Resor till Alicante

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Alicante

  Alicante är en berömd resedestination med sina långa sandstränder, välsmakande mat, varma temperatur och historiska platser. Antalet turister hit ökar med varje år, och det är lätt att förstå varför.

  Resmål och sevärdheter

  Slottet Santa på Mount Benacantil ligger på 165 meters höjd och är en av Spaniens största medeltida fästningar. Den är byggd av muslimer på 800-talet och har en fantastisk utsikt över hamnen och staden. Du kan vandra hela vägen upp och vandringen leder dig genom många intressanta, vindlande och trånga gator. Du kan även ta hiss upp hit eller åka bil, dock så finns det väldigt få parkeringsplatser.
  Mitt i staden ligger Postiguet-stranden. Denna sandstrand är mycket populär och på kvällen tänds gatulamporna här vilket ger vågorna en intressant och smått overklig effekt. Om du tar buss eller spårvagn kan du även ta dig till San Juan-stranden som är sju kilometer lång och är ansedd som en av Spaniens bästa stränder.
  Stadens viktigaste festival heter Las Hogueras de San Juan och brukar inträffa runt den 20e juni och pågår under nästan en vecka. På många ställen i staden byggs gigantiska monument för att sedan brännas ned mot festivalens klimax och därefter lyses natthimlen upp av fyrverkerier i en vecka.
  En annan festival är karnivalen som inträffar i februari till mars, då parader med utklädda folk går igenom staden, samt att man håller en stor mängd konserter och uppträdanden. Det finns även flera kristna firanden såsom den Heliga Veckan, Santa Faz och trettondag jul. I oktober inträffar också "Moros y Cristianos"-festivalen i flera städer och byar i Alicante-området. Denna festival firar de kristnas erövrande av städerna från muslimerna. Folk klär ut sig i medeltida kostymer och fyrverkeriena fortsätter långt in i natten.
  Vill du se mer av naturen rekommenderas Canalobre-grottan, vilket är en stor grotta med imponerande stalagmiter, stalaktiter och intressanta stenformationer. Denna katedral-liknande grotta har en av Spaniens högsta takhöjder. Inuti grottan är akustiken fantastisk och här hålls ibland konserter. Entrén kostar fem euro för vuxna och i det ingår en rundvisning.

  Kulinariska äventyr

  Ris, fisk och skaldjur är dom vanligaste basingredienserna i områdets maträtter. Paella alicantina är en lokal rätt som består av saffransris, paprika, kyckling och skaldjur. Testa även Esmorçaret alacantí, vilket är en typisk Alicante-rätt med sardiner, steka ägg och söt chili som serveras med saltad fisk och svarta oliver. Är du ute efter ett snack så rekommenderas tapas, särskilt eftersom du kan variera innehållet och på det sättet prova på så mycket som möjligt av det som serveras lokalt.

  Språk

  Det talade språket är spanska men då Alicante är en jämförelesevis internationell stad går det ofta att göra sig förstådd på engelska.

  Valuta

  Valutan i Alicante är euro.

  Klimat

  Alicante är en varm region med endast endast 20 regndagar per år och det går att åka hit året runt, beroende på vad du är ute efter. Högsäsongen inträffar på sommaren vilken börjar i juni och pågår in i september. Medeltemperaturen är 25 grader på sommaren och 15 grader resten av året. Dom största turistströmmarna inträffar under de olika festivalerna (Karnivalen i mars, Las Hogueras de San Juan i sen juni, sommarfestivalen i juli-augusti).

  Resa till Alicante

  Alicante Airport, också känd som L'Altet Airport, ligger 20 minutes söder om Alicante. Det går bussar var tjugonde minut vilka stannar på flera ställen i Alicante. Bussresan kostar 3 euro medan taxi går på cirka 25 euro.

  Resa inom Alicante

  Buss- och spårvagnsnätet täcker ganska mycket av Alicante och är ett bra val. Det är också vanligt att hyra bil eller scooter.

  Övrig info och råd

  Staden har ordnat med gratis internettillgång på flera ställen, till exempel Santa Barbara-slottet, Plaza del Ayuntamiento och Plaza de los Luceros.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.