Resor till Barcelona

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Barcelona

  Med sin excentriska arkitektur, behagliga väder, goda mat och avslappnade atmosfär är Barcelona en populär destination och det är lätt att förstå varför.

  Resmål och sevärdheter

  Las Ramblas en lång trädkantad gångata och är en den livligaste gatan i staden. Dock så är allt på gatan ganska dyrt då många av dom som går här är turister. Ta och utforska de små sidgatorna för en bättre och billigare upplevelse.
  En av Barcelonas ikoniska byggnader är La Sagrada Família, en kyrka med mycket speciellt utseende som designades av Antoni Gaudí. Efter mer än 100 år av byggnation är den fortfarande inte helt färdigbyggd. Det kan vara mycket folk här så kom helst tidigt för att undvika den stora ruschen.
  Park Güell är en park som har ett unikt och sagolikt utseende och designades även den av Gaudí. När du är i Barcelona får du ej missa att besöka denna park! Ett tips är att komma hit tidigt och på en vardag, då det på helgerna om sommaren är helpackat med folk.
  Mercat de la Boqueria är en marknad där du kan köpa lite vad som helst från olika stånd och är en av världens största marknader för färska råvaror. Här finns många stånd som serverar god och billig mat.

  Kulinariska äventyr

  Försök att undvik att äta på turiststråken om du vill få det billigare och äta geniun lokal mat. Många restauranger serverar "menú del dia" vilket helt enkelt motsvarar dagens meny och består oftas av ett enkelt tvårättersmål. En lokal delikatess är "pa amb tomàquet", vilket betyder bröd med tomat. Här krossas tomaten och sprids ut över brödet med olivolja, vitlök och tunna bitar fläsk. Testa våfflorna som serveras i gatustånden för ett gott snack.

  Språk

  Språken som talas här är spanska, katalanska och aranesiska. En tredjedel av invånarna har katalanska som förstaspråk men alla förstår även spanska och det är god sed att lära sig några artighetsfraser på katalanska. Vid dom stora turistattraktionerna och på hotellen går det att kommunicera på engelska men ta inte för givet att det går överallt.

  Valuta

  Spanien är med i EMU och därmed är valutan euro.

  Klimat

  Barcelona har ett milt klimat och beroende på resans syfte går det att åka hit året runt. Högsäsongen är juli-augusti då staden fylls till bredden av turister som vill avnjuta det varma vädret och det är svårt att hitta boende under denna tiden. Dessutom stänger många affärer och restauranger vilket gör att resor under denna tid har sina nackdelar. Det rekommenderas istället att du åker ner på våren eller hösten som inträffar maj-juni respektive september-oktober. Se gärna till att resans datum sammanfaller med någon av de stora festligheterna som hålls här flera gånger om året.

  Resa till Barcelona

  Flyger du till Barcelona kommer du troligen landa på Aeroport Internacional de Barcelona, också känd som El Prat. Härifrån går det regelbundet bussar och pendeltåg - tåget tar cirka 20 minuter in till staden medan bussen tar 30-40 beroende på trafik.

  Resa inom Barcelona

  Barcelonas turistbussar går med jämna mellanrum mellan alla stora turistmål och det är möjligt att hoppa på och hoppa av som man vill efter att man betalat vilket gör det enkelt att följa impulsen att undersöka när du ser något intressant. Bussarna är också utrustade med hörlurar där du kan höra info om platserna bussen passerar.
  Tunnelbanan är väl utbyggd och om du tänkt använda den bör du inte köpa enkelbiljetter utan antingen kort med flera resor eller kort som räcker ett visst antal dagar.
  Att hyra bil är ett alternativ om du vill utforska platser som inte nås av kollektivtrafiken men var medveten om att stadstrafiken är full av trafikstopp, vägsystemet är trångt och komplicerat och att det är brist på parkeringsutrymmen vid alla stora turistmål. Att hyra cykel eller scooter är vanligt och låter dig ta dig runt i staden på ett betydligt enklare sätt.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2019. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.