Resor till Berlin

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Berlin

  Berlin är en stad som idag andas både en rik historia och framåtanda. Efter murens fall har staden, likt så många andra före detta industristäder inriktat sig på servicenäring, turism, kreativitet och entrepenörsanda. Staden genomsyras av en positiv anda, gamla industri- och lagerlokaler hyser nu moderna start up-företag och unga från världens alla hörn flockas till staden, som även gör sig känd för att ha ett av Europas rikaste nöjesliv. Partyt pågår dygnet runt och erbjuder något för alla smaker.

  Resmål och sevärdheter

  Den sevärdhet som kanske främst intresserar Berlinbesökaren är såklart Berlinmuren. Det går att besöka den på en mängd olika platser i Berlin, Checkpoint Charlie, den kanske mest berömda gränsövergången mellan Öst- och Västberlin, mellan stadsdelarna Kreuzberg och Mitte, var skådespel för en mängd flyktförsök från öst till väst. Emedan den revs 1990 efter murens fall finns för turisten idag en naturtrogen modell av gränsövergången uppförd på Friedrichstrasse och i anslutning till detta Mauermuseum (murmuseum). Även den rest av muren som står kvar vid järnvägsknutpunkten Warschauer Strasse är väl värd ett besök. Denna har prytts med olika konstverk, varav flerparten anknyter till muren och tiden kring kalla kriget, samt murens fall. En viktig symbol för Berlin är såklart Brandenburger Tor, belägen vid Pariser Platz utgör den en monumental avslutning av Unter den Linden, även Unter den Linden, denna boulevard omgiven av, som namnet antyder, lindar sträcker sig likt en paradgata mot det kejserliga residenset. Det var vid Brandenburger Tor som John F Kennedy vid ett Berlin-besök uttalade den berömda frasen "Ich bin ein Berliner".
  Vill man se staden från ovan kan man besöka riksdagshuset, eller Reichstag som, det heter på tyska. Längst upp i byggnaden finns en glaskupol, varifrån man kan blicka ut över staden i alla dess riktningar. Detta är en av många sevärdheter som är gratis i denna stad, som även i övrigt är billig om man besöker den som nordbo. Staden är även fylld av kultur, shopping, nöjen och samtidigt som de allmänna transporterna är mer än väl utbyggda mycket promenad- och cykelvänlig. Berlinaren ses ofta promenera från jobbet med en öl i handen, på väg antingen hem, till en bar eller mot en U-bahn, som stadens tunnelbanesystem kallas.

  Språk

  Det officiella språket i Berlin är tyska, och stora delar av den äldre befolkningen talar endast en mycket begränsad engelska. Jämfört med resten av Tyskland är det dock relativt lätt och problemfritt att ta sig fram på endast engelska i Berlin. De yngre generationerna talar utmärkt engelska, och är dessutom mycket stolta över detta och talar mer än gärna engelska.

  Valuta

  Valutan i Berlin är Euro, en euro motsvarar med dagens växelkurs (November 2012) cirka 8,6 SEK.

  Klimat

  Närheten gör att vädret i mångt och mycket är likt det i Sverige, med den skillnaden att det i regel är 4-5 grader varmare i Berlin. Det kan bli riktigt varmt om somrarna, då man med fördel kan svalka sig i någon av stadens många parker.

  Visum

  Det krävs inget visum för att som svensk medborgare besöka Berlin.

  Resa till Berlin

  Flyger man till Berlin hamnar man på en av två flygplatser, antingen Schönefeld eller Tegel. Från båda finns det goda kommunikationer till centrum av staden, från Schönefeld cirka 20-25 minuter med tåg, medan det tar motsvarande tid från Tegel med buss. Från Sverige går även både bussar samt tåg till Berlin, och det är naturligtvis när nog för att ta bilen, som då med fördel kan lastas med billiga varor på hemvägen. Det är dock inte att rekommendera att använda bilen inne i staden, det är både billigare och smidigare att använde de väl utbyggda allmänna transportmedlen då man tar sig fram inom staden.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2019. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.