Resor till Italien

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Italien

  Med sina vackra stränder, snötäckta alper, historiska sevärdheter och sprudlande matkultur är Italien verkligen den perfekta semesterdestinationen - här finns något för alla!

  Resmål och sevärdheter

  Den antika huvudstaden Rom är ett måste om du befinner dig i Italien. Bortsett från ypperliga shoppingmöjligheter och ett pulserande nattliv, är staden ett levande museum fyllt av historiska och religiösa sevärdheter - Kolosseum, Foro Romano-ruinerna, Pantheon, Fontana di Trevi och Vatikanstaten med Sixtinska Kapellet, Castel Sant'Angelo och St. Peterskyrkan är bara några exempel på vad Rom har att erbjuda.
  Den etruskiska begravningsplatsen, Necropoli della Banditaccia, i Cerveteri ger en spännande inblick i Italiens förflutna. Missa inte heller att besöka Pompeii, eller den kanske ännu intressantare grannstaden, Herculaneum, där tiden har stått stilla i närmare 2000 år. Väl här kan du passa på att bestiga den vilande vulkanen Vesuvius och kika över kanten på den fortfarande pyrande kratern. I skuggan av Vesuvius ligger även världsarvsstaden Neapel, som mitt bland all betong och graffiti gömmer en historisk stadskärna med mängder av sevärdheter. Här hittar du också världens största romerska arkitektoniska museum, Museo Archeologico Nazionale, där du bland annat kan se föremål från utgrävningarna av Pompeii och Herculaneum.
  Romantikens huvudstad, Venedig, är med sina mysiga kanaler och vackra broar den perfekta destinationen för smekmånaden. Och den som vill shoppa design- och märkeskläder hittar himmelriket i Quadrilatero della moda-distriktet i Milano. Katedralen Duomo di Milano med sina tinnar och torn är ett arkitektoniskt mästerverk som du inte ska missa om du befinner dig i staden. Ett arkitektoniskt misslyckande, som också bör ses är det lutande tornet i Pisa.
  De italienska Alperna är ett mekka för den som gillar skidåkning och vill du sola och bada är stranden Praia a Mare i området Calabria i södra Italien ett Karibien i miniatyr med kritvita stränder, turkosskimrande vatten och vackra omgivningar.

  Kulinariska äventyr

  Det italienska köket har mängder av läckerheter att bjuda på och visst ska du passa på att testa en äkta italiensk pizza när du ändå befinner dig i moderlandet, men missa inte alla de andra lokala specialiteterna, som exempelvis parmaskinka, risotto, arancini (friterade risbollar med ägg, ost och tomatsås), ossobuco (brässerat kalvlägg) och polenta (en majsrätt). Parmigiano Reggiano - kungen av parmesanostar, är ett måste över pastan och tiramisù den perfekta avslutningen på en god middag - gärna tillsammans med en kopp espresso. Prova också den underbara italienska glassen (gelato) och passa på att besöka en vinprovning om du har vägarna förbi Toscana.

  Språk

  Italienska är det officiella språket, men i vissa områden talas olika romanska och germanska språk. I storstäderna och turistområdena är engelska vanligt, men ska du ut på landsbygden kan det vara bra att ha en italiensk parlör i beredskap.

  Valuta

  Valutan som används i Italien är euro (EUR) och 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. Uttagsautomater finns tillgängliga nästan överallt och Visa och Mastercard brukar fungera i de flesta butiker och restauranger.

  Klimat

  Italien har olika klimat i olika delar av landet - i norr är det främst tempererat med kalla vintrar och varma somrar, medan landets södra delar, kustområdena och öarna har medelhavsklimat med heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Alperna har underförstått ett alpint klimat. Vilken tid som passar bäst att resa hit beror mycket på vad du ska göra och vilken del av landet du ska besöka.

  Visum

  Behövs ej för svenska medborgare med giltigt pass.

  Resa till Italien

  Några av de italienska flygplatser som har direktanslutningar till Sverige är Fiumicino i Rom, Linate i Milano, Palermo på Sicilien och Treviso i Venedig. De bolag som flyger till Italien är SAS, easyJet, Ethiopian Airlines, Norwegian, Ryan Air och City Airline. Det går även att ta sig hit landvägen med bil, buss eller tåg.

  Resa inom Italien

  Tågnätet är väl utbyggt i Italien och det finns förbindelser mellan de flesta orter, men både pris och hastighet varierar beroende på om du väljer snabbtåg eller regionaltåg. De italienska vägarna är i toppskick i norr, men något sämre i söder. Om du tänker köra själv, tänk på att det finns vägtullar längs motorvägarna. Att hyra bil är annars ett av de bästa sätten att uppleva den italienska landsbygden. Väljer du att ta taxi - kontrollera så att chauffören använder taxametern! Busslinjer finns nästan överallt, men ska du resa längre sträckor är inrikesflyg med Alitalia ett bra, om än lite kostsammare, alternativ.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2018. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.