mötas där för en omgång biljard, en trevlig konversation eller bara för att utnyttja den fria tillgången till trådlöst internet.

  Önskar du att fylla några dagar av din sista minuten-resa med någonting annat än bara strandhäng, läsning och god mat (det är i och för sig förståeligt om nöjer dig med detta) så erbjuder ön stor valbarhet för den spänningslystne. Välj stranden Ao Phai för möjligheten att varva solstekandet med vattensporter som jet-ski, wakeboard eller paragliding, när helst du känner för det. Känner du för att ge dig ut ännu längre ifrån ön så arrangeras fisketurer, dykningsutflykter, snorklingstripper och kajakuthyrning på alla de större stränderna, dessa utan att du behöver anmäla dig mer än dagen innan, vilket är perfekt då din Phuket-resa är bokad i sista minuten.

  Språk

  Thailands officiella språk thai är det som dominerande talas i Phuket, men tack vare turismen så kan de flesta även kommunicera på engelska. Angående de i befolkningen som inte förstår engelska är thailändare överlag väldigt tålmodiga, och använder gärna kroppsspråk eller ritar i sanden för att underlätta kommunikationen.

  Klimat

  Det tropiska klimatet belönar Phuket med behagligt badväder året runt, och det finns ingen dålig tid för att boka in en sista minuten-resa till detta blygsamma paradis. Regnperioden inträffar mellan juni och september, men då den lokala befolkningen påstår att det är vida känt att Phuket ofta skonas från några större regnskurar så är Phuket välbesökt även under dessa månader.

  Valuta

  Den officiella valutan i Thailand, och den som man handlar med i Phuket, heter baht (THB). 100 THB motsvarar ungefär 20 SEK, och kan om du har tur räcka för att betala för hela din välsmakande middag. Kortbetalning mottages på de flesta butiker och restauranger, och uttagsautomater hittas bland annat vid huvudpiren och bredvid 7eleven.

  Visum

  Har du ett giltigt svenskt pass och planerar en semester på mindre än 30 dagar så krävs inget visum för att besöka Phuket, men vi rekommenderar att du kollar upp reglerna en extra gång, så att inga förändringar har gjorts. Du kan alltid kontakta ambassaden med frågor eller för mer information i allmänhet.