Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  USA som sista minuten-destination

  Att beskriva USA är lite som att beskriva en hel världsdel. Med olika kulturer, landskapstyper, klimat och folktraditioner är en värdig sammanfattning i det närmsta omöjlig att åstadkomma. USA är, sett från många aspekter, världens centrum. En förståelig omständighet, med tanke på att du där kan återfinna de mest pulserande storstäderna, avlägsna skogarna, unika byar, djupaste sjöar och högsta berg. Sista minuten-resan till USA är någonting som du varken kommer att ångra eller glömma.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till USA

  Åker man till USA så åker man till en hel värld av naturfenomen, historiska sevärdheter, fascinerande konst och arkitektur och gränslöst med möjliga nya bekantskaper. Med storstäder som New York, Miami, och Las Vegas på listan över möjliga destinationer, råder det ingen tvekan om att USA är en plats där inspiration föds, projekt startas och drömmar slår in. Med ett utbud av all världens shopping, serverat på breda gator som aldrig sover mellan byggnader som slutar ovan molnen, tillsammans med djupa skogar i Washington, träskmarker i Louisiana och ökenområden i Texas, har sista minuten-resan till USA någonting för precis alla. Besök Disney World och korsa Golden Gate i San Francisco, förundras av Grand Canyons skönhet i Arizona, åk skidor i Alaska eller besök den majestätiska Empire State Building i New York City.

  USA ger dig möjligheten att designa din alldeles egna upplevelse, oavsett om du vill åka på solsemester med familjen, galen storstadsvistelse med vännerna eller romantisk smekmånad med din partner. Precis som väderförhållandena så innefattar USA de mest extrema kontraster och motsatser beträffande landskap och natur, och den som söker kan hitta de allra mest fascinerande underverk att ta del av. Vissa påstår att det inte finns en karaktäristisk amerikansk kultur, då befolkningen utgörs av en blandning av folk från världens alla hörn, men detta påstående är ingenting värt att lyssna på. Den amerikanska kulturen må vara spretig och svårdefinierad, men med en lång rad varierande influenser så existerar den i allra högsta grad.

  Beroende på var du väljer att åka får du uppleva olika smakupplevelser, musikaliska rytmer och konstnärliga verk, som alla ingår i det breda spektra som omfamnar kontinenten Amerika. Ingen annanstans hittar man invånare som så självklart accepterar olikheter, som så öppet mottager besökare eller som så bekymmerslöst njuter av livet. Sista minuten-resan till USA liknar ingenting annat, och är ett koncept som inte kan misslyckas, oavsett resesällskap eller förutfattade meningar och förväntningar.

  Språk

  Med tanke på alla de skilda delstaterna är det förståeligt att ett gemensamt språk för precis hela landet inte är möjligt. Det nationella språket är som bekant engelska, men exempelvis så talas spanska övergripande i New Mexico, medan samma sak gäller med franska i Louisiana. Engelska är i varje fall språket som man klarar sig bäst på, då detta talas överallt.

  Klimat

  Inom USAs vidsträckta gränser återfinns de flesta klimattyper. Medan det bland bergen i väster råder ett så kallad bergsklimat, så belönades Kalifornien alldeles i närheten med ett behagligt medelhavsklimat. Ännu varmare och torrare är det på Hawaii och i Florida, som har ett torrt subtropiskt klimat. Detta sträcker sig längs större delen av den södra gränsen, på samma sätt som det fuktiga kontinentalklimatet råder i de flesta norra stater. Extrema väderförhållanden är inte ovanliga i USA, och särskilt de stater som ligger nära den Mexikanska Golfen kan ibland råka illa ut beträffande stormer och tromber.

  Valuta

  Valutan i USA heter amerikanska dollar (USD/ $), och 1 $ motsvarar idag ungefär 6,5 SEK. Betalning med Visa och Mastercard fungerar bra i de allra flesta delar av landet, och uttagsautomater finns på de flesta större orter.

  Visum

  För en kortare vistelse som turist krävs inget visum. Däremot behöver du ett så kallat inresetillstånd (ESTA) för att få komma in i USA, och detta fixas snabbt och enkelt på internet. Vill du stanna en längre tid eller arbeta i landet, rekommenderas att du tar kontakt med ambassaden för mer information.