Resor till Bali

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Bali

  Balis färgsprakande kultur och härliga miljöer bjuder på avkoppling, äventyr, nöjen och sevärdheter för alla åldrar.

  Resmål och sevärdheter

  Balis kultur är starkt influerad av hinduismen och ön har mängder av ståtliga palats och vackra tempel att utforska. Det största och kanske mest fascinerande, Pura Beaskih, hittar du på Mount Agungs södra sluttning. Uluwatu-templet på Bukithalvön är också värt ett besök, liksom Tanah Lot - ett av Balis nio vägvisande tempel vars uppgift är att skydda ön mot onda krafter. På centrala Bali ligger sjön Bratan, där du förutom templet Ulun Danu Bratan, även kan besöka den botaniska trädgården, åka ziplines mellan trädtopparna i Bali Treetop Adventure Park eller njuta av de natursköna vandringslederna i West Bali National Park.
  Öns kulturella centrum, Ubud, bjuder också på många sevärda tempel och palats, liksom ett flertal konstmuseer och ett stort shoppingutbud. I Seminyak trängs de heta nattklubbarna med lyxiga boutiquer och staden Celuk är ett riktigt shoppingmekka för den som vill handla guld- och silver.
  Om du letar efter nöjen har staden Kuta allt du kan önska. Här finns mängder av restauranger, barer och nattklubbar, men också en härligt långgrund sandstrand, perfekta vågor för vindsurfing och öns största vattenpark, Waterbom. Vill ha en lite lugnare atmosfär med färre turister är Jimjaran Beach, Nusa Dua och Dreamland Beach ypperliga alternativ. Lovina Beach med sin svarta vulkansand och vackra korallrev är ett himmelrike för dig som vill dyka, snorkla eller simma med delfiner. Passa även på att ta ett dopp i Air Banjars heta källor när du ändå befinner dig på den norra sidan av ön.

  Kulinariska äventyr

  Var inte rädd för att prova de mindre lokala restaurangerna utanför turiststråken, maten är ofta både billigare och godare. Passa också på att stanna till vid ett av de små mobila gatustånden, så kallade "kaki lima", och prova en indonesisk bakso - en smarrig nudelsoppa med köttbullar, som brukar kosta runt 5 000 IDR. Missa inte heller de indonesiska klassikerna nasi goreng (stekt ris med ägg och grönsaker) och mie goreng (stekta nudlar) eller de traditionella balinesiska rätterna babi guling (grillad spädgris), bebek betutu (anka toppad med örtpasta och grillad i bananblad) och satay lilit (grillspett av skaldjursfärs). Sköljer ner maten gör du bäst med den inhemska ölen Bitang. Lokal sprit bör du dock undvika då metanolförgiftning har förekommit vid ett flertal tillfällen de senaste åren. Runda gärna av middagen med en kopp kopi luwak - världens exklusivaste kaffe, som fått sin pikanta smak på ett väldigt speciellt sätt med hjälp av ett litet mårddjur.

  Språk

  Balinesiska och indonesiska är de inhemska språken på Bali, men i turistområdena talar de flesta engelska.

  Valuta

  Den officiella valutan på Bali är indonesiska rupiah (IDR) och 1000 IDR motsvarar ungefär 0,70 SEK. Visa och Mastercard brukar fungera bra på hotell och finare restauranger, men på mindre lokala restauranger, butiker och marknader behöver du ha kontanter. Uttagsautomater finns i stort sett överallt, likaså växlingskontor - men var uppmärksam på att du får rätt summa och begär alltid kvitto på transaktionen.

  Klimat

  Bali har ett milt klimat med en en medeltemperatur på mellan 20-33°C året runt. Mellan juni och september är det ofta torrt i luften vilket gör att det kan bli lite kyligare när solen går ner och befinner du dig uppe i bergen kan du behöva en extra tröja framåt kvällen. Under perioden december till mars drar monsunvindarna med sig fuktigare luft in över ön med kraftiga, men kortvariga skyfall som följd. Regnen brukar dock oftast komma under sena eftermiddagar och kvällar, vilket lämnar dagarna fria för sol och bad.

  Visum

  Visum utfärdas vid ankomsten till Bali, kostar 25 USD och är giltigt i max 30 dagar. Du behöver ha ett pass som är giltigt minst sex månader efter inresan, samt ett foto och kontanter till visumavgiften. Ska du stanna längre än 30 dagar eller är osäker på vad som gäller för dig, kontakta alltid ambassaden i god tid innan du ska åka.

  Resa till Bali

  Ngurah Rai International Airport ligger ca 30 minuter från staden Denpasar och flygplatsen brukar även kallas "Denpasar". Hit kan du flyga med bland andra KLM, British Airways, Cathay Pacific, Hongkong Airlines, Thai Airways och Quatar. Det går dock inga direktflyg från Sverige till Bali, så resan innefattar minst ett eller två byten.

  Resa inom Bali

  För smidig transfer till hotellet kan du köpa "taxibiljetter" till ett fast pris per destination på flygplatsen, men vill du komma billigare undan kan du vinka in en Blue Bird Taxi utanför gaten. Dessa kör med taxameter och startavgiften brukar ligga på 5 000 IDR, därefter 5 000 IDR/km. Buss är budgetalternativet för att ta sig runt på Bali, men den som vill kan hyra både bil, motorcykel och vanlig cykel i de flesta städer. Tänk dock på att det är vänstertrafik som gäller och att det är lite si och så med trafikreglerna. Ett säkrare alternativ är att hyra en bil med chaufför - vilket brukar kosta mellan 300 000 och 600 000 IDR för en hel dag.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.